Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μήπως ήρθε η ώρα της αναθεώρησης για το δικάβαλο; Το ΚΑΤ της ΔΙΑΣ και η λογιστική του θανάτου


Από την αρχή υπήρξαν αντιρρήσεις και κάποιες εμπεριστατωμένες εισηγήσεις, αλλά προφανώς αγνοήθηκαν. Έρχεται όμως η ίδια η ζωή και η πικρά οδυνηρή επαναλαμβανόμενη εμπειρία κάποια στιγμή, ώστε εγείρει σκέψεις και ζητήματα άμεσης αναθεώρησης.  
 
Η προ ενός μήνα τραγωδία με τους δύο νεκρούς αστυνομικούς στην παραλιακή, η σημερινή παραλίγο τραγωδία που ευτυχώς κατέγραψε ΜΟΝΟ τρεις αστυνομικούς ΜΟΝΟ τραυματίες, καθώς και μία μεγάλη αλυσίδα άλλων περιστατικών που μετατρέπουν πτέρυγες του 401 στο ΚΑΤ της ΔΙΑΣ, μάλλον συνηγορούν στην άποψη της αναθεώρησης.

Κι αν η ηγεσία -και κυρίως η πολιτική- ποσώς ασχολείται με την ασφάλεια των αστυνομικών, ας το δει με λογιστικούς όρους. