Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τσιόδρας: Επισκέφτηκε τις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα - Μίλησε στους μαθητές για τον κορονοϊό


Το σχολείο των φυλακών ανηλίκων Αυλώνα επισκέφτηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους μαθητές και να γιορτάσει μαζί τους, τη διεθνή ημέρα για την Εκπαίδευση στη Φυλακή.


Οι μαθητές παρουσίασαν μουσικά, θεατρικά και εικαστικά δρώμενα, χόρεψαν, τραγούδησαν και έστειλαν το δικό τους μήνυμα για το πώς αντιλαμβάνονται οι ίδιοι την εκπαίδευση μέσα στις φυλακές.

Στο συγκεκριμένο γεγονός παραβρέθηκε και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος "με ζεστό και προσιτό λόγο", όπως περιγράφει ο διευθυντής του Γυμνασίου-Λυκείου Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Αυλώνα, μίλησε για την πανδημία του κορονοϊού, έδωσε συμβουλές και πληροφορίες και άκουσε τις ανάγκες και τις προτάσεις τους.

"Τον ευχαριστώ εκ μέρους των μαθητών μας τόσο για την παρουσία του στο σχολείο και τη φυλακή, για την οποία έλαβε γνώση, ώστε να μπορεί να προτείνει λύσεις, όσο και για την έγνοιά του για την προστασία των μαθητών μας. Είναι πολύ σημαντικό να μη κλείσει το σχολείο...", αναφέρει μεταξύ άλλων ο Πέτρος Δαμιανός.


Ξεχωριστή μέρα σήμερα στο σχολείο μας...
Γιορτάσαμε τη διεθνή μέρα για την Εκπαίδευση στη Φυλακή...
Μέρα ηλιόλουστη και καθαρή, μέσα κι έξω απ τη καρδιά μας...
Αναπολήσαμε, έξω στην αυλή του σχολείου, το πως ξεκινήσαμε πριν από 26 χρόνια βοηθώντας εκπαιδευτικά έναν μαθητή, φτάνοντας στο σήμερα όπου έχουμε πάνω από διακόσιες εξήντα εγγραφές...(αριθμός ρεκόρ, προκαλώντας δημιουργικό πανικό) στο Δημοτικό, το Γυμνάσιο, το Λύκειο και το ΙΕΚ (ποσοστό συμμετοχής περίπου 96%).
Στη συνέχεια, ανέβηκαν στις αίθουσες όπου μαζί με τους δασκάλους τους όλων των βαθμίδων (τους συναδέλφους μου για τους οποίους είμαι περήφανος, για όλους)και μίλησαν για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα...
Ένα από τα σπουδαιότερα μαθήματα που έχουν διδαχθεί οι μαθητές μας απ την αρχή της χρονιάς...
Μετά πάλι στην αυλή όπου η χορωδία και η χορευτική ομάδα μας είχαν ετοιμάσει με αγάπη και χαρά, ειδικά για την ημέρα, δύο υπέροχες παραστάσεις.
Στη μουσική και στο χορό παραβρέθηκαν ο διευθυντής και ο αρχιφύλακας του καταστήματος συνοδεύοντας τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα ο οποίος αφού απόλαυσε μαζί μας τη παράστασή τους, μίλησε με απλό και ζεστό λόγο για την πανδημία, τους έδωσε, μάλλον μας έδωσε, συμβουλές και πληροφορίες σχετικά και άκουσε με προσοχή τις δικές μας ανάγκες και προτάσεις, υποσχόμενος ότι θα κάνει το ανθρωπίνως δυνατόν στο μέτρο των δυνατοτήτων του για εξεύρεση λύσεων. Τον ευχαριστώ εκ μέρους των μαθητών μας τόσο για την παρουσία του στο σχολείο και τη φυλακή, για την οποία έλαβε γνώση, ώστε να μπορεί να προτείνει λύσεις, όσο και για την έγνοιά του για την προστασία των μαθητών μας. Είναι πολύ σημαντικό να μη κλείσει το σχολείο...
Η γιορτή μας ολοκληρώθηκε με εικαστικό τρόπο. Δημιούργησαν ομάδες, κάθε τμήμα μία και... ζωγράφισαν με κέφι, ζωντάνια και έμπνευση... Ίσως βοήθησε η μέρα, η επίσκεψη, αλλά και το θέμα που τους δόθηκε : "τι σημαίνει για μένα το σχολείο στη φυλακή"...
Ένα μεγάλο ευχαριστώ όχι μόνο στους μαθητές και τους συναδέλφους μου, αλλά και σ όλους όσους βρίσκονται δίπλα μας...
Και ευτυχώς για μας και για την Εκπαίδευση στη Φυλακή είσαστε πολλοί, θεσμικοί και μη, ώστε να μας γεμίζετε αισιοδοξία και δύναμη να συνεχίσουμε...
Μέχρι όλοι/ές οι κρατούμενοι/ές να έχουν πρόσβαση στην Εκπαίδευση...










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια