Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τα επεισόδια έξω από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη


Το απόγευμα της Παρασκευής προκλήθηκαν επεισόδια στη λεωφόρο Κατεχάκη όταν διαδηλωτές έσπασαν τον φραγμό της αστυνομίας που βρισκόταν έξω από την Υπηρεσία Ασύλου και πλησίασαν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Επικράτησε ένταση με κυνηγητό, ξύλο και περιορισμένη χρήση χημικών ενώ προσήχθησαν δύο άτομα τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα στη συνέχεια.

Χρειάστηκε η παρέμβαση του Λευτέρη Οικονόμου ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση και να επιτραπεί στους διαδηλωτές να πλησιάσουν στο Υπουργείο για να διαμαρτυρηθούν για τα επεισόδια που έγιναν το πρωί στο Υπουργείο Παιδείας.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Καταγγέλλουμε το όργιο αυταρχισμού και καταστολής από την κυβέρνηση της ΝΔ αυτή τη φορά ενάντια στη συγκέντρωση σωματείων και φορέων που διαμαρτύρονταν έξω από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την άγρια επίθεση των ΜΑΤ στη μαθητική διαδήλωση. Μάλιστα αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να κάνουν και συλλήψεις εργαζομένων, οι οποίες αποτράπηκαν ύστερα από παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστου Κατσώτη.

Μέσα σε τρεις μέρες η κυβέρνηση της ΝΔ προσπάθησε χωρίς επιτυχία να διαλύσει μαζικές συγκεντρώσεις λαού και νεολαίας. Γελιέται αν νομίζει ότι θα ξεμπερδέψει με τους εργατικούς λαϊκούς αγώνες!