Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνάντηση της Ένωσης Ν/Α με το Διευθυντή της Δ.Α.Ν/Α.Α.


Διαβάστε όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση
Τη Δευτέρα 05/10/2020 και ώρα 12:00, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης, ο Α’ Αντιπρόεδρος Ηλίας ΒΡΕΝΤΑΣ, ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Κορομηλάς, το Μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής Κωνσταντίνος Γιαβρής και ο Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. Πέτρος ΘΕΟΔΩΡΟΥ επισκέφθηκαν το Διευθυντή της Διεύθυνσής Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής, Ταξίαρχο κ. Λάζαρο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ για θέματα που αφορούν τη Διεύθυνση και τα Τμήματα Τάξης αρμοδιότητάς του. 
Κύριο θέμα της συζήτησης αποτέλεσε το γεγονός ότι μετά την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής με μόλις έξι (6) νέους Αστυφύλακες, ενώ́ οι άλλες Διεύθυνσης Αστυνομίας της Γ.Α.Δ.Α. ενισχύθηκαν με είκοσι πέντε (25), τριάντα (30), τριάντα (30), εβδομήντα πέντε (75) Αστυφύλακες αντίστοιχα, το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται με την αφαίμαξη του προσωπικού της Νοτιοανατολικής προς άλλες Διευθύνσεις. 
Δυστυχώς, θα περίμενε κανείς ότι μετά από αυτήν την άκρως αρνητική απόφαση της Ηγεσίας για τη Νοτιοανατολική, οι εναπομείναντες αστυνομικοί θα αφήνονταν τουλάχιστον να εκτελέσουν υπηρεσία στις Οργανικές τους. 
Απεναντίας, χαρακτηριστικά για αύριο Τρίτη 06/10/2020 η Διεύθυνση Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής, στην οποία ως γνωστόν και όπως προείπαμε ήρθαν όλοι κι όλοι έξι (6) νέοι Αστυφύλακες, θα ενισχύσει τη Διεύθυνση Μεταγωγών και Δικαστηρίων με τέσσερα (4) άτομα, δηλαδή τον ίδιο αριθμό ατόμων που θα διατεθούν από τις άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας της Γ.Α.Δ.Α. όπου τοποθετήθηκαν πολλοί περισσότεροι νέοι Αστυφύλακες, ενώ Διεύθυνση Αστυνομίας, στην οποία τοποθετήθηκαν εβδομήντα πέντε (75) νέοι Αστυφύλακες, θα ενισχύσει τη Διεύθυνση Μεταγωγών και Δικαστηρίων με τρία (3) άτομα. 


Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και την καθημερινή φύλαξη από αστυνομικούς της Νοτιοανατολικής του ισλαμικού τεμένους στο Βοτανικό, τη διάθεση αστυνομικών στις πεζές περιπολίες στο κέντρο Αθηνών, την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αλλοδαπών καθώς και ό,τι άλλο ενίοτε προκύψει, αντιλαμβανόμαστε ότι ο αριθμός των αστυνομικών που απομένει ώστε να εκτελέσει υπηρεσία εντός των γεωγραφικών ορίων της Νοτιοανατολικής Αττικής, είναι αποκαρδιωτικός.
Αποτέλεσμα των ανωτέρω αποφάσεων της Ηγεσίας είναι τα Τμήματα της Νοτιοανατολικής να παρουσιάζουν εικόνα αποσύνθεσης, άδεια από προσωπικό, με τις Οφειλόμενες Αναπαύσεις να αυξάνονται.
Η Παρούσα Δύναμη της Διεύθυνσής Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής υπολείπεται κατά διακόσια εβδομήντα (270) άτομα της Οργανικής, ενώ από τη μέρα που ανακοινώθηκε ο αριθμός των νέων Αστυφυλάκων που θα στελεχώσουν τα Τμήματα Τάξης, άλλοι έξι (6) αστυνομικοί αποχωρήσανε με Διαταγές του Αρχηγείου.
Να σημειωθεί επίσης ότι στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής εκτός των σταθμών Μετρό, υπάρχουν είκοσι (20) φρουρούμενοι στόχοι και ακόμη διακόσιοι εβδομήντα πέντε (275) επιτηρούμενοι. 
Είναι βέβαιο ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, ο αριθμός των χιλίων (1000) περίπου Οφειλόμενων Αναπαύσεων στο προσωπικό θα εκτοξευθεί ακόμα παραπάνω.
Αντίκτυπο επίσης υπάρχει και στην εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς οι ελάχιστοι αστυνομικοί πλέον δεν επαρκούν για να διεκπεραιωθούν με τον ίδιο ρυθμό οι διαφόρου είδους υποθέσεις τους.
Ίσως το σχέδιο της Ηγεσίας είναι να κλείσουν τα Τμήματα στη Νοτιοανατολική Αττική.
Διαφορετικά δεν μπορεί να δοθεί εξήγηση γιατί αντιμετωπίζονται οι Υπηρεσίες της συγκεκριμένης Διεύθυνσης με τέτοιον τρόπο.
Σε κάθε περίπτωση καταστήσαμε σαφές ότι τα δικαιώματα του αστυνομικού προσωπικού που απορρέουν από τις διατάξεις των Νόμων, των Προεδρικών Διαταγμάτων και των Κανονισμών του Σώματος πρέπει να προστατεύονται και να μην υπάρχουν παρεκκλίσεις στην τήρησή τους, είτε λόγω έλλειψης προσωπικού είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο.
Γνωρίσαμε στον Ταξίαρχο ότι γίναμε δέκτες παραπόνων από μέλη μας, καθώς σε ορισμένες Υπηρεσίες, οι αστυνομικοί διατάσσονται να εκτελέσουν πολλές νυχτερινές βάρδιες δίχως να το επιθυμούν αλλά δίχως φυσικά να λαμβάνουν την ανάλογη αποζημίωση μιας και υφίσταται σχετικό πλαφόν ωρών. Επίσης η διάθεση αστυνομικού σε πρωινή βάρδια έπειτα από απογευματινή την αμέσως προηγούμενη μέρα είναι παράτυπη καθώς δεν προβλέπεται εργασία πριν το πέρας δεκαέξι (16) ωρών σύμφωνα με το Π.Δ. 394/2001 που αφορά το χρόνο εργασίας του αστυνομικού προσωπικού.
Επιπλέον, θα πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους αστυνομικούς που έχουν πολλά χρόνια υπηρεσίας και βρίσκονται λίγο πριν την αποστρατεία ώστε να προστατεύονται και να μην διατίθενται σε καθήκοντα στα οποία δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν βιολογικά αλλά και δημιουργούνται δυσμενή σχόλια από τους πολίτες για μια γερασμένη Αστυνομία που δεν μπορεί να αποδώσει έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το έγκλημα αποτελεσματικά.
Ο Ταξίαρχος, από την πλευρά του, ανέφερε ότι πράγματι αυτός ο αριθμός νέων Αστυφυλάκων με τον οποίο ενισχύθηκε η Διεύθυνση Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής, της οποίας προΐσταται, δεν επαρκεί σε καμία περίπτωση ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που αντιμετωπίζουν τα Αστυνομικά Τμήμα από ανθρώπινο δυναμικό.
Όσον αφορά το ζήτημα των οφειλόμενων Ημερήσιων Αναπαύσεων μας δήλωσε ότι έχουν δοθεί σχετικές εντολές και οδηγίες στους Διοικητές των Υπηρεσιών ώστε αυτές να δοθούν στο προσωπικό.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Ταξίαρχος πρότεινε να ενισχυθεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής με εξήντα (60) νεοξερχόμενους Αστυφύλακες και από τη Φυσική Ηγεσία δέχτηκε πιέσεις ώστε να επανέλθει εκ νέου, ζητώντας αυτή τη φορά μικρότερο αριθμό. Κατόπιν αυτού του γεγονότος, ενδίδοντας αιτήθηκε δέκα (10).
Μήπως όλο αυτό διαδραματίστηκε με σκοπό κάποιοι να έχουν άλλοθι ότι στείλανε λίγα άτομα επειδή λίγα τους ζητήθηκαν; 
Για ποιο λόγο λοιπόν μπήκαν σε αυτές τις διαδικασίες; 
Εύλογο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί άμεσα από τους αρμόδιους. Αλλιώς είναι υπόλογοι στους πολίτες της Νοτιοανατολικής Αττικής οι οποίοι στερούνται το αγαθό της ασφάλειας.
Η Ένωσή μας θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να προστατευτούν τα δικαιώματα των συναδέλφων μας αλλά και να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που ανακύπτουν.

Για το Δ.Σ.
                         -Ο-                                                                                 -Ο-
                   Πρόεδρος                                                                   Γενικός Γραμματέας


        ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                                      ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ Νικόλαος









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια