Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σχόλια φωτιά για το δικάβαλο θανάτου της ΔΙΑΣ - Άγιος Αρτέμιος, μία γιορτή ή μία υποχρέωση;


Τα σχόλια των αστυνομικών στην ανάρτηση άποψης του bloko.gr "Μήπως ήρθε η ώρα της αναθεώρησης για το δικάβαλο; Το ΚΑΤ της ΔΙΑΣ και η λογιστική του θανάτου"' είναι ενδεικτικά για τις γνώμες των αστυνομικών που κάτι παραπάνω γνωρίζουν από εμάς για τη δικάβαλη αστυνόμευση και τον φόρο αίματος. Για το συγκεκριμένο λόγο και σας τα παραθέτουμε, αφού πρώτα συλλογιστούμε πάνω στην αντίφαση μιας γιορτής.

Τί αλήθεια γιορτάζει η αστυνομία κι αν γιορτάζει με ποιο τρόπο; Κάθε επετειακή ημέρα θα πρέπει αναγκαστικά για ν' αποκτά νόημα και κυρίως ουσία, να συνοδεύεται με πράξεις και τέτοιους συντελεστές ώστε αν μη τί άλλο να μην την καθιστούν ανούσια, όχι για τους ηγήτορες που συμμετέχουν σε τελετές κι εκδηλώσεις, αλλά για τη βάση του στελεχιακού δυναμικού.

Και σ' αυτό καθεαυτό το ζητούμενο, ουδεμία απόχρωση και καμία ηγεσία, πλην μιας, κατόρθωσε να "πασπαλίσει" πάνω στις πλάτες του γνήσιου κι αυθεντικού εποικοδομήματος του σώματος. Θα διαβάσετε δηλώσεις κι ανακοινώσεις από πομπώδεις έως και απλά φληναφήματα γιατί κάτι πρέπει να διατυπωθεί. Ανούσια όμως στην εννοιολογική κι ερμηνευτική ουσία τους. Γιατί η ουσία, η αυθεντική είναι η έμπρακτη στήριξη του προσωπικού και η αναγνώριση στους πεσόντες πως οι θυσίες τους δεν άφησαν αμετάβλητες τις παθογενής σταθερές. Και για να γίνει αυτό, θα πρέπει η πολύμορφη σήμερα σύνθεση της ηγεσίας, να προβεί σε γενναίες και ρηξικέλευθες αλλαγές. 
 
Μία ευκαιρία είναι ίσως αυτό που διατυπώνουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί και ζητούν δια μέσω της τραυματικής εμπειρίας αυτονόητες διαλεκτικές με γνώμονα το ύψιστο αγαθό της ατομικής ασφάλειας.
 
 
Διαβάστε τα σχόλια 


 
Μήπως θα έπρεπε έστω και τόσο αργά να δυναμώσουν ξανά την Ομάδα Ζ, την οποία κάποιοι σκόπιμα την έφτασαν στα τάρταρα... Και μήπως θα έπρεπε λέω... να ζήτηθούν ευθήνες και από αυτούς για την ιδέα που είχαν να ιδρύσουν τη ΔΙ.ΑΣ αντί να δυναμώσουν την ήδη υπάρχουσα τότε Ομάδα Ζ.
Τα οράματα κάποιων "νταντελοτών κυρίων", πληρώνουν όλοι αυτοί οι συνάδελφοι. 
 
 
Όταν ξεκίνησε άλλη μια ομάδα για επικοινωνιακους λόγους, όπως και το εγχείρημα της ΔΙΑΣ, το λέγαμε πολλοί αυτο και άλλα προβλήματα!οι υπεύθυνοι όμως δεν είχαν καν το φιλότιμο τουλάχιστον να ρωτήσουν αυτούς που ξέρουν καλύτερα! Αυτούς που είναι ήδη έξω και ξέρουν τι είναι και πως μπορεί να δουλέψει η Αστυνομία! Το μόνο που τους ένοιαζε είναι να κάνουν άλλο ένα τέχνασμα για το "φαίνεσθαι"! Να όμως που πάλι η ζωή έρχεται να δικαιώσει την λογική! Η ΔΙΑΣ δεν φαίνεται πετυχημένη για κάτι άλλο πέρα από το ότι είναι ευκίνητη! Είχαμε την ιστορική και καταξιωμένη "Ζ" από την οποία είχαν ληφθεί πολλά μαθήματα και εμπειρίες που δεν τα δώσαμε σημασία και δυστυχώς οι πονηροί θέλησαν να μειώσουν μια τόσο αξια υπηρεσία και απλά να κάνουν μια δεξαμενή τραυματιών και θυμάτων νέων παλικαριών! Αλλά άδικα τα λέμε τελικά...δεν ιδρώνει το αυτί κανενός!
 
