Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στην παγίδα του πληροφοριοδότη


Μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών χαπιών ecstasy κατάσχεσε στη Θεσσαλονίκη η ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Κομοτηνής. Σε φορτηγό, στα παλιά σφαγεία Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν 180.000 χάπια, ενώ ακόμα 320.000 εντοπίστηκαν στα Διαβατά. 
Στην υπόθεση εμπλέκονται τέσσερα άτομα, δύο κουρδικής καταγωγής Ιρακινοί και δύο Ελληνες. Οι περισσότεροι έχουν στο παρελθόν εμπλακεί σε υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών. 

Σε νταλίκα με ναρκωτικά που βρισκόταν υπό επιτήρηση μάλιστα, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν με έκπληξη ότι υπήρχαν κρυμμένοι τουλάχιστον δέκα παράτυποι μετανάστες. Ρόλο-κλειδί στην υπόθεση διαδραμάτισε πληροφοριοδότης της ΕΛ.ΑΣ., που διαπραγματεύτηκε μαζί τους τη μεταφορά των χαπιών από την Ελλάδα στην Τουρκία. 

Η υπόθεση άρχισε να διαδραματίζεται πριν από περίπου δέκα ημέρες, όταν ο ένας από τους Ελληνες κατηγορουμένους, που τυγχάνει οδηγός φορτηγού διεθνών μεταφορών, ήρθε σε επικοινωνία με τον πληροφοριοδότη προτείνοντάς του να μεταφέρει χάπια ecstasy από την Ελλάδα στην Τουρκία.  Κατόπιν συνεννόησης με τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Κομοτηνής ο πληροφοριοδότης πραγματοποίησε αλλεπάλληλες συναντήσεις μαζί του, με στόχο να συλλέξει πληροφορίες για την προέλευση των ναρκωτικών και την ταυτότητα των διακινητών. 

Τα χάπια –500.000 τεμάχια– είχε εισάγει οδικώς από την Ολλανδία στην Ελλάδα ο ένας από τους διωκόμενους Ιρακινούς. Σε συνεννόηση με τον ομοεθνή συνεργό του, σκόπευαν να τα μεταφέρουν στην Τουρκία. Για να πετύχουν τον στόχο τους ζήτησαν από τον οδηγό φορτηγού με τον οποίο είχαν φιλική σχέση και έναν ακόμα Ελληνα, από τα μειονοτικά χωριά της Κομοτηνής, να βρουν το άτομο που θα αναλάμβανε, έναντι αμοιβής, να «περάσει» τα ναρκωτικά στην Τουρκία. 

Επικαλούμενος μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής στα συμφωνηθέντα, ο συνεργάτης της ΕΛ.ΑΣ. παρέσυρε τον οδηγό της νταλίκας και τον Ελληνα συνεργό του στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.  Η ενέδρα είχε στηθεί στην περιοχή των παλιών σφαγείων. 

Αστυνομικοί ακινητοποίησαν το φορτηγό και βρήκαν στη κατοχή των δύο ανδρών δύο μαύρες τσάντες με 180.000 χάπια ecstasy. Δεν ήταν όμως προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν τους περίπου δέκα παράτυπους μετανάστες που βρίσκονταν κρυμμένοι στην καρότσα. 

Στη θέα των φάρων της ΕΛ.ΑΣ. έσκισαν τον μουσαμά και τρέχοντας, κατάφεραν να κρυφτούν στις αποθήκες του λιμανιού. 

Επίμονες κλήσεις

Το δεύτερο σκέλος της αστυνομικής επιχείρησης εκτυλίχθηκε στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης. Αφού πρώτα ο οδηγός του φορτηγού δέχθηκε να συνεργαστεί με την αστυνομία, παρέσυρε στα Διαβατά τους δύο Ιρακινούς οι οποίοι έκαναν το λάθος να πραγματοποιούν επίμονες κλήσεις στο κινητό του, όσο εκείνος ανακρινόταν από τους αστυνομικούς. 

Στο προκαθορισμένο σημείο συνάντησης υπήρχαν ακροβολισμένοι αστυνομικοί που τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν. Κρυμμένες στο κόκκινο Seat Ibiza που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους βρέθηκαν 7 νάιλον συσκευασίες με ακόμα 320.000 χάπια ecstasy. Και οι τέσσερις συλληφθέντες απολογούνται σήμερα στον ανακριτή Θεσσαλονίκης. 

Προ εβδομάδων η Δίωξη Ναρκωτικών Κομοτηνής είχε συλλάβει –σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις– παράτυπους μετανάστες που μετέφεραν από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω Εβρου αρκετές χιλιάδες χάπια Captagon, περισσότερο γνωστά ως το «ναρκωτικό των τζιχαντιστών».

 

Γιάννης Σουλιώτης

https://www.kathimerini.gr










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια