Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ένοχη σιωπή της γερμανικής πρεσβείας για τις ΜΚΟ


Την Κυριακή συις 4 Οκτωβρίου, στείλαμε στις φόρμες επικοινωνίας της γερμανικής πρεσβείας συγκεκριμένες ερωτήσεις για το πολύ σοβαρό θέμα της εμπλοκής 4 γερμανικών ΜΚΟ σε οργανωμένο δουλεμπόριο προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. 

Έκτοτε, όπως σημειώναμε καταληκτικά, εξακολουθούμε ν' αναμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις του γερμανικού επίσημου παράγοντα, αλλά εις μάτην. Δεν ξέρουμε εάν οι σύγχρονοι οικονομικοί δυνάστες- κατακτητές της Ευρώπης έχουν την οπιαδήποτε παραμικρή αντίληψη περί δημοκρατικής και κοινωνικής ευθύνης, έναντι μιας χώρας που κατά γενικά παραδοχή συμπεριφέρονται δίκην προτεκτοράτου. 
 
Αυτό που ξέρουμε είναι πως η άρνηση απάντησης σε αυτονόητα δημοσιογραφικά ερωτήματα συνιστά αυταρχισμό και μάλιστα απροκάλυπτο όταν οι ερωτήσεις δεν βολεύουν και πως η ένοχη σιωπή, όπως άλλωστε υπονοήσαμε, ενοχή και συνενοχή.


Διαβάστε το κείμενο με τις αναπάντητες ερωτήσεις.


 
Καλή σας ημέρα. Ονομάζομαι Γιώργος Καραϊβάζ, είμαι δημοσιογράφος, καλύπτω το αστυνομικό ρεπορτάζ και διαχειριστής της ιστοσελίδας bloko.gr. Στις 29 Σεπτεμβρίου δημοσιεύσαμε στον ακόλουθο σύνδεσμο (http://www.bloko.gr/2020/09/50_29.html) και υπό τον τίτλο "Το θρίλερ μυστηρίου με τις ΜΚΟ - Βιομηχανία "εισαγωγών" - Το 50% των εισόδων με ... γερμανική σφραγίδα".

Ακριβώς πάνω στα στοιχεία που δημοσιεύσαμε θα θέλαμε να παρουσιάσουμε τις θέσεις και τα σχόλια του κ. πρέσβη Δρ Ερνστ Ράιχελ πάνω σε συγκεκριμένα ερωτήματα.

Οι γερμανικές αρχές έχουν ενημερωθεί από τις ελληνικές για την πορεία των ερευνών και για το γεγονός πως γερμανικές ΜΚΟ και Γερμανοί πολίτες κατηγορούνται οργάνωση δουλεμπορικού δικτύου;

Ποιες είναι οι διαδικασίες ποινικής δίωξης των κατηγορούμενων που βρίσκονται πλέον στην χώρα σας;

Θα υποστηρίξει η Γερμανία την απόλυτα ορθολογιστική διεξαγωγή της ταυτοποίησης και το relocation στους χώρους συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων στην Τουρκία και όχι μετά το επικερδές πέρασμα τους στην Ελλάδα;

Θα μας ενδιάφερε τέλος ένα σχόλιο του κ. πρέσβη, ενδεχομένως δε και της καγκελαρίας, για όλα όσα με σαφήνεια εκθέτουμε στο ρεπορτάζ- ανάλυση- σχόλιο μας.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια