Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένας Χιώτης υποδιοικητής του Στρατηγείου Διοίκησης Ανατολικής Μεσογείου


Ο Πλοίαρχος Π.Ν. Βαγγέλης Εκατομμάτης, από το Νεχώρι, είναι ο σημερινός υποδιοικητής του Στρατηγείου Διοίκησης Ανατολικής Μεσογείου.

Το στρατηγείο είναι ο χώρος που σήμερα η στρατιωτική ηγεσία διεξάγει όλες τις επιχειρήσεις στα καυτά σημεία της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

 

Ο Αντιπλοίαρχος Ευάγγελος Εκατομμάτης ΠΝ γεννήθηκε στη Χίο το 1971. Το 1989 εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και το 1993 αποφοίτησε ως Μάχιμος Σημαιοφόρος.

 

             α.  Έχει υπηρετήσει σε διάφορες Μονάδες Επιφανείας του Στόλου, στο Επιτελείο Διοίκησης Φρεγατών και ως Κυβερνήτης στο Ναρκαλιευτικό  Αλκυών.         

 

             β.  Από το 2007 έως το 2010 υπηρέτησε  στη Διεύθυνση επικοινωνιών του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού όπου και συμμετείχε σαν εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού στο European Defense Agency (Βρυξέλλες), και  συγκεκριμένα στην κατασκευή του κοινού δικτύου  European Maritime Surveillance network, σε συνεργασία με τα άλλα Κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Project Team Maritime Surveillance).

 

            γ.   Από το 2011 έως το 2012 υπηρέτησε ως Διευθυντής προσωπικού στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ενώ παράλληλα συμμετείχε για έξι μήνες ως τακτικό μέλος του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου του εμπορικού Ναυτικού.

 

            δ.  Από το 2013 μέχρι και σήμερα υπηρετεί στη Διεύθυνση Επικοινωνιών του ΓΕΕΘΑ ως επικεφαλής των δορυφορικών επικοινωνιών των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Εκπαιδεύσεις

 

Έχει παρακολουθήσει όλα τα προβλεπόμενα σταδιοδρομικά Σχολεία για το βαθμό που φέρει και επιπλέον  το σχολείο επικοινωνιών ISCO (Collingwood Αγγλία), τη Σχολή Πληροφορικής των ΕΔ, ενώ είναι απόφοιτος (με άριστα) του Τμήματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Ναυτιλία του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

 

Ηθικές Αμοιβές

 

Έχει λάβει έκφραση συγχαρητηρίων από τον Α/ΓΕΕΘΑ λόγω της συνεισφοράς του στη σύναψη συμφωνίας μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου με το Δορυφορικό Οργανισμό HELLAS SAT A.E η οποία είχε ως κατάληξη την επιτυχή εκτόξευση του δορυφόρου HELLAS –SAT 3.

 

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

 

Μιλά άπταιστα αγγλικά, του αρέσει το μπάσκετ και η ιστιοπλοΐα. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

politischios.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια