Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αστυνομικός - είναι ο άνθρωπος που θα ήθελες να βρίσκεται κοντά στο παιδί σου σε μία δύσκολη στιγμή του


Ένα διαδικτυακό παιχνίδι από την ομάδα SOS ΒΟΑΚ

Πολυποίκιλες είναι οι προσπάθειες που γίνονται, γύρω μας, για τη βελτίωση της

οδικής ασφάλειας τόσο από φορείς όσο και από Συλλόγους. Κι αφού ... ΒΟΑΚ ακούμε και ΒΟΑΚ δε βλέπουμε, η ομάδα SOS BOAK βάζει στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, κάθε Τετάρτη, "τρέχει" μέσω της σελίδας της ομάδας στο Facebook, ένα ερώτημα στη στήλη "Παιδ(ε)ία & οδική Ασφάλεια". Την Τετάρτη που πέρασε, το ερώτημα αφορούσε στο λειτούργημα της Τροχαίας, το ρόλο και τη σημασία του τροχονόου στις μετακινήσεις μας, αλλά και οι "συστάσεις" με τα παιδιά μας!

SOS ΒΟΑΚ

Εκπροσωπώντας την Τροχαία, ο διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου Στέλιος Καρακούδης, έδωσε τα "φώτα" απαντώντας στα ερωτήματα:

                Η κοινωνική προσφορά του αστυνομικού έργου γίνεται εύκολα αντιληπτή αν αναλογιστούμε ότι η τήρηση και η εφαρμογή των Νόμων αποτελούν μία από τις σημαντικότερες αρμοδιότητές της. Στο πλαίσιο των καθηκόντων του ο σύγχρονος τροχονόμος – αστυνομικός οφείλει να παρέχει ένα σπουδαιότατο προληπτικό έργο απέναντι σε καταστάσεις που αποτελούν ανοικτές πληγές για την κοινωνία μας. Η περιφρούρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας διασφαλίζει κατά το δυνατόν το μεγαλύτερο αγαθό της κοινωνίας, την ανθρώπινη ζωή. Για την προστασία όμως του υπέρτατου αυτού αγαθού, ο σύγχρονος τροχονόμος – αστυνομικός πολλές φορές προβαίνει και σε άλλες δράσεις προληπτικού χαρακτήρα που αποδεικνύουν τη βούλησή του για κοινωνική προσφορά. Αφουγκραζόμενος την ανάγκη της κοινωνίας για καλλιέργεια οδικής παιδείας τόσο στα μικρά παιδιά όσο και στους μεγαλύτερους, κάτι που δυστυχώς λείπει στη χώρα μας, πολλές φορές έρχεται σε συνεργασία με διάφορους κοινωνικούς φορείς και θεσμούς διοργανώνοντας ημερίδες σε σχολεία, σε συλλόγους, σε χωριά, με στόχο να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για τους κινδύνους που εγκυμονεί μία λάθος συμπεριφορά κατά τις μετακινήσεις μας και τις συνέπειες που μπορεί να προκληθούν μετά από μία τέτοια ενέργεια.

Οι πολυποίκιλες αυτές πρωτοβουλίες ενός σύγχρονου τροχονόμου – αστυνομικού, πέραν από τη σωστή διαπαιδαγώγηση που μπορεί να προσφέρει στο πεδίο της οδικής ασφάλειας για τη Χώρα μας, προσφέρει συνάμα και πολλά άλλα οφέλη τόσο στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομία όσο και στους πολίτες αυτής της Χώρας. Με τις δράσεις του αυτές αποδεικνύει ότι είναι και ο ίδιος ένα ενεργό κομμάτι της κοινωνίας μας, ένα υπεύθυνο άτομο που διακρίνεται για τις ανησυχίες που τον διακατέχουν, με έντονο το ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα που θα έχει η εργασία του. Με τις ενέργειές του αυτές, πέραν από το δημόσιο λειτούργημα που επιτελεί, γίνεται συνάμα και παιδαγωγός, προσφέροντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες του στα νέα παιδιά, βοηθώντας τα να αποκτήσουν σωστή κυκλοφοριακή συνείδηση και κουλτούρα, να γίνουν υπεύθυνα άτομα ως μέλη της κοινωνίας μας και να σέβονται πρωτίστως τον συνάνθρωπό τους. Με τη συναναστροφή μαζί τους μέσα από τις εκπαιδευτικές ημερίδες, κάνει γνωστό στα παιδιά ότι  ανά πάσα ώρα και στιγμή είναι έτοιμος να τα προστατεύσει από κάθε κίνδυνο, να τα βοηθήσει και να διακινδυνέψει ακόμα και την δική του τη ζωή για να περισώσει, εφόσον απαιτηθεί, το ύψιστο αγαθό του ανθρώπου. Μπορεί να γίνει ο καλύτερος τους φίλος, ως ο άνθρωπος εκείνος που μπορεί να δώσει λύσεις σε προβλήματα που τους απασχολούν.

Κατά αυτόν τον τρόπο, θα πρέπει και οι ίδιοι οι γονείς να αντιληφθούν ότι στις μέρες μας ο αστυνομικός δεν είναι ο «μπαμπούλας» και εκείνος που θα κλείσει το παιδί στη φυλακή εάν αυτό είναι ζωηρό, αλλά είναι ο άνθρωπος της διπλανής μας πόρτας, είναι και αυτός γονιός, σύζυγος, φίλος, αδελφός ...

 

Αστυνομικός - είναι ο άνθρωπος που θα ήθελες να βρίσκεται κοντά στο παιδί σου σε μία δύσκολη στιγμή του

 

Αστυνόμος Β΄ Καρακούδης Στυλιανός

Διοικητής Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου

Πρόεδρος Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Κρήτης

Αναπλ. Γεν. Γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια