"Επικοινωνιακή επίθεση" από τη ΓΑΔΑ με νέο λογότυπο και τακτική


Έναν νέον τρόπο δημοσίευσης στατιστικών στοιχείων για τη δραστηριότητα των υπηρεσιών της επέλεξε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, με σύγχρονα γραφήματα και αισθητική. Για πρώτη φορά, μάλιστα, η ΓΑΔΑ αποκτά λογότυπο, στο οποίο απεικονίζεται το Α.Μ.Α (Αστυνομικό Μέγαρο Αττικής) σε δύο διαφορετικούς χρωματισμούς.
Διαβάστε το επίσημο δελτίο τύπου:

Από σήμερα και στο εξής, στην αρχή κάθε εβδομάδας και κάθε μήνα, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ) θα δίνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία που αφορούν στο αστυνομικό έργο στην περιοχή της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με την απόφαση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., η ΓΑΔΑ είναι η αρχή. Στην συνέχεια η πρωτοβουλία θα επεκταθεί σε όλες τις Γενικές Διευθύνσεις της χώρας.

Εξάλλου η ΓΑΔΑ, από την 1η Αυγούστου δημοσιεύει τα αντίστοιχα ημερήσια στοιχεία στον επίσημο ιστότοπο της Αστυνομίας.

Είναι μια πρωτοβουλία λογοδοσίας, διαφάνειας και προσπάθειας επικοινωνίας με τους πολίτες.

Η αστυνομία λογοδοτεί για το έργο της, την ασφαλή κίνηση και ζωή στην πόλη.

Δημοσιεύει για να κρίνεται και να βελτιώνεται.

Θέλει να επικοινωνεί καλύτερα γιατί χωρίς τους πολίτες το έργο της δυσχεραίνεται.

Σε αυτή την προσπάθεια η ΓΑΔΑ βάζει χρώμα στην Αστυνομία. Προσπαθεί να μάθει να μιλά μια γλώσσα κοινοτική και κοινή. Σύγχρονη και κατανοητή.

Τέλος το σήμα της ΓΑΔΑ αλλάζει ή μάλλον η ΓΑΔΑ αποκτά σήμα , που στο εξής θα υπάρξει σαν λογότυπο σε όλη την επικοινωνία της.

Ακολουθούν:

πίνακαςμε τα στοιχεία του μηνός Σεπτεμβρίου,

ανάλυσητων στοιχείων,

γραφική απεικόνιση των στοιχείων και

το λογότυπο της Γ.Α.Δ.Α. στις δύο εκδοχές του, “θετική- positive ” (χρώμα σε σκούρο φόντο) και “αρνητική- negative ” (ανοιχτόχρωμο φόντο).