Έκλεβε τα αυτοκίνητα των ιδιοκτητών των σπιτιών που άνοιγε!


Εξιχνιάσθηκαν εφτά κλοπές και μία απόπειρα κλοπής από σπίτια σε περιοχές των Δήμων Ερέτριας και Κύμης – Αλιβερίου, με καταγεγραμμένες πέντε κλοπές οχημάτω. Η έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου, είχε ως αποτέλεσμα να εξιχνιασθούν συνολικά επτά (7) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής, οι οποίες διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 19-07 έως 05-08-2020, σε περιοχές των Δήμων Ερέτριας και Κύμης – Αλιβερίου Ευβοίας.

Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας γνώριμος στις αρχές αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ διερευνώνται τα στοιχεία ταυτότητας δύο τουλάχιστον ακόμη συνεργών του.

Οι δράστες μετέβαιναν σε οικίες των ανωτέρω περιοχών και αφαιρούσαν κυρίως τα οχήματα των ιδιοκτητών τους.

Συνολικά είχαν προβεί στην αφαίρεση τεσσάρων (4) Ι.Χ.Ε. & ενός (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, τα κλειδιά των οποίων σε δύο από τις περιπτώσεις, είχαν αφαιρέσει από τις οικίες των ιδιοκτητών τους, μαζί με άλλα αντικείμενα.

Η λεία που είχαν αποκομίσει από την παράνομη δράση τους και συγκεκριμένα από τρεις οικίες και ένα κατάστημα mini market που είχαν παραβιάσει, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χρηματικά ποσά, κοσμήματα και διάφορα εμπορεύματα του καταστήματος (καπνικά προϊόντα – αναψυκτικά).

Επιπλέον, είχαν προβεί στη διάρρηξη μίας ακόμα οικίας, χωρίς να καταφέρουν να αφαιρέσουν κάποιο αντικείμενο από το εσωτερικό της.

Σημειώνεται ότι τρία εκ των κλαπέντων οχημάτων, ανευρέθηκαν εγκαταλελειμμένα σε περιοχές της Εύβοιας, ενώ σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στο εσωτερικό τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα εμπορεύματα από το mini market και ένα φυσίγγιο πιστολιού.

Όπως σημειώσαμε ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές για τη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου.

 https://www.lamiareport.gr