Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η κατρακύλα έχει όριο; - κείμενο αξιωματικού


Δημοσιεύουμε κείμενο αναγνώστη του bloko.gr: Αυτό που συμβαίνει στους Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ είναι πρωτόγνωρο. Για πρώτη φορά στην ιστορία της υποβαθμίζεται ο ρόλος και τα καθήκοντα του Αξιωματικού σε πανελλαδικό επίπεδο. Με το νέο Π. Δ. που προωθείται από την πολιτική και φυσική ηγεσία, υποβαθμίζονται θεσμικά οι παραγωγικές σχολές 
της (Αξιωματικών, ΤΕΜΑ), με παράλληλη παράβαση της ιεραρχίας.

Οι Υπαξιωματικοι (Ανθ/μοι) πλέον θα διοικούν τους παραγωγικους Αξιωματικούς 
των Σχολών και θα προκύψει δικαστική εριδα και κόντρα, που δεν θα έχει προηγούμενο. Οι Ανθ/μοι που θα προαγονται πλεον σε Αστυνόμους Β, θα διατάζουν και θα διοικούν αρχαιότερος τους, γεγονός που δε συνάδει με τις διατάξεις του Συντάγματος, περί ισότητας και ισονομιας.

Η κατρακύλα έχει όριο;

Ας ληφθεί μια φορά μια σωστή απόφαση καινοτόμα. Η φυσική και πολιτική ηγεσία ας πράξει το ορθό και συννόμο, τηρώντας τις ισορροπίες που προβλέπει το Σύνταγμα, και που θεωρούνται αυτονόητα στις Ένοπλες δυνάμεις.









Δημοσίευση σχολίου

19 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολύ ψηλά τον έχετε πάρει τον αμανε. Δηλαδή τι διαφορά έχει ένας Αστυνόμος (εκ Ανθυπαστυνόμων) διοικητής υπηρεσίας, με έναν αστυνόμο από ΤΕΜΑ ή σχολή; Κάνει κάτι λιγότερο; Γιατί στις προτάσεις σας, δεν ζητάτε να εξερούνται απο διοικήσεις υπηρεσιών οι (ανίκανοι) αυτοί αξιωματικοί, να μην κάνουν ΕΔΕ, να μην είναι επικεφαλείς σε μέτρα και τόσα άλλα;. Αλλά βλέπεις όλοι οι εκ των σχολών πιτσιρικάδες, δεν ξέρουν που παν τα τέσσερα. Ευτυχώς που υπάρχουν και οι ¨ανίκανοι" και μαθαίνουν κάσποια πράγματα. Στο κάτω κάτω, αυτό που φαντάζομαι θα ήθελαν απο την αρχή, το πετυχαίνουν. Όχι μέτρα, οχι πολύ δουλειά και φτάνουν και ταξιάρχοι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το ότι κάποιος έχει γράψει καλά στις πανελλήνιες δεν τον κάνει κ καλό αστυνομικό. Κατρακύλα; ένας άνθ/μος μετά από τόσα χρόνια υπηρεσίας και εμπειρίας να γίνεται αστυνόμος; μα καλά πόσο κόμπλεξ έχουν επιτέλους κάποιοι αξιωματικοί από ΣΑΕΑ; Είστε το επίκεντρο του κόσμου στην ΕΛΑΣ, το ξέρουμε, μακάρι να περνάτε και τις αποφάσεις που πρέπει και να μην φοβόσασταν την σκιά σας μετά από ένα βαθμό μήπως και δεν γίνεται Ταξιαρχοι και Στρατηγοί. Η Αστυνομια δεν είναι για μια ζωή. Πολίτες θα είσαστε στο τέλος. Όπως όλοι μας. Σας αρέσει δεν σας αρέσει.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Προφανώς ο αξιωματικός που έγραψε αυτό το κείμενο δεν έχει ιδέα πως σχεδον σε όλες της αστυνομίες του κόσμου, οι αξιωματικοί προέρχονται μέσα από το σώμα και πως στις ένοπλες δυνάμεις (τις οποίες επικαλείται ) οι υπαξιωματικοί τους φτάνουν στο βαθμό του Ταγματάρχη-Αντισυνταγματάρχη.
Ο χρήστης Nikolaos Voulgaridis είπε…
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Προφανώς βολευεστέ να κερδισετέ κάτι που καποιοί μόχθησαν, γιατι ειναι αλλο μου προσφερει μια εξελιξη η υπηρεσια και ειναι αλλο με αναβαθμιζει σε βαρος αλλων συναδελφων που οπως και να το κανουμε πετυχαν κατι παραπανω σε δοκιμασιες μεσω εξετασεων, οσο για το ποιος κανει ή δεν κανει για αξιωματικος εγω εχω γνωρισει στα 25 χρονια που δουλευω πολλους που δεν κανουν για τιποτα και λειτουργουν εις βαρος του σωματος, που μολις κατσουν στη θεση του αξυπ τρεμουν και που μετα απο 30 χρονια δεν ξερουν να γραφουν το ονομα τους, το θεμα ειναι οτι δεν αποδεχεστε πρωτα απο ολα ολοι οι εξυπνακηδες οτι υπαρχει ιεραρχια και δευτερο δεν σας αναγνωριζεται τιποτα και κανεναν ως προς τις αξιες του, αποφευγω περαιτερω να χαρακτηρισω τον τεοπο σκεψης σας
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πρωτα μαθαινεις να εκτελεις διαταγες και μετα να διαταζεις και καποιοι με 25 η 30 χρονια Αξ Υπ νασαι σιγουρος οτι ξερουν και να διαταξουν και να εκτελεσουν ηεμπειρια αποκταται δεν διδασκεται
Ο χρήστης Unknown είπε…
Φίλος πουθενάς που είχε όνειρο να μπει αξιωματικών να φανταστώ?
Ο χρήστης Unknown είπε…
Είναι ακριβώς αντίθετα από ότι τα λες..οι περισσότεροι αξιωματικοί εκ ανθυπαστυνομων,να διευκρινιστεί οχι όλοι , εκεί που τους συμφέρει ( εφέ,τζαμπατζιλικια,μόστρα,γλυψιμο σε ανώτερους μπας κ τους κρατήσουν διοικητές σε καμία υπηρεσία κ επιζήσουν μέσα από αυτό, ειδικά στις επαρχίες) είναι αξιωματικοί κ όταν δεν τους συμφέρει ( επικεφαλής μέτρων , εδε κλπ ) είναι ανθυπαστυνομοι...αλλά είπαμε όλα κατά το δοκούν στην Ελας... Είναι κ πολλοί οι ψήφοι των ανθυπαστυνομων κύριοι της ποασυ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ενώ δεν είναι κατρακύλα να αποφοιτεί κάποιος από την ΣΑΕΑ στα 22 και να φτάνει όπως και να έχει τουλάχιστον έως διευθυντής. Κάνει δεν κάνει. Να διοικεί εκατοντάδες αστυνομικούς και ας μην κάνει ούτε για σκοπιά. Χωρίς καμία αντικειμενική αξιολόγηση. Σαν να μπαίνεις στο μετρό και να ξέρεις ότι θα φτάσεις στο τερματικό σταθμό. Προσφέρεις δεν προσφέρεις. Αξίζεις δεν αξίζεις.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όποιος επιθυμεί να το παίζει Αξιωματικός, να δώσει εξετάσεις και να μοχθήσει, γιατί με μικροκομματικες και ψηφοθηρικες-συνδικαλιστικες σκοπιμότητες, δεν μπορεί μόνο να προσδοκει σε δώρα,βάζοντας μπροστά το ιδιωτικό συμφέρον. Ως προς την αξιολόγηση εκάστου, αρμόδιοι είναι αυτοί που προβλέπονται από τον κανονισμό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε κανένα Σώμα ασφαλείας, δεν διαταρασσεται η ιεραρχία, παρά μόνο στην ΕΛ.ΑΣ., η οποία έχει καταντήσει πολλών ταχυτήτων και δυστυχώς πολιτικό Σώμα ρουσφετολογιας.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Όλα καλα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συνδικαλιστές και αξιωματικοί 95%δρομο
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
πρφανως ο συναδελφος ειναι βαθεια νυχτωμενος αλλιως πως ενας συναδελφος εκ των ανθυπαστυνομων με βαθμο Α/Β και 30 ετη υπηρεσιας θα ειναι νεοτερος ηανωτερος απο ενα συναδελφο εκ ΤΕΜΑ ηΣΑΕΑ οταν και στην ομοιοβαθμια ανωτερος ειναι οπροερχομενος απο ΤΕΜΑ ηΣΑΕΑ οπως ισχυει και τωρα πριν την εφαρμογη του προωθουμενου Π/Δ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι ανθυπαστυνόμοι αγαπητέ έδωσαν εξετάσεις, πανελλήνιες όπως και οι αξιωματικοί..κ μετά ξανά έδωσαν εντός της ΕΛΑΣ. Έχουν χρόνια στην ηλεκτρική καρέκλα του Αξ.υπ( οι περισσότεροι) με δικογραφίες και με ποινικές και δικονομικές εφαρμογές που οι περισσότεροι αξιωματικοί εκ ΣΑΕΑ ούτε στο σχετικό Νόμο έχουν διαβάσει ( τουλάχιστον αυτοι που έχω εγώ υπόψιν, με τις αντίστοιχες εξαιρέσεις βεβαίως)! Όσον αφορά την αξιολόγηση ( ναι αυτή τη προβλεπόμενη από τον κανονισμό) είναι δυνατόν ακόμα να μιλάμε για αυτό; ( ουσιαστικά μια απενεργοποίημενη γραφειοκρατία χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα και αξιολόγηση ουσίας). Βάσει κοινής ΛΟΓΙΚΉΣ.. Δε θα έπρεπε κάποιος που έχει περάσει από σκοπιά περιπολία αξυπ ( να έχει ψηθεί πάνω σε όλα αυτά) δε θα έπρεπε να έχει την ανάλογη εξέλιξη; Τέλος, επειδή πέρασα από διάφορες υπηρεσίες, σπάνια συνάντησα αξιωματικό εκ ΣΑΕΑ να εκτελεί χρέη αξυπ ( μόνο σε περίοδο αδειών, που ουσιαστικά "χώνονταν" με τις ανάλογες διαμαρτυρίες και τα ανάλογα αποτελέσματα), δυστυχώς για όλους δηλαδή γιατί το " ψήσιμο" σε αυτή τη θέση έχει αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα και μεσοπροθεσμα και φυσικά αστυνομική αυτοπεποίθηση αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα.
Τέλος βάσει πάλι της κοινής λογικής..«ΕΠΙΣΤΑΣΘΑΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΣΘΑΙ ΑΡΧΕΙΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣΘΑΙ».
Ο χρήστης Giannis είπε…
Σε καμία αστυνομία στον σοβαρό κόσμο δεν δίνεται βαθμός άνευ εξετάσεων. Συνήθως μέχρι και τον αντίστοιχο βαθμό του αστυνόμου είναι πάντα με εξετάσεις ή κάποιου είδους κρίση. Η πατέντα όλοι να γίνονται αξιωματικοί απλά και μόνο με τα έτη υπηρεσίας, άσχετα με τον αν υπηρέτησαν σε κάποια γραφειοκρατική ή μάχιμη υπηρεσία, αν είναι ικανοί ή ανισόρροποι, ανήκει σε τριτοκοσμικές χώρες. Σε ένα σώμα που η ιεραρχία είναι εξαιρετικά σημαντική, απαιτείται να αναρριχώνται σε αυτήν οι ικανότεροι και αυτό θα κρίνεται από μία αδιάβλητη διαδικασία, με μετρήσιμα μεγέθη και όχι απλά και μόνον επειδή κάποιος περνάει τα χρόνια του στο σώμα. Φας πιεις, αξιωματικός θα βγεις....θυμίζει άλλες εποχές.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Προφανώς σε όλες τις αστυνομίες του κόσμου που προβλέπεται να προάγονται οι κατώτεροι σε υψηλό βαμθες θέσεις, δεν τους προάγουν επειδή έμειναν 25 κ 30 χρόνια στο σώμα, ούτε με σεμινάρια τριών εβδομάδων. Εξετάζονται, αξιολογούνται κ προάγονται. Κ επίσης δεν υπάρχει παράλληλο σύστημα από το οποίο προκύπτουν παραγωγικοί αξιωματικοί. Είναι ένα , ενιαίο κ αποδεκτό. Όχι ότι συμφέρει στον καθένα με μόνο χαμένο τον παραγωγικό σε όλα τα επίπεδα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ότι και να λέμε δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή ή άλλη προηγμένη χώρα με τόσους αξιωματικούς. Ο διοικητής Αστυνομικού Τμήματος που αστυνομευει το μισό Λονδίνο είναι Αστυνόμος Β'. Ο Ανθυπαστυνομος της αντίστοιχης Άμεσης Δράσης σε τμήμα της Νέας Υόρκης έχει περισσότερους από 100 αστυνομικούς υπό τις διαταγές του στη βάρδια. Εδώ σε τμήματα 40 ατόμων έχει ήδη 10 αξιωματικούς. Με το προωθούμενο ΠΔ που μοιράζει βαθμούς όπως μοίραζαν καθρεφτάκια στους ιθαγενείς δεν θα υπάρχει αστυφύλακας. Ευτυχώς που τα τελευταία χρόνια μπαίνουν ΣΦ - ΕΦ και βλέπεις που και που κανένα ΜΗ βαθμοφόρο!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η Διοίκηση είναι μήλο του Αδάμ, πειρασμός και όταν τον λαβεις δηλητηριαζεσαι και χάνεις τη ψυχική σου γαλήνη... Δεν είναι πια ο διοικητής τίποτα παραπέρα από ένα πιόνι , μόνο οι κατέχοντες απωθημένα επιζητούν θέσεις διοίκησης, στο κλάδο μας η θέση κάνει τη διαφορά... Ένας βητάς δίπλα στο πρωθυπουργό φαντάζει γίγαντας στα μάτια του Ταξιάρχου... Αλλά οι ιθαγενείς με χάντρες και καθρεφτάκια μαγεύονται...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επειδή όπως σωστά λες το σύστημα αξιωματικών από ιδιώτες είναι λάθος, πρέπει να διορθωθεί με ένα ακόμη χειρότερο λάθος.Υπαρχουν Ανθυπαστυνομοι που όχι μόνο δεν κάνουν για αξιωματικοί, αλλά ούτε για αστυφύλακες.Δυστυχως το λάθος που έγινε με τους αξιωματικούς του νόμου κάποιοι ανεγκέφαλοι το διογκώνουν ακόμη περισσότερο. Αν κάποιοι θέλουν να γίνουν Αξιωματικοί να έχουν και όλα τα δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις βλέπε μεταθέσεις. Δε μπορεί να είσαι αστυνόμος και να έχεις θέση Ανθυπαστυνομου, αυτά μόνο στην ελληνική αστυνομία συμβαίνουν.