Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εκλιπαρεί για ελαφρυντικό ο θρασύδειλος φιρερίσκος


Αναδημοσιεύουμε από eksegersi.gr

Ο νεοναζιστής φιρερίσκος της ΧΑ, αφού δεν μπόρεσε να πείσει το δικαστήριο ότι έχει εγκαταλείψει από καιρό τον εθνικοσοσιαλισμό ως ιδεολογία του μορφώματος που δημιούργησε και διοικούσε με σιδηρά πυγμή, καταβάλλει την ύστατη προσπάθεια να μειώσει την ποινή που πρέπει να του επιβληθεί, ζητώντας την αναγνώριση ελαφρυντικών, μεταξύ των οποίων και αυτό της… καλής συμπεριφοράς για σχετικά μεγάλο διάστημα μετά την πράξη.

 

 

Ειδικά για τον Μιχαλολιάκο, δε χρειάζεται να πάμε μια εφταετία πίσω. Αρκεί να θυμίσουμε μόνο μερικές από τις δημόσιες εμφανίσεις του αυτό το καλοκαίρι.

 

Στην επέτειο της 4ης Αυγούστου δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της εγκληματικής οργάνωσης ύμνο στο Κόμμα 4ης Αυγούστου του Κ. Πλεύρη, συνοδευόμενο από φωτογραφία με τον ανατριχιαστικό δικέφαλο αετό των ναζιστών. Είναι γνωστό ότι το «Κ4Α» ήταν ένα καθαρόαιμο νεοναζιστικό μόρφωμα, και ο Κ. Πλεύρης ήταν (και παραμένει) ο σημαντικότερος ίσως θεωρητικός του εγχώριου νεοναζισμού. Ο Μιχαλολιάκος καμαρώνει για τη συμμετοχή του στο νεοναζιστικό μόρφωμα του Πλεύρη, το οποίο θεωρεί προπομπό του δικού του νεοναζιστικού μορφώματος.

 

Οταν τα επισημάναμε αυτά, επαναλαμβάνοντας ότι η ΧΑ ήταν και παραμένει νεοναζιστικό μόρφωμα, ο φιρερίσκος έγραψε άλλο άρθρο γεμάτο καμάρι, επειδή τον… κατηγορούμε ότι… παραμένει σταθερός στις ιδέες του. Τις ίδιες ιδέες που αποκήρυσσε ως «νεανικό αμάρτημα», όταν εμφανίστηκε στους ανακριτές (όπως είπε, τα παλιά γραπτά του «απηχούσαν αντιλήψεις εθνικοσοσιαλιστικές τότε, δηλαδή προ 35ετίας, τις οποίες σήμερα δεν αποδέχομαι».

 

Είχε ανάγκη, όμως, να ξαναεμφανιστεί δημόσια ως ντούρος εθνικοσοσιαλιστής, για να καταφέρει να συμμαζέψει τα συντρίμμια της νεοναζιστικής συμμορίας που γνώριζε απανωτές διασπάσεις.

 

Γι’ αυτό και έκανε μια ακόμα εμφάνιση ως εθνικοσοσιαλιστής στις 7 του Σεπτέμβρη στις Θερμοπύλες. Με παραταγμένα τα αποιμεινάρια των ταγμάτων εφόδου, ναζιστικά συνθήματα («Θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει όλη η γη», «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή», «Ζήτω η Χρυσή Αυγή, Ζήτω ο Αρχηγός, Ζήτω η Νίκη») και τον απαραίτητο ναζιστικό χαιρετισμό του Αρχηγού Μιχαλολιάκου στο τέλος.

 

Λίγες μέρες αργότερα, οι νεοναζιστές του Μιχαλολιάκου δημοσίευσαν κι έναν ύμνο στα ναζιστικά και φασιστικά μορφώματα της Ευρώπης, τον οποίο εξαφάνισαν στη συνέχεια, με πρόσχημα την ανανέωση της ιστοσελίδας τους.

