Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κύκλωμα διακινητών αλλοδαπών εξάρθρωσε η Ασφάλεια του ΔΑΑ "Ελευθέριος Βενιζέλος"


Με τη σύλληψη δύο μελών κυκλώματος διευκόλυνσης εξόδου παράνομων αλλοδαπών, δύο ενδιαφερομένων λίγο πριν ταξιδέψουν για την Πράγα και τη Βαρσοβία, την ταυτοποίηση ακόμα δύο μελών του κυκλώματος, αλλά και τον εντοπισμό δεκάδων πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων ολοκληρώθηκε η επιχείρηση των στελεχών της Ασφάλειας του Αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος".
Η έρευνα των αστυνομικών ξεκίνησε, όταν παρατήρησαν έναν 34χρονο από τον Ιράκ και έναν 27χρονο από την Αλγερία, οι οποίοι ήταν έξω από την Πύλη 2 των αναχωρήσεων με τις κινήσεις τους να χαρακτηρίζονται ύποπτες.
Οι αστυνομικοί τους είδαν να παραδίδουν έγγραφα σε δύο ξεχωριστά άτομα και να τα συνοδεύουν προς τον έλεγχο των εισιτηρίων και τους ακινητοποίησαν. Τότε ανακάλυψαν ότι είχαν προμηθεύσει με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και με κάρτες επιβίβασης τους δύο αλλοδαπούς.
Κατά την έρευνα, που έκαναν, σε μία από τις διευθύνσεις που προέκυψαν, εντόπισαν μεγάλο χρηματικό ποσό και δεκάδες πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, αλλά και σημειώσεις που έδειχναν ότι για κάθε πλαστή ταυτότητα το κύκλωμα έπαιρνε 3000 ευρώ, ενώ για κάθε πλαστό διαβατήριο 5.000.
Εκεί προέκυψε και η εμπλοκή ακόμα δύο μελών της σπείρας ενός άντρα και μίας γυναίκας, των οποίων ο ακριβής ρόλος ερευνάται.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια