Παναγιωτόπουλος για στρατιωτική θητεία: Προτιμητέα μια απόφαση με πολιτικό κόστος από το εθνικό


Στην αύξηση της στρατιωτικής θητείας αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

 

 

Επανέλαβε την αποφασιστικότητα της ηγεσίας του υπουργείου για αύξηση της θητείας, αδιαφορώντας για ένα πιθανόν πολιτικό κόστος, καθώς όπως επισήμανε ο κ. Παναγιωτόπουλος προέχει το εθνικό.

 

«Κάποιες φορές είναι προτιμητέα μια απόφαση με πολιτικό κόστος παρά μια μη απόφαση με εθνικό κόστος. Η εθνική επιταγή επιβάλλει ότι οι μονάδες πρέπει να ενισχυθούν», είπε χαρακτηριστικά.

 

 

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έκανε αναλυτική ενημέρωση για τα εξοπλιστικά προγράμματα, σημειώνοντας πως με εντολή του Πρωθυπουργού ο προϋπολογισμός για τις αμυντικές δαπάνες αυξάνεται από τα 550 εκατομμύρια ευρώ ετησίως σε ένα ποσό άνω των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

 

Παράλληλα αποκάλυψε ότι η σύμβαση για την αγορά πολεμικών αεροσκαφών Rafale από τη Γαλλία θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή μέσα στο 2020. Υποστήριξε επίσης ότι άρχισαν ήδη να τοποθετούνται στα Mirage ανταλλακτικά τα οποία καθυστερούσαν από το 2012. Επιβεβαίωσε επίσης την αγορά τεσσάρων ελικοπτέρων Romeo , τα οποία χαρακτήρισε ως τα καλύτερα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα.

Σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα διαβεβαίωσε για την διαρκή ετοιμότητα των ένοπλων δυνάμεων. «Αποδείξαμε μέσα από μια καθολική κινητοποίηση άνευ προηγουμένου των Ε.Δ. ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα καμία ελληνίδα και κανένας Έλληνας και η Ελλάδα και οι Έλληνες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς», ήταν τα λόγια του.

newsit.gr