Καταγγελία για αναίτια αστυνομική επίθεση σε μέλη του ΣΕΚ


Oμάδα αστυνομικών αποτελούμενη από τρία οχήματα και πολλές μηχανές επιχείρησε να προσαγάγει αναίτια μέλος της Κ.Ε. του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος από την είσοδο των γραφείων του κόμματος, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει. Στις διαμαρτυρίες μελών του κόμματος οι αστυνομικοί απάντησαν με απειλές και προπηλακισμούς. Έριξαν στο έδαφος τον διευθυντή της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη, Πάνο Γκαργκάνα, ενώ κατά την καταγγελία απείλησαν με επίδειξη όπλου έναν δημοσιογράφο της εφημερίδας. Κάτω από την πίεση της επιμονής πολλών ανθρώπων και της δημοσιότητας από φωτογραφίσεις και βιντεοσκοπήσεις, η αστυνομία αποχώρησε αφού πρώτα έκοψε μία κλήση για μη χρήση μάσκας.

Συγκεκριμένα, το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμματα, καταγγέλλει αστυνομική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΚ.

«Σήμερα Παρασκευή 30 Οκτώβρη και ώρα 5μμ ομάδα αστυνομικών αποτελούμενη από τρία οχήματα και πολλές μηχανές επιχείρησε να προσαγάγει τον σ. Παντελή Παναγιωτακόπουλο, μέλος της Κ.Ε, από την είσοδο των γραφείων του κόμματος στην οδό Αναξαγόρα 14Α» σημειώνεται στην καταγγελία.

Όπως επισημαίνειται, «στις διαμαρτυρίες συντρόφων για το γεγονός οι αστυνομικοί απάντησαν με απειλές και προπηλακισμούς. Έριξαν στο έδαφος τον σ. Πάνο Γκαργκάνα, διευθυντή της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη και απείλησαν με επίδειξη όπλου τον σ. Γιώργο Πίττα, δημοσιογράφο της ΕΑ».

Μάλιστα, κατά την καταγγελία, κάτω από την πίεση της επιμονής πολλών παρευρισκόμενων αλλά και της δημοσιότητας από φωτογραφίσεις και βιντεοσκοπήσεις, η αστυνομία αποχώρησε αφού πρώτα έκοψαν κλήση στον Π.Παναγιωτακόπουλο για μη χρήση μάσκας.

«Είναι φανερό ότι η επίθεση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της πολιτικής Χρυσοχοϊδη-Μητσοτάκη που μετά την επίθεση στο μεγαλειώδες αντιφασιστικό συλλαλητήριο της 7 Οκτώβρη στοχοποιεί αντιφασίστες, αντιρατσιστές, πρόσφυγες και μετανάστες», επισημαίνει το κόμμα.

 https://thepressproject.gr

1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Ο δράκος που είναι στο παραμύθι σας,ορφανά του Στάλιν;😂😂😂😂