Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βασίλης Βράντζας: Τι ισχύει με τις εφάπαξ παροχές του ΤΕΑΠΑΣΑ


Ανάρτηση τού Βασίλη Βράντζα, προέδρου του ΤΕΑΠΑΣΑ: Σχετικά με δημοσιεύματα μέσων μαζικής ενημέρωσης που κάνουν λόγο για φορολόγηση των εφάπαξ παροχών, θέλω να κάνω γνωστό στους ασφαλισμένους του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Ν. 4387/2016 και Ν. 4670/2020) δεν προβλέπεται η φορολόγηση αυτών. Η «κινδυνολογία» και «τρομολαγνία» που επικράτησε στις αρχές της χρεοκοπίας της χώρας το 2010 και οδήγησε χιλιάδες εργαζομένους σε πρόωρη συνταξιοδότηση, με όλα τα μετέπειτα άσχημα οικονομικά αποτελέσματα που είχε γι’ αυτούς, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση στις σημερινές συνθήκες να οδηγήσει τους συναδέλφους σε πρόωρη συνταξιοδότηση.

Επισημαίνω ιδιαίτερα, ότι η συνταξιοδότηση σύμφωνα με τους τελευταίους ασφαλιστικούς νόμους με ολιγότερα των 40 ετών υπηρεσίας (35 έτη +5 μάχιμα), οδηγεί σε αναπλήρωση των συντάξιμων αποδοχών περί το 60% (συμπεριλαμβανομένης και της εθνικής σύνταξης) του λαμβανομένου μισθού των.

Τούτων δοθέντων και σύμφωνα με τα ισχύοντα δεν προκύπτει ουδένας λόγος πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, οι οποίες εντέλει θα αποφέρουν οικονομική ζημία σ’ όσους το αποφασίσουν.

Βασίλης Βράντζας

Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΞΙ.Α.

Πρόεδρος Δ.Σ. του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.

 









Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Κύριε ΒΡΑΝΤΖΑ πουθενά δεν λέτε ότι ΔΕΝ θα γίνει μείωση μέσω φορολόγησης.παρακαλω απάντηση επί αυτού.02-10-2020
Ο χρήστης Unknown είπε…
Επίσης ποιός εγγυάται ότι δεν θα αλλάξει ο νόμος; Πώς παροτρύνετε τους συναδέλφους να μην αποχωρήσουν; Θα πληρωσετε εσείς τυχόν χασουρα;
Ο χρήστης Δ.Μ είπε…
κ΄ ΒΡΑΝΤΖΑ τα ίδια έλεγαν και τον Σεπτέμβριο του 2013 για το εφάπαξ και μετά έγινε η μεγάλη μείωση. Πάντως καλό θα ήταν οι παλιοί να φύγουν γιατί θα τραβάνε τα μαλλιά τους όπως οι συνάδελφοι που έφυγαν μετά τον 9/2013 ενώ αυτοί προ 9/2013 τη γλύτωσαν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όποιος έχει κάτω από 40 χρόνια συνολικά,να κάτσει στ'αυγά του για να μην κλαίγεται μετά.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
"Τούτων δοθέντων και σύμφωνα με τα ισχύοντα...", μα αν είναι να αλλάξει κάτι εξυπακούεται ότι δεν θα είναι σύμφωνα με τα ισχύοντα