Βεβήλωσαν με ναζιστικά συνθήματα το Εβραϊκό Νεκροταφείο Αθηνών


Στο στόχαστρο άγνωστων δραστών μπήκε το Εβραϊκό Νεκροταφείο Αθηνών. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος -δίνοντας παράλληλα στη δημοσιότητα φωτογραφία από τους βανδαλισμούς- οι δράστες ανέγραψαν ναζιστικά συνθήματα στον εξωτερικό τοίχο του νεκροταφείου.

 

“Οι οπαδοί των νεοναζιστικών μορφωμάτων ξανακτυπούν και υπενθυμίζουν το μίσος τους εναντίον των Εβραίων. Νέο-ναζί βανδάλισαν τους εξωτερικούς τοίχους του Εβραϊκού νεκροταφείου στην Αθήνα με συνθήματα που χρησιμοποίησαν οι ίδιοι οι ναζί πριν από 80 χρόνια για να εκτοπίσουν εκατομμύρια Εβραίους από τις εστίες τους και να εξοντώσουν 6.000.000 στους θαλάμους αερίων, ανάμεσά τους 60.000 Έλληνες Εβραίους”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και προστίθεται: “Χαιρετίζουμε την άμεση αντίδραση του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος ενεργοποίησε τις υπηρεσίες του Δήμου που διέγραψαν τα επαίσχυντα συνθήματα”.

 

 

 

 

“Ο ναζισμός δεν έχει θέση στη δημοκρατία μας γιατί ακριβώς προάγει τη κατάλυσή της και την επιβολή της ολοκληρωτικής παραβίασης κάθε ανθρωπίνου δικαιώματος. Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι η Ελληνική πολιτεία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη σύλληψη των δραστών και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη. Δεν θα τους φοβηθούμε. Μηδενική ανοχή στο Ναζισμό”, σημειώνει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και καταλήγει με την επισήμανση: “Όλοι μαζί, πολίτες ανεξαρτήτως θρησκεύματος, διωκτικές αρχές και Δικαιοσύνη, οφείλουμε να επαγρυπνούμε για να μην επιτρέψουμε την επανάληψη των εγκλημάτων του ναζισμού κατά της ανθρωπότητας. Ο αντισημιτισμός, είναι στη ρίζα του «απόλυτου κακού» που εκφράζει ο ναζισμός. Ξεκινάει εναντίον των Εβραίων, αλλά δεν σταματάει στους Εβραίους. Ο αντισημιτισμός πλήττει τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία η Ευρώπη οφείλει να θωρακίσει με συγκεκριμένα μέτρα τόσο στο επίπεδο της Δικαιοσύνης, όσο και στο επίπεδο της εκπαίδευσης”.

 

Πέτσας: Ο βανδαλισμός προκαλεί τον αποτροπιασμό κάθε δημοκρατικού πολίτη

 

«Ο βανδαλισμός του εβραϊκού νεκροταφείου στην Αθήνα με ναζιστικά συνθήματα προκαλεί τον αποτροπιασμό κάθε δημοκρατικού πολίτη. Ο ναζισμός, ο αντισημιτισμός και οι οπαδοί τους δεν έχουν θέση στην Ελλάδα και δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ανοχή απέναντί τους» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και προσθέτει:

 

«Η Πολιτεία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη σύλληψη των δραστών και για την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη».

 

Καταδικάζει απερίφραστα η Ελληνική Λύση

 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την βεβήλωση του Εβραϊκού νεκροταφείου Αθηνών από φασιστικά και ναζιστικά στοιχεία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. "Κάθε ιεροσυλία έναντι νεκρών και μνημείων πίστης , συνιστά ενέργεια ανελλήνιστη , αντεθνική και καταδικαστέα. Τα φασιστικά και ναζιστικά στοιχεία , μαύρα ή κόκκινα πρέπει να παταχθούν", επισημαίνεται.