Όλα τους τα χαρτιά “έπαιξαν” οι χρυσαυγίτες για τις αναστολές


Στα επονείδιστα χρόνια των μνημονίων όπου η Χρυσή Αυγή εισήλθε στη Βουλή πουλώντας πατριωτισμό και συμπόνια για τους ταλαίπωρους νεοέλληνες, και χρησιμοποιώντας φράσεις και ατάκες καφενείου, ο λαλίστατος Ηλίας Παναγιώταρος, φώναζε μπροστά στις κάμερες όντας εκλεγμένος βουλευτής ότι τον κόσμο τον ενδιαφέρει να μην είναι άδεια η κατσαρόλα… και τους πενιχρούς μισθούς.

Η εργοδοσία όμως αποδείχτηκε η ίδια χθες όταν ο Γιώργος Γερμενής αποκάλυψε  στην έδρα ότι δεν ασχολείται με την πολιτική και το μοναδικό του εισόδημα είναι από τον Γιάννη Λαγό, ο οποίος του δίνει… 525 ευρώ, στον οποίο δουλεύει ως εξωτερικός συνεργάτης.

Και τι δεν άκουσαν από τα στόματα των καταδικασθέντων χρυσαυγιτών τις δύο τελευταίες μέρες οι δικαστές. Όσα δεν άκουσαν 5,5 ολόκληρα χρόνια ειπώθηκαν μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα. Ανθρώπινες οικογενειακές ιστορίες, που μπορεί να είναι και αληθείς αλλά γιατί επέλεξαν να ειπωθούν την ύστατη στιγμή σαν να ήταν σίγουροι ότι τελικά οι δικαστές θα υιοθετούσαν την εισαγγελική πρόταση του περασμένου Δεκέμβρη.

Ήταν η τελευταία γραμμή άμυνας η χθεσινή των συνηγόρων της υπεράσπισης των καταδικασθέντων, που ακούστηκαν και από στόματα νομικών οι δικαιολογίες ότι αναστολές έχετε δώσει σε όλους του αλλοδαπούς γιατί όχι και σε εμάς…

Η υπεράσπιση του Στάθη Μπούκουρα θυμήθηκε ότι ο εντολέας της το μόνο που ξέρει να κάνει είναι… πεϊνιρλί, αλλά και η παρουσία της συζύγου (σε διάσταση από το 2012) του Μίχου, την οποία παντρεύτηκε δύο φορές, πράγμα που οι συνήγοροί του τόνισαν μάλιστα ως αποδεικτικό της σταθερότητας του χαρακτήρα του μέχρι και την χλωμή εικόνα του Ηλία Κασιδιάρη που μίλησε για «πολιτική, ηθική και… ανθρώπινη». Γιατί όλοι γνωρίζουν την γεύση της φυλακής και σε περίπτωση που η έδρα δεν κάνει δεκτά τα αιτήματα αναστολών ξέρουν τι τους περιμένει…

Το think tank,  και ο Μιχαλολιάκος

Ο δικηγόρος του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Δημήτρης Παπαδέλης, αφού αναρωτήθηκε στην έδρα τι έκανε ο Νίκος Μιχαλολιάκος, την ώρα που η απόφαση του δικαστηρίου τον καταδίκασε για διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, πήγε ένα βήμα παραπέρα. Αν αθωωθεί σε δεύτερο βαθμό ποιος θα του πει συγνώμη.

«Είμαι πεπεισμένος ότι ο Μιχαλολιάκος είναι αθώος. Συντάσσομαι πλήρως με την κ. Εισαγγελέα. Τώρα γίνονται όλα αυτά επειδή κάποιοι άλλοι έχουν το πάνω χέρι. Δε θα το έχουν για πάντα. Αν αθωωθεί ποιος θα του πει συγγνώμη; Θα πάει στη Βουλή να του ζητήσουν συγγνώμη; Δεν είναι τραγικό ένας πολιτικός αρχηγός να πρέπει να απολογείται ότι αν αποφυλακιστεί θα κάνει κάτι κακό; Τι έκανε ο Μιχαλολιάκος; Τι έκανε;». Αναφέρθηκε σε ανεπανόρθωτη βλάβη που έχει υποστεί από το κλείσιμο της  εφημερίδας της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι αυτό ανεπανόρθωτη βλάβη; Δεν ήταν παράνομη η εφημερίδα. Αυτό που ήθελε το think tank, να μην υπάρχει αυτή η φωνή και να υπάρχουν μόνο οι άλλες, το κατάφερε. Έκλεισε το κόμμα, δεν πάει κανείς στα γραφεία. Τα κατάφεραν. Αν μπορούσαν να βρουν τη νομική φόρμουλα, θα σας τον έφερναν σιδεροδέσμιο εδώ στο δικαστήριό σας. Είναι αδίστακτοι αυτοί που ζητούν την κεφαλή του Μιχαλολιάκου επί πίνακι. Όλα για να χαρεί το πόπολο», είπε.

Ο θυμωμένος Γιάννης

  Ήθελε ο Λαγός να βρει τρόπο να δικαιολογηθεί που βρίσκεται στις Βρυξέλλες όντας ευρωβουλευτής, και τα κατάφερε. Σύμφωνα με τον συνήγορο του, αυτό που εξόργισε τον Γιάννη Λαγό είναι η ερώτηση της προέδρου προς τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο σχετικά με την εργασία της συζύγου του, η οποία εργάζεται στο γραφείο του Λαγού. Ωστόσο, η συγκεκριμένη ερώτηση σχετικά με την εργασία των συζύγων (ακόμη και πρώην συζύγων) των καταδικασθέντων έγινε σχεδόν σε όλους τους μάρτυρες, εφόσον επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την κρίση του δικαστηρίου σε σχέση με το ζήτημα της «ανεπανόρθωτης βλάβης».   Επανέλαβε δε την απειλή του ότι θα πάει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου… Πάντως, ο συνήγορος του φάνηκε να βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση εξηγώντας με κάθε τρόπο την αντίθεσή του με την απόφαση και τη δήλωση του εντολέα του. Και επειδή είναι λεβέντης δεν ζητά αναστολή εκτέλεσης της ποινής του.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Χρήστου Παππά, είπε ότι είναι ευνόητο το ότι θα επέλθει ανεπανόρθωτη βλάβη σε περίπτωση φυλάκισης του, για την οικογένειά του και για τον ίδιο. Μην αφήσετε τον άνθρωπο αυτό να εκφράσει ένα παράπονο ότι εκτίει μια ποινή που θα μπορούσε να μην έχει εκτίσει. Και σας παρακαλώ να μην του επιτρέψετε αυτό το παράπονο να το εκφράσει προς τον Θεό. Στα χέρια σας και στον Θεό κ. Πρόεδρε.

Δεν το έσκασε…

Ο Γιώργος Γερμενής γνωστός και ως Καιάδας, είπε ο ίδιος στο δικαστήριο ότι «σήμερα που είναι 16 του μηνός, πριν έρθω στο δικαστήριό σας πήγα στο ΑΤ για να δώσω το παρόν όπως κάνω πάντα. Ουδέποτε καθυστέρησα. Είχα σκληρούς περιοριστικούς όρους που δεν παραβίασα ποτέ. Έχω δύο ανήλικα τέκνα. Η μεγαλύτερη κόρη μου βίωσε βαριά την πρώτη μου φυλάκιση και δέχεται βοήθεια παιδοψυχολόγου. Σέβομαι την απόφασή σας, αλλά δε συμφωνώ και θα παλέψω για το Εφετείο. Είχα τη δυνατότητα να φύγω παράνομα από τη χώρα, αλλά δεν το έπραξα. Μέχρι πριν τρεις μήνες ήμουν άνεργος. Τώρα έχω σταματήσει να ασχολούμαι με την πολιτική και ούτε με ενδιαφέρει να ασχοληθώ. Τώρα είμαι εξωτερικός συνεργάτης του ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού με μισθό 525 ευρώ. Είμαι αρτοποιός και δε βρέθηκε ούτε ένας αρτοποιός να με πάρει στη δούλεψή του. Ευτυχώς βρέθηκε αυτή η θέση …».

Κάτωχρος ο Ηλίας  

Αγνώριστος στην συμπεριφορά το πολυσυζητημένο και άλλοτε πρωτοκλασάτο στέλεχος και βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης προσήλθε στο δικαστήριο ζητώντας από το προεδρείο να του χορηγηθεί ανασταλτική δύναμη στην έφεση καθώς όπως είπε είναι «δικαίωμά του», και μια ενδεχόμενη φυλάκιση θα τον εξόντωνε «πολιτικά, ηθικά και ανθρώπινα».

Έκανε λόγο για «20.000 βίαιους διαδηλωτές» που βρίσκονταν έξω από την αίθουσα όταν ανακοινωνόταν η απόφαση, αμφισβητώντας το αν η απόφαση ήταν ανεξάρτητη ή επηρεασμένη.

Επίσης, αναφέρθηκε στην εισαγγελική πρόταση επί της ενοχής του, η οποία ήταν αθωωτική, υποστηρίζοντας ότι σε αυτή στηρίζει σήμερα το αίτημά του περί αναστολής εκτέλεσης της ποινής του.

«Δικαιούται κάθε πολίτης αυτό το δικαίωμα. Το αίτημά μου βασίζεται στην οχτάωρη εισήγηση της εισαγγελέα. Πληρώ όλες τις προϋποθέσεις. Κρίνατε με 20.000 βίαιους διαδηλωτές έξω από το δικαστήριο».

Στίγμα για τις κόρες μου

«Είναι χρήσιμος έξω από τη φυλακή ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Έξω εκτός από αρωγός της οικογένειάς του, βοηθάει και την εκκλησία και τους συνανθρώπους του, όπως σε περιπτώσεις πλημμύρας και πυρκαγιών. Έξω είναι χρήσιμος, μέσα θα είναι καταστρεπτικό για τον ίδιο και την οικογένειά του» είπε ο ιερέας αδερφός του πρώην βουλευτή. Ωστόσο και ο ίδιος τοποθετήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου ζητώντας αναστολή: «Θα παραβλέψω την πικρία μου για την καταδίκη μου και ζητάω να μου δώσετε το δικαίωμα να πάω στον επόμενο βαθμό, έχω ήδη εκτίσει 18 μήνες. Θέλω να πάω στο Εφετείο για να φύγει από πάνω μου αυτό το στίγμα, όχι τόσο για μένα αλλά για τις δύο κόρες μου που είναι 6 και 8 ετών», είπε ο πρώην βουλευτής προς το προεδρείο του δικαστηρίου. «Ζητώ μια ευκαιρία να ζήσω δίπλα στην οικογένειά μου. Ζητώ να μην εξοντώσετε ούτε εμένα ούτε την οικογένειά μου» κατέληξε.

 

https://www.dikastiko.gr