Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εκδίκαση Αίτησης - Προσφυγής της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας


Εκδικάστηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, την 5 Οκτωβρίου 2020, στο κτήριο 11 2ος όροφος, η ουσία των λόγων που οδήγησε την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας, στην διαδικασία της κατάθεσης του αιτήματος για προσωρινή διοίκηση της ΠΟΑΣΥ, μετά την τελεσίδικη απόφαση ακύρωσης του εκλοαπολογιστικού συνεδρίου που είχε αποφασίσει η διοίκηση της ΠΟΑΣΥ τον Μάρτιο του 2020.

(ως είναι γνωστό είχε μετατρέψει παράνομα και καταχρηστικά το τακτικό συνέδριο της ΠΟΑΣΥ σε εκλοαπολογιστικό και από το Δικαστήριο απαγορεύτηκε η συνέχιση της εκλογικής διαδικασίας)

                Παρέμβαση άσκησε η διοίκηση της ΠΟΑΣΥ ώστε να συμμετάσχει στην προσωρινή διοίκηση, προτείνοντας μάλιστα 27 μέλη. Το γεγονός αυτό είναι αξιοπερίεργο και αντιφατικό. Πως είναι δυνατό από τη μία να ισχυρίζεσαι ότι η διοίκηση είναι νόμιμη και από την άλλη να καταθέτεις αίτημα για συμμετοχή στην προσωρινή διοίκηση επιλέγοντας το παλαιό διοικητικό συμβούλιο και εξαιρώντας όσους τυχόν έχουν διαφορετική άποψη !!!

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες ορισμένα από τα μέλη που προτάθηκαν είναι κοινής αποδοχής, με την πρόταση – προσφυγή της Ένωσης Φωκίδας για ορισμό της προσωρινής διοίκησης.

                Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στο δικαστήριο εξετάστηκε ένας μάρτυρας για κάθε μέρος. Από την πλευρά της Ένωσης Φωκίδας ο μάρτυρας κατέθεσε ποιες ήταν οι αθέμιτες συνδικαλιστικές πρακτικές που τους ανάγκασαν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Επίσης αναλύθηκε διεξοδικά η αναγκαιότητα για ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της ΠΟΑΣΥ, μακριά από πρακτικές και μεθοδεύσεις που οδήγησαν στην καταχρηστική απόφαση μετατροπής του τακτικού συνεδρίου του Μαρτίου σε εκλογοαπολογιστικό.

Από την άλλη πλευρά, της διοίκησης της ΠΟΑΣΥ, φαίνεται να υπήρξε εκνευρισμός όταν ο μάρτυρας που όρισαν, μεταξύ άλλων, αρχικά ισχυρίστηκε ότι δεν έγινε έγγραφο από την διοίκηση της ΠΟΑΣΥ, πριν την έναρξη του συνεδρίου για διορισμό δικηγορών – δικαστικών αντιπροσώπων, ενώ μετά την επίδειξη σχετικών εγγράφων που απέστειλε η διοίκηση της ΠΟΑΣΥ, προς το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, με ημερομηνία 3-3-2020, ανασκεύασε λέγοντας ότι έτσι γινόταν πάντα…!!! Εύλογες απορίες δημιουργήθηκαν όταν ισχυρίστηκε ότι την ευθύνη για την υιοθέτηση της πρότασης των συνέδρων για την μετατροπή του συνεδρίου σε εκλοαπολογιστικό την είχε το προεδρείο του Συνεδρίου…!!!!!!

Χαρακτηριστική ήταν η απόφαση της Προέδρου του δικαστηρίου να απομακρύνει από την αίθουσα μέλη της διοίκησης ΠΟΑΣΥ. Αυστηρές συστάσεις έγιναν, και σε βάρος του κ. Γερακαράκου, προέδρου της ΠΟΑΣΥ ότι θα απομακρυνθεί από την αίθουσα λέγοντας : «εδώ δεν είναι συνδικαλιστική συνέλευση...»

Εν αναμονή λοιπόν της απόφασης του Δικαστηρίου που θα κρίνει αν μετά τις παράνομες και καταχρηστικές εκλογικές διαδικασίες θα πρέπει να συνεχίσει το ίδιο διοικητικό συμβούλιο ή να οριστεί νέο….









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια