Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Ένωση Νοτιοανατολικής για τη γιορτή της Αστυνομίας


Διαβάστε την ανακοίνωση 

Ο Άγιος Αρτέμιος εορτάζει σήμερα 20 Οκτωβρίου και μαζί του όλη η οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας της οποίας είναι προστάτης.

Πολλά τα κοινά σημεία μεταξύ του Αγίου Αρτεμίου και της Ελληνικής Αστυνομίας, γεγονός που δικαιώνει την ανακήρυξή του ως Προστάτη αυτής.

Ο Άγιος επέδειξε ενδιαφέρον, στοργή και αγάπη προς τους Χριστιανούς, στηλίτευσε την παρανομία, έμεινε πιστός στο καθήκον σαν δημόσιος λειτουργός και με υπευθυνότητα έφερε εις πέρας την αποστολή του λαού. Κυρίως όμως έμεινε ακλόνητος μέχρι θανάτου στην αληθινή πίστη του Χριστού.

Το έργο του αστυνομικού σήμερα προσομοιάζει με αυτό του Αγίου μας. Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές ο αστυνομικός βρίσκεται αντιμέτωπος με πρόσωπα και καταστάσεις αντικοινωνικές και διακινδυνεύει την πνευματική του υπόσταση. Οφείλει όμως να παραμένει ανεπηρέαστος καυτηριάζοντας το κακό. Καθημερινά αγωνίζεται μέσα στην κοινωνία για την αλήθεια, την ασφάλεια και τη δικαιοσύνη του λαού, είναι ο άνθρωπος του Νόμου που στηρίζει την ελευθερία, τη γαλήνη και την τάξη στη Χώρα μας.

Ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας Αρτέμιος είναι θαυματουργός Άγιος της Εκκλησίας, Προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας και συγχρόνως ο βοηθός και συμπαραστάτης κάθε αστυνομικού και πιστού Χριστιανού.

Η εορτή του ας αποτελέσει μία ευκαιρία για πνευματική ανάταση όλων μας. Η πίστη στο Θεό και τον αιώνιο Νόμο του Ευαγγελίου ας γίνει το ανάχωμα στην αυξανόμενη διαφθορά και εγκληματικότητα στη σημερινή κοινωνία.

Ευχόμαστε πλούσια την Ευλογία του Αγίου στην προσωπική και υπηρεσιακή μας ζωή.













Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια