Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών: Να καταργηθεί ο νόμος για τις διαδηλώσεις


Ανακοίνωση: Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ έγκαιρα είχε επισημάνει στους συναδέλφους αστυνομικούς πως ο νόμος για τον περιορισμό των συναθροίσεων είναι ένα ακόμη σοβαρό βήμα που κάνει η κυβέρνηση στην κατεύθυνση της καταπάτησης των θεμελιωδών λαϊκών δικαιωμάτων. Από τις διατάξεις του γίνονταν φανερός ο στόχος να χτυπηθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και γενικότερα του λαού και να επιβληθεί σιγή κοιμητηρίου σε μια περίοδο που ο κόσμος υποφέρει από την ανεργία και τη φτώχεια. Τονίζαμε πως η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει τους αστυνομικούς για να εντείνει το κατασταλτικό της έργο σε βάρος του λαού και τους καλούσαμε να καταδικάσουν αυτό τον αντιδραστικό νόμο που προάγει τον την αστυνομική αυθαιρεσία και αυταρχισμό.

Η απρόκλητη και βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ σε βάρος των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, που διεκδικούσαν μόνιμη και σταθερή εργασία για τους επικουρικούς και τους συμβασιούχους συναδέλφους τους, στο υπουργείο υγείας, υπήρξε η νομοτελειακή επιβεβαίωση των επισημάνσεών μας. Στο διάστημα αυτό τα προεδρεία των αστυνομικών ενώσεων, δεν άσκησαν καμιά πίεση στην κυβέρνηση και δεν διαχώρισαν τη θέση τους, αλλά αντίθετα στήριξαν ένα αντιλαϊκό νόμο που θα τους φέρει σε ευθεία αντίθεση με τον αγωνιζόμενο λαό.

Η υλοποίηση του αντιδραστικού νόμου για τις διαδηλώσεις από την κυβέρνηση, με το ξύλο και τα χημικά των ΜΑΤ, επειδή οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία δεν έσκυψαν το κεφάλι και δεν υπάκουσαν στις αυθαίρετες υποδείξεις της αστυνομίας, δείχνει απροκάλυπτα τη σκοπιμότητά του, που δεν είναι άλλη από το να μπουν οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός στο γύψο. Πρόκειται για καταστάσεις που μας γυρίζουν σε άλλες μαύρες εποχές για τις οποίες η αστυνομία φέρει ακόμη τα στίγματα της ντροπής και της λαϊκής περιφρόνησης.

Όλος ο λαός αντιλαμβάνεται πως στόχος της κυβέρνησης και της αστυνομίας, δεν ήταν η μη παρακώλυση της κυκλοφορίας και η πρόληψη της διατάραξης της οικονομικοκοινωνικής ζωής, αλλά ο εκφοβισμός και η τρομοκράτηση των εργαζομένων, το χτύπημα του αγώνα των συνδικάτων τους, ώστε να μην διαμαρτύρονται, να μην διεκδικούν τα δικαιώματά τους και την ικανοποίηση των αναγκών τους. Επίσης, γίνεται αντιληπτή η υποκρισία της κυβέρνησης σ’ ότι αφορά την υγεία του λαού και την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, αφού τα αιτήματα των εργαζομένων στα νοσοκομεία, που πριν λίγο καιρό η ίδια κυβέρνηση χαρακτήριζε ήρωες της πρώτης γραμμής, αφορούν άμεσα στη στελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων για να σταθεί όρθιο στις συνθήκες της κρίσης, το σύστημα υγείας της χώρας.

Ως απόστρατοι αστυνομικοί να καταδικάσουμε την, με κυβερνητική εντολή, επίθεση των ΜΑΤ στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας και εκφράσουμε για μια ακόμη φορά τις ευχαριστίες μας για το έργο που επιτελούν στον τομέα της προστασίας υγείας του λαού.

Αισθανόμαστε την ευθύνη να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τη φωνή μας και τον αγώνα μας για αντιληφθούν όλοι οι συνάδελφοι αστυνομικοί πως πρέπει να καταδικάσουν τις κατασταλτικές πολιτικές της κυβέρνησης που τους βάζουν απέναντι στο λαό. Δεν πρέπει να χτυπούν τους εργαζόμενους που παλεύουν για το δίκιο τους  και να ζητήσουν και οι ίδιοι την κατάργηση των ΜΑΤ, που έχουν αποκλειστικό έργο το χτύπημα των λαϊκών αγώνων. Να καταργηθεί ο αντιδραστικός νόμος για τις διαδηλώσεις στην πράξη.

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ









Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πετάχτηκε πάλι ο Σύλλογος άοπλων Συνταξιούχων και βαφτίζει κιόλας σαν από μηχανή Δικαστής "επίθεση των ΜΑΤ στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία". Επίθεση βλέπεις από τη τηλεόραση, σα να λες ότι δεν είχε τι να κάνει ο Συνάδελφος της ΔΑΕΑ και είπε ας επιτεθώ σε κανέναν άνθρωπο σήμερα. Δε ντρέπεστε λέω εγώ!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης έχει κοινά χαρακτηριστικά με κομματικές ανακοινώσεις αριστερόστροφων, για να μην "πω" ότι είναι ανακοίνωση κομματικού φερεφωνου. Οι Απόστρατοι έχουν τοπικούς Συνδέσμους και Ενώσεις και εκφράζονται μέσα από ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας. Η άποψη της παραπάνω ομάδας μάλλον είναι αδιάφορη για την πλειοψηφία και δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο από το να δικαιολογησει την ύπαρξή της.