Ηράκλειο: Εμπρησμός η φωτιά σε σχολή οδηγών – Θα μπορούσε να είχε καεί όλο το κτίριο, λέει ο ιδιοκτήτης


Μυστήριο καλύπτει τα κίνητρα της εμπρηστικής ενέργειας που σημειώθηκε σε σχολή οδηγών στο κέντρο του Ηρακλείου. Ο εμπρησμός έγινε το μεσημέρι της Κυριακής και λίγη μόλις ώρα μετά που είχε αναχωρήσει από την εργασία του ο ιδιοκτήτης της Σχολής Γιώργος Συγλέτος.

 

«Ήμουν στην εργασία μου μέχρι τις 2.45 το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής. Έφυγα και λίγη ώρα μετά με κάλεσαν από την πυροσβεστική και μου είπαν τι συνέβη», λέει ο ίδιος στο Creta24.

 

Εκτίμησή του είναι ότι οι δράστες είχαν από την προηγούμενη ημέρα προετοιμάσει το έδαφος και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή. «Έσπασαν ένα τζάμι από έναν διπλανό χώρο και έριξαν εύφλεκτο υγρό. Πιστεύω ότι το έκαναν Κυριακή ξημερώματα που οι περισσότεροι θα κοιμόντουσαν, διαφορετικά, κάποιος θα άκουγε κάτι. Ίσως και να παρακολουθούσαν τις κινήσεις μου, να με είδαν που έφυγα το μεσημέρι της Κυριακής και να έβαλαν φωτιά».

 

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του ίδιου, οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι ύψους περίπου 2000 ευρώ. Όμως, όπως αναφέρει, θα μπορούσε να είχε πάρει φωτιά όλη η πολυκατοικία. «Στο χώρο που έβαλαν φωτιά, ένα αποθηκάκι της σχολής, υπάρχουν μηχανές που έχουν βενζίνες. Εάν είχε επεκταθεί η φωτιά σε αυτές, τότε θα είχε καεί όλη η πολυκατοικία» σχολιάζει.

 

Ο ίδιος πάντως στην κατάθεση του στην Πυροσβεστική ανέφερε ότι δεν έχε διαφορές με κανένα και δεν μπορεί να γνωρίζει ποιος έκανε κάτι τέτοιο. «Οι μόνες διαφορές που έχω είναι με τους ιδιοκτήτες, είμαστε στα δικαστήρια καθώς μου ζητούν να εγκαταλείψω το χώρο. Οφείλω κάποια ενοίκια και υπάρχει μεγάλη οικονομική στενότητα λόγω της κατάστασης με τον κορωναϊό. Όμως δεν έχουν καμία σχέση, πιστεύω, οι άνθρωποι με αυτό που μου έκαναν» καταλήγει.

creta24.gr