Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Σχολή Αξιωματικών εν μέσω κορονοϊού - γράφει ένας Δόκιμος Υπαστυνόμος


Δημοσιεύουμε επιστολή, που λάβαμε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr από ένας Δόκιμο Υπαστυνόμο: Όπως είναι γνωστό, με απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει επανέλθει το καθεστώς της εσώκλειστης φοίτησης στη Σ.Α.Ε.Α για όλα τα έτη.

            Ας προσπεραστεί η αναφορά σε χιλιοειπωμένα προβλήματα: παντρεμένοι συνάδελφοι, συνάδελφοι με τέκνα, ξαφνική αλλαγή καθεστώτος, διακοπή προγραμματισμένων δραστηριοτήτων κτλ., για τα οποία δεν έχουμε λάβει επαρκή επιχειρηματολογία. Ακόμη, το επιχείρημα της “αξιοποίησης του απογευματινού ωραρίου από τους δόκιμους” παραμένει ανεκπλήρωτο, καθώς τα απογεύματά μας αναλώνονται σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, με παντελή απουσία οποιασδήποτε εκπαιδευτικής διαδικασίας. 

 

            Αυτό που θέλω να θίξω, είναι το πλέον σοβαρό ζήτημα: η λειτουργία της Σχολής Αξιωματικών εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

            Είναι σαφής η οδηγία της Πολιτείας για αποφυγή συγχρωτισμού, κάτι που εκ των πραγμάτων είναι αδύνατον να επιτευχθεί σε μια Σχολή 400 ατόμων και σε διδακτήρια των 50, παρά τις αξιέπαινες προσπάθειες της Διοίκησής μας για τήρηση των αποστάσεων. Ήδη τα πρώτα κρούσματα μας χτύπησαν την πόρτα, διμοιρίες απομονώθηκαν, το εκπαιδευτικό έργο παρακωλύθηκε, και πολλοί συνάδελφοι έμειναν εκτός διδακτηρίων χάνοντας μαθήματα.

            Το να υποθέσουμε ότι ο πολλαπλασιασμός των κρουσμάτων θα σταματήσει, ακόμη και με την μόνιμη απομόνωση των δόκιμων εντός της σχολής είναι προφανώς ουτοπικό σενάριο, αφού ήδη είναι πολλοί οι ασυμπτωματικοί εντός αυτής και η εξάπλωση είναι πολύ πιθανή.

            Εν κατακλείδι, με όλο το σεβασμό στην απόφαση της Ηγεσίας μας, προτείνουμε την επαναφορά της ακαδημαϊκής φοίτησης και ειδικότερα την καθιέρωση της τηλεκπαίδευσης από τις οικείες μας, όπως άλλωστε υποδεικνύει η Πολιτεία και όπως ήδη πράττουν τα Α.Ε.Ι της χώρας, των οποίων είμαστε ισότιμοι! Έτσι θα παρακολουθούμε όλοι, όλα τα μαθήματα, ακόμα και σε περίπτωση ασθένειας. Φυσικά οι μεμονωμένες υπηρεσίες των δόκιμων εντός της σχολής θα συνεχιστούν απρόσκοπτα, τηρουμένων όλων των μέτρων ασφαλείας.

           

            Δεν μαχόμαστε, αντίθετα σεβόμαστε την απόφασή σας να επαναφερθεί η εσώκλειστη φοίτηση, θεωρούμε όμως ότι αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να γίνει κάτι τέτοιο! Προηγείται η υγείας μας, των εκπαιδευτών και των καθηγητών μας!

            Η αλήθεια είναι ότι ως νέοι, οι περισσότεροι που θα κολλήσουμε θα διαβούμε με σχετική ασφάλεια την περιπέτεια. Άραγε όμως, αν κάποιος από εμάς κινδυνεύσει από τον κορονοϊό, θα αναληφθούν οι ευθύνες από τους αρμόδιους;            

            Το ερώτημά μας, απλό: αφού το Π.Δ. 319/1995 δίνει τη δυνατότητα της ακαδημαϊκής φοίτησης, γιατί δεν την εφαρμόζετε ώστε να μας προστατέψετε;








Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Στο τέλος θα ζητήσετε να κάνετε και τα μαθήματα αυτοάμυνας αυτοπροστασίας και τις εκπαιδευτικές βολές μέσω τηλεδιασκέψεων με παιχνίδια και μέσω playstation.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Χαχαχα, ρε τα δοκίμια τι κάνουν για τη κοπάνα!
Ο χρήστης Τι λες τωρα! είπε…
Μαλιστα κ. Δόκιμε οτι πεις.Εγώ θα κάνω άλλη πρόταση. Πλήρης καραντίνα στη σχολή Αξιωματικών. Να μη βγαίνουν ούτε για Σαββατοκύριακο. Ακόμα και οι καθηγητές και οι εκπαιδευτές να μένουν μέσα να κάνετε όλοι τεστ για covid και Αφού βγουν αρνητικά να μην έρθετε σε επαφή με κανένα από έξω. Για όλα υπάρχει λύση. Αν δε σου αρέσει πήγαινε για λογιστής, για γεωπόνος κ.λ.π