 

Παρά ταύτα, ο Μιχαλολιάκος δεν είχε κανένα πρόβλημα να ζητήσει το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη! Παλιά του τέχνη κόσκινο. Αλλα να λέει δημόσια και άλλα να υποστηρίζει στις δικαστικές αρχές έτσι και βρεθεί απολογούμενος.

 

Αυτή την τακτική την είχαμε επισημάνει ήδη κατά την ακροαματική διαδικασία της δίκης, όταν τα γκεσέμια του νεοναζισμού προσπαθούσαν να εμφανιστούν σαν νόμιμοι κοινοβουλευτικοί άνδρες. Σε μια πρόσφατη εκτενή ανάλυσή μας περιλάβαμε ένα κεφάλαιο με τον χαρακτηριστικό τίτλο Φόρεσαν τον κοινοβουλευτικό μανδύα για να κρύψουν τη διαρκή εθνικοσοσιαλιστική-εγκληματική δράση τους.

 

Δικαιούμαστε, λοιπόν, να θυμίσουμε την εκτίμησή μας, ότι και τις Ερωτήσεις και Επίκαιρες Ερωτήσεις στη Βουλή δεν τις κατέθεταν επειδή ενδιαφέρονταν για τα λαϊκά προβλήματα (απόδειξη ότι δεν έδιναν καμιά συνέχεια, δεν προχωρούσαν ούτε σ’ έναν απλό σχολιασμό των απαντήσεων που έδιναν οι υπουργοί), αλλά για να χτίσουν το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Αυτή η εκτίμησή μας δικαιώθηκε πλήρως στη διάρκεια της συζήτησης στο δικαστήριο για τα ελαφρυντικά. Επικαλέστηκαν την κοινοβουλευτική τους δράση για να ζητήσουν το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

 

Ιδιαίτερα μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας, ο φίρερ άρχισε να ξαναεμφανίζεται στους εναπομείναντες χρυσαυγίτες ως ντούρος εθνικοσοσιαλιστής. Να εκτιμούσε, άραγε, ότι αυτό το υλικό δε θα μπει στη διαδικασία και επομένως δε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε βάρος του; Να ποντάριζε στο ότι η πολιτική αγωγή δε συμμετέχει πλέον στη δίκη, μετά την απόφαση επί της ενοχής, οπότε δε θα υπήρχε αντίλογος στους τερατώσεις ισχυρισμούς των υπερασπιστών του; Οταν, όμως, πρόκειται για την αναγνώριση ελαφρυντικών, οι δικαστές (οφείλουν να) παίρνουν υπόψη τους τα πάντα. Κι όπως έχουμε ξαναγράψει, οι δικαστές είναι και πολίτες και ενημερώνονται για ό,τι συμβαίνει έξω από τη δικαστική αίθουσα.

 

Ακόμα και η εισαγγελέας της έδρας, που εξακολουθεί να θεωρεί ότι η ΧΑ δεν είναι εγκληματική οργάνωση, δεν πρότεινε την αναγνώριση ελαφρυντικού στον φίρερ και γενικότερα στην επτάδα που καταδικάστηκε για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης. Η απέλπιδα προσπάθεια του Μιχαλολιάκου να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, ενώ ο ίδιος εμφανιζόταν δημόσια όλο το καλοκαίρι ως ντούρος εθνικοσοσιαλιστής (για να μην του πάρει τις ορντινάντσες ο Κασιδιάρης), δεν αποκαλύπτει μόνο διγλωσσία, αλλά και θρασυδειλία. Ιδιότητα «σφηνωμένη» στο πολιτικό DNA των εθνικοσοσιαλιστών.

 

Στο Ιντερνετ κυκλοφορεί από προχθές μια φωτογραφία του Νίκου Μπελογιάννη συνοδευόμενη με δυο λόγια του κομμουνιστή ήρωα του λαού μας. Τα λέει όλα.











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια