Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κρήτη: Έρευνα σε βάθος από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, μετά την αποκάλυψη για τον αρχιφύλακα


Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για την υπόθεση του αρχιφύλακα και του νεκρού Βρετανού που υπηρετεί σε αστυνομικό τμήμα στον Αποκόρωνα φέρνει στην επιφάνεια το Parakritika.gr. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων πιθανώς να ανοίξει σειρά υποθέσεων που σχετίζονται με πλαστογραφία στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα και αφορούν τον συγκεκριμένο αρχιφύλακα, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης και μάλιστα, γνωρίζοντας ότι το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων βρισκόταν στα Χανιά για την δική του υπόθεση, δεν παρουσιάστηκε καν για την προγραμματισμένη υπηρεσία του στο τμήμα την περασμένη Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης, όταν τρίτο άτομο πήγε σε κατάστημα τράπεζας στο κέντρο των Χανίων, επιχειρώντας να κάνει ανάληψη 1.500 ευρώ από τον λογαριασμό του 75χρονου Βρετανού, χρησιμοποιώντας πλαστή εξουσιοδότηση. Ο έλεγχος όμως των τραπεζικών υπαλλήλων, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι ο Βρετανός είχε πεθάνει στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου! Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως η ημερομηνία της εξουσιοδότησης που παρουσίασε το συγκεκριμένο άτομο ήταν μεταγενέστερη του θανάτου του 75χρονου, ο οποίος έμενε μόνιμα στον Βάμο.

Οι υπάλληλοι ειδοποίησαν την Ασφάλεια και κάπου εκεί άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της απάτης, ενώ ενημερώθηκε και η Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Χανίων.

Από την Ασφάλεια Χανίων ζητήθηκε να γνωστοποιηθούν όλες οι κινήσεις του τραπεζικού λογαριασμού του Βρετανού από τον θάνατό του και μετά, αλλά επιπρόσθετα και οι κινήσεις ένα χρόνο πίσω από την ημερομηνία του θανάτου του, αφού διαπιστώθηκε ότι από τον λογαριασμό είχαν γίνει κάποιες αναλήψεις μεγάλων ποσών.

Η αστυνομική έρευνα έδειξε ότι υπάρχει εμπλοκή του 49χρονου αρχιφύλακα και το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων βρέθηκαν στα Χανιά -όπως είχε ενημερώσει πρώτο το Parakritika.gr- προκειμένου να τον συλλάβουν, χωρίς όμως να συμβεί κάτι τέτοιο.

Ωστόσο, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του, κατά την οποία κατασχέθηκαν έγγραφα που αφορούσαν τη μεταβίβαση ενός οχήματος του νεκρού Βρετανού στη σύζυγο του αρχιφύλακα, στα οποία είχε βεβαιωθεί το γνήσιο της υπογραφής του 75χρονου από τον ίδιο τον 49χρονο αστυνομικό!

Η έρευνα των Αρχών συνεχίζεται ενώ από την μέχρι στιγμής προανάκριση έχει προκύψει ότι μετά την ημερομηνία θανάτου του 75χρονου έγιναν συνολικά δέκα αναλήψεις, συνολικού ποσού 12.300 ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο λογαριασμός είχε το ποσό των περίπου 250.000 ευρώ, ενώ αναμένονται και τα πρόσθετα στοιχεία που έχουν ζητηθεί από την τράπεζα για τις κινήσεις μέχρι και ένα χρόνο πίσω από τον θάνατο του 75χρονου.

 

https://www.parakritika.gr










Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τα στοιχεία του αρχιφύλακα Πρέπει να δημοσιοποίηθουν στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του, στη διευκόλυνση διερεύνησης τυχόν τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος και άλλων θυμάτων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε...

Σίγουρα Δεν είναι το πρώτο τού και σίγουρα κάτι μου λεει οτι θα επικαλεστεί εθισμό στον τζόγο και σοβαρά οικονομικά εγκλήματα...

Έδρασε Σαν εγκληματίας και ο Θεός ξέρει πόσους πολίτες Έχει αδικήσει στην καριέρα του και πόσες φορές καταπατήσε τον όρκο τού. Δ.Π