Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κατώτεροι αστυνομικοί που διέτασσαν, τώρα διατάσσονται … - κείμενο αναγνώστη


Δημοσιεύουμε κείμενο αστυνομικού - αναγνώστη του bloko.gr: Κατώτεροι αστυνομικοί που διέτασσαν, τώρα διατάσσονται … και ουδείς εκ της πολιτικής-φυσικής ηγεσίας και του συνδικαλισμού δεν έχει αναδείξει το συγκεκριμένο θέμα, όπως και πολλά άλλα…. Αρχικά θα πρέπει να τονιστεί και να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην εφαρμογή του άρθρου 25 παρ. 4 του Ν. 4058/2012, με το οποίο η Σχολή Αστυφυλάκων αντιστοιχίζεται ως επιπέδου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και κατ΄επέκταση υπάρχει συμμόρφωση στις νομοθετικές ρυθμίσεις του κράτους. 

Με την εφαρμογή του συγκεκριμένου Νόμου, θα πρέπει να απογραφούν οι απόφοιτοι της Σχολής Αστυφυλάκων ως Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και όχι ως Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν απογραφεί μέχρι σήμερα. Η εν λόγω μεταβολή θα πρέπει να επιφέρει ανάλογη μισθολογική ή βαθμολογική προαγωγή. 

Ο Νόμος 3686/2008, προβλέπει τη χρήση πτυχίου από τους αρχιφύλακες που έχουν προαχθεί στο βαθμό τους με εξετάσεις, πλην όμως δεν αντιμετωπίζει ισότιμα τους αρχιφύλακες (ανακριτικούς υπαλλήλους), οι οποίοι έχουν προαχθεί στο βαθμό τους μετά το πέρας 15 ετών πραγματικής υπηρεσίας. Οι αρχιφύλακες (ανακριτικοί υπάλληλοι με εξετάσεις) και οι αρχιφύλακες (ανακριτικοί υπάλληλοι με 15 έτη υπηρεσίας) δεν έχουν καμία ποιοτική διαφορά καθώς και οι δύο κατηγορίες είναι ανακριτικοί υπάλληλοι και απόφοιτοι της Σχολής Αστυφυλάκων. 

Η μόνη διαφορά, όχι ποιοτική, είναι ότι οι μεν πρώτοι δώσανε εξετάσεις να προαχθούν στο βαθμό του αρχιφύλακα και οι δε δεύτεροι προαχθήκανε με τα έτη υπηρεσίας.









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολλα εχουν ειπωθει για το εαν ειναι σχολη τροτοβαθμιας εκπαιδευσης ή οχι η σχολη αστυφυλακων. Αραγε οι ΜΠΣ αστυνομικοι με πτυχια ΑΕΙ ή ΤΕΙ δεν θα πρεπει να τυχουν ιδιας αντιμετωπισης?? Μην ακουσω για εξειδικευμενες γνωσεις, γιατι τοτε θα μιλαμε για σχολη επαγγελματικης καταρτισης (ΙΕΚ) και οχι ανωτατης εκπαιδευσης. Αυτα οσον αφορα το μορφωτικο επιπεδο.