 
 
Μονοκαβαλες μηχανες και να βγαινουν σε γκρουπ των 4 ...αν ξερεις απο μηχανη ,προλαβαινεις να αντιδρασεις και σς εισαι μονος.. υπαρχει χρονος.
Το προβλημα δεν ειναι η ονομασια αλλα ο διαχεισμος της δικυκλης αστυνομευσης
 
 
 
Το έχω σχολιάσει παλιότερα,θα επανέλθω, αυτή η ομάδα είναι ομάδα θανάτου δυστυχώς τα παραδείγματα πολλά,στο βωμό της εμφανούς αστυνόμευσης, σκοτώνονται και σακατευονται άνθρωποι,πως είναι δυνατόν δύο σώματα να ισορροπούν σε δίκυκλα και να έχουν την απαίτηση να είναι ομάδες κρούσης με ότι αυτό συνεπάγεται,όπως δεν ρίχνεις σε κάποιον πισώπλατα ότι και αν έχει κάνει με την λογική αν δεν τον πιάσουμε τώρα θα τον πιάσουμε άλλη φορά έτσι κύριοι βάλτε αμάξια όχι δίκυκλα μην στέλνετε νέους ανθρώπους στον θάνατο,είναι εκτεθειμένοι από παντού
 
 
 
Αστυνομία καλού καιρού και ηλιοφάνειας.
Τραυματισμό και ακρωτηριασμό δεν το λες και πάλι καλά. Μακάρι να μην ισχύει. Όλες οι υπηρεσίες είναι εθελοντικές δεσμεύοντας συναδέλφους με το ζόρι και να μπαίνουν συνεπιβάτες σε μοτοσικλέτα δεν είναι υπηρεσία είναι ο γύρος του θανάτου με Suzuki Vstrom με 250.000χλμ.
 
 
Νωρίς το καταλάβετε .
 
 
δυστυχώς έπρεπε να θρηνήσουμε τόσα παιδιά και πάλι...δεν νομίζω ότι θα κτλβει κάποιος κάτι! Αφού αυτοί που αποφασίζουν ξερουν την αστυνομία από τις ειδήσεις και το ίντερνετ 
 
 
 
 
 




Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

Ο χρήστης ΝοΕ είπε…
Ανορθόγραφο χωρίς σωστό συντακτικό και με φράσεις του τύπου "εμείς της ΖΗΤΑ που τα ξέρουμε όλα και αυτοί της ΔΙ.ΑΣ. που δεν ξερουν τι τους γίνεται" Αυτή είναι η γνώμη μου γι αυτό το άρθρο και ισως να έπρεπε να μιλησω και με αριθμούς που αφορουν τα τροχαία ατυχήματα της ομάδας ΖΗΤΑ, τους θανάσιμους τραυματισμούς και τις απώλειες υγείας αλλα δεν θα το κάνω απο σεβασμό στους ιδρυτές και πρωτεργάτες αυτής της υπηρεσίας αλλά και σε αυτούς που ακόμη και σήμερα υπηρετούν εκεί για το καλό της κοινωνίας και δεν παίρνουν μέρος σε παιχνίδια κακόβουλων , μιζερων και με διχαστικη αντίληψη, "συναδελφων".
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μας είπες τα αρνητικά κάνα θετικο για την διας δεν ειπες
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η ΔΙΑΣ τονωσε το αίσθημα του πολίτη αναμφισβητητα.Σε συνδυασμό με την "διαφήμιση" από την τηλεόραση ο κόσμος χάρηκε που είδε αστυνομικούς να κάνουν περιπολίες.Πολλοί συνάδελφοι συμφωνούν με αυτό (ότι είναι πετυχημένη υπηρεσία), εγώ αντίθετα από την αρχή ένιωσα ένα ξήλωμα της κανονικοτητας. Τι εννοώ;τι είχαμε πριν την Δίας; σε κάθε περιοχή,είχαμε όχημα τάξεως - όχημα ασφαλείας - αμεσοδρασιτικο να καλύπτει πάνω από μια περιοχή αλλά γενικά ήταν ουσιώδης δύναμη. Σε κάθε σοβαρό σήμα γειτονικα περιπολικά που ξέραν τον τομέα τους έσπευδαν να συνδράμουν. Έτσι από τους 2 οι συνάδελφοι γινόταν 4-6-8-10..(Στο κέντρο η Ζ αλώνιζε.. Από ληστείες μέχρι παπάκια με εξάτμιση πάντα πρώτοι.)Οταν δουλεύεις σε ένα τοπικό τμήμα έχεις καθημερινή επαφή με τον κόσμο της περιοχής σου. Είτε είσαι αξυπ, είτε σκοπός, είτε περιπολικό γνωρίζεις πιο πολλούς πολίτες από ότι οι συνάδελφοι της Δίας, λόγω φύσεως εργασίας. Από γνώσεις δεν το συζητώ. Από την διαχείριση του τοξικομανους, του οικογενειακου επεισοδίου μέχρι του ψυχασθενους. Όταν έγινε η Δίας σε μια νύκτα η συνέχεια της εμπειρίας διακόπηκε για πάντα. Οι συνάδελφοι της Δίας, όσο άξιοι κ επαγγελματίες κ να είναι έχουν κενά που μόνο η καθημερινή τριβή τα αναπληρώνει.το αυτόφωρο φιξακι στο μονομελες χωρίς αλλαγή, τα μέτρα στα γήπεδα, η μεταγωγη, το αξυπιλικι, το αυτόφωρο έστω για ηχομετρα μπορεί να φαίνονται αστεία αλλά αυτή είναι η αστυνομία. Κούρασα αλλά θέλω να πω πως εκείνη την εποχή αντί να αδειάσουν όλα τα τμήματα κ να χαθεί η εμπειρία μπορούσε απλά να ανεβάσει τον αριθμό των ζηταδων κ να έληγε το πράγμα. Τώρα όμως είναι αργά. Η αστυνομία έχει αλλάξει γενικά κ για πάντα δυστυχώς κ δεν φταίει μόνο η Δίας. Φταίνε πολλά, οι αξιωματικοι, οι συνδικαλιστές, η κοινωνία, η εποχή.η αντίδραση στα δεκεμβριανα ήταν η ταφόπλακα της αστυνομίας. Κρίμα τα παλληκάρια που χάνονται. Συνάδελφοι.. Προσέξτε την ζωή σας, όλοι θα πιαστούν αν όχι σήμερα αύριο - μεθαύριο, καντε αυτά που σας έχουν δείξει στην εκπαίδευση ρουτίνα σας, κάντε αυτό που πρέπει (σήματα - ελέγχους) επαγγελματικά δίχως υπερβάλον ζήλο. Και γυρίστε σπίτια σας έχοντας βάλει ένα λιθαράκι στην κοινωνία μας, ας είναι μικρό .. Το μεγαλο είναι να γυρίσετε σπίτι σας σωοι..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γφ
Ο χρήστης Kristalinos είπε…
Σωστός
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Με όλο το σεβασμό στους συναδέλφους της ΔΙΑΣ, άριστη τοποθέτηση ...θα ήταν εντελώς διαφορετικά τα αποτελέσματα της δράσης μας, αν είχαμε κοντά μας, στα τμήματα τάξης και ασφάλειας,τα παιδιά και τα μέσα της ΔΙΑΣ της ΟΠΚΕ και όλων αυτών τον ομάδων ....