Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΑΚΠ: Τα οξυμένα προβλήματα των πυροσβεστών δεν αντιμετωπίζονται με όρους φιλανθρωπίας και συμπάθειας αλλά με μαζικές αγωνιστικές διεκδικήσεις


Κείμενο τής ΕΑΚΠ: Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών καταγγέλλει το προεδρείο της Στερεάς Ελλάδας, για το γεγονός ότι: Την στιγμή που έχει γίνει ένας απλός θεατής των προβλημάτων που και με την δική του συμβολή αντιμετωπίζουν τα μέλη της Ένωσης, αφού μαζί με την Ομοσπονδία και τις άλλες ομογάλακτες Ενώσεις, στήριξαν όλο το αντεργατικό πλαίσιο της κυβέρνησης που πέρασε με τον νόμο 4662/2020. Για μία ακόμη φορά και προκειμένου να ρίξει στάχτη στα μάτια των συναδέλφων επιλέγει να επιζητά προσφορές καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών, ως γιατρικό στις πληγές που άνοιξαν και στο προσωπικό του Π.Σ., η οικονομική αφαίμαξη και οι φορομπηχτικές πολιτικές των μνημονίων, σε συνδυασμό με το μαζικό και εφ όρου ζωής πλέον ξεσπίτωμα και την κατάργηση του ελεύθερου χρόνου με προληπτικές επιφυλακές και συνεχόμενες μετακινήσεις ανά την επικράτεια.

« Δικαιολογημένη » η ενέργειά τους αυτή, όταν προσπαθείς να βρεις τρόπους για να μην αναλάβεις τις ευθύνες σου απέναντι στους πυροσβέστες σαν πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο.

Η τακτική τους δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα καθρεφτάκια που μοίραζαν στους ιθαγενείς οι Ισπανοί κατακτητές.

Αυτό ακριβώς αντιπροσωπεύει και οι ανακοινώσεις που εξέδωσαν με Αριθ. Πρωτ. 83 και 84 στις 25/9/2020 με τίτλο « Προσφορά έκπτωσης στα μέλη της Ένωσης » κοινοποιώντας προσφορές δύο καταστημάτων στην Λαμία. ( βλ. eakp.gr ).    

Γράφουν στην ανακοίνωσή τους προκειμένου για να λανσάρουν την νέα τους « επιτυχία » στα μέλη, «  Όπως όλοι γνωρίζουμε τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουμε δυσκολίες ».

Και πως αλήθεια οραματίζονται να διεκδικήσουν λύσεις για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε από τις μνημονιακές περικοπές στο οικογενειακό μας εισόδημα, στην Υγεία και στην Παιδεία, από την φορομπηχτική πολιτική και τις καταστρατηγήσεις στα εργασιακά μας δικαιώματα;

ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ;

Ή με τις άκαιρες κινήσεις εντυπωσιασμού, τώρα που τελειώνει η αντιπυρική περίοδος, για την δικαστική διερεύνηση των ανεξέλεγκτων πλέον επιφυλακών;

Αλήθεια τι έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια για να αντιμετωπίσουν τις εργασιακές και οικονομικές μας δυσκολίες;

ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΤΙΠΟΤΑ! 

Αντιθέτως όμως έβαλαν πλάτη και μας καθησύχαζαν!!!

Γιατί δεν επιλέγουν το μόνο αποτελεσματικό  και δοκιμασμένο από το παρελθόν             « φάρμακο » για την αντιμετώπιση της εργασιακής κόλασης που ζούμε, που είναι ένα και αναντικατάστατο;

ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ μέχρι την δικαίωσή μας!

Γιατί απλούστατα δεν είναι αυτές οι προθέσεις τους και ο ρόλος που έχουν αναλάβει να παίξουν στο Πυροσβεστικό Σώμα! 

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε όλοι μας ότι το σωματείο μας, θα πρέπει να έχει αγωνιστική κατεύθυνση και δράση, να αντιπαλεύει την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική της εμπορευματοποίησης των πάντων και όχι να συμβάλει στην προώθηση τους και να γίνεται ντίλερ ιδιωτικών συμφερόντων.

Δεν έχουμε αυταπάτες και δεν πρέπει να έχετε ούτε και εσείς, τα γεγονότα το αποδεικνύουν, πως οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές μας ηγεσίες διεκδικούν λύσεις αντιμετωπίζοντας μας ως αναξιοπαθούντες, μέσα από τις προσφορές των εταιριών και των καταστημάτων που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να  ικανοποιήσουν  τις αυξημένες ανάγκες που έχουμε ως πυροσβέστες και  ως οικογενειάρχες.

Σας λέμε ότι δεν πρέπει να ανεχτείτε άλλο ποια την κοροϊδία. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ανοχής και εφησυχασμού. Πρέπει να γίνει κατανοητός ο ρόλος του προεδρείου της Ένωσής μας, που ξεδιάντροπα προαναγγέλλει ότι « Το Προεδρείο της Ένωσης θα συνεχίσει την αναζήτηση των προσφορών για τα μέλη της ».

Σκεφτείτε, ως τι τους εκλέξατε;

Ως εκπροσώπους διεκδικητικού συνδικαλιστικού οργάνου που πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης για ουσιαστικές λύσεις στα καυτά και χρόνια προβλήματα μας ή ως εκπροσώπους φιλόπτωχου, φιλανθρωπικού συλλόγου;

Η ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων των πυροσβεστών που προκάλεσε ο νόμος 4662/2020 και η πολιτική της λιτότητας των μνημονίων, δεν διορθώνεται με προσφορές - πασαλείμματα, που είναι η κορωνίδα της δράσης των ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, αλλά με πλήρη κατάργησή τους που θα επιτευχτεί μόνο με την οργάνωση του αγώνα και την στήριξη της Ε.Α.Κ.Π. που στέκεται στο πλευρό σας όλα αυτά τα χρόνια.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το τραγικό είναι είναι ότι ούτε τα βασικά και αυτονόητα δεν υπάρχουν ,ποιός άραγε τόσα χρόνια έχει ασχοληθεί με το θέμα της επικοινωνίας μεταξύ των πυροσβεστών;
Σε ένα επάγγελμα που η δουλειά απαιτεί ομαδική εργασία δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των πυροσβεστών όταν αυτοί φέρουν τον εξοπλισμό των αναπνευστικών συσκευών.
Τίθεται επίσης το θέμα ασφάλειας γιατί δε μπορεί ο πυροσβέστης που κινδυνεύει να ειδοποιήσει τους συναδέλφους του.

Επάγγελμα πυροσβέστης