Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δίκη Χρυσής Αυγής: Έφεση για αυστηρότερες ποινές στην υπόθεση των αλιεργατών


Λίγα 24ωρα μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, με αίτημά τους, ζητούν να επιβληθούν βαρύτερες ποινές στους καταδικασθέντες για την επίθεση σε βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων θεωρώντας ότι είναι «υπερβολικά χαμηλές» εκείνες στις οποίες καταδικάστηκαν οι δράστες.

Με αίτημά τους στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Γιάννη Μωραϊτάκη,  οι συνήγοροι των Αιγύπτιων ψαράδων, ζητούν να ασκηθεί έφεση κατά του σκέλους της απόφασης που αφορά τις ποινές που επιβλήθηκαν στους  ήδη καταδικασθέντες για την  απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Αμπουσίντ Εμπάρακ τόσο για το αδίκημα αυτό όσο και για την ένταξή τους σε εγκληματική οργάνωση.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε για την επίθεση εις βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων τους Δημήτρη Αγριογιάννη, Μάρκο Ευγενικό , Θωμά Μαρία και Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο σε ποινή, κατά συγχώνευση, 7 ετών κάθειρξης τον  καθένα καθώς και τον  πυρηνάρχη Περάματος Αναστάσιο Πανταζής  σε 10ετή κάθειρξη και ποινή φυλάκισης 24 μηνών. Οι Αγριογιάννης , Ευγενικός και Πανταζής οδηγήθηκαν στην φυλακή καθώς δεν δόθηκε ανασταλτική δύναμη στην έφεση τους.

Σύμφωνα με την πολιτική αγωγή πάντως οι ποινές αυτές είναι αναντίστοιχες με τις πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκαν οι κατηγορούμενοι με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος να μείνουν ατιμώρητοι.

Οι  συνήγοροι πολιτικής αγωγής έχουν θέσει και το ζήτημα της αποζημίωσης των θυμάτων και των οικογενειών τους ζητώντας να προχωρήσει σε σχετική ρύθμιση η Βουλή ώστε να απαλλαγούν από την ανάγκη μιας νέας χρονοβόρας και δαπανηρής προσφυγής στα αστικά δικαστήρια.

 

https://www.zougla.gr











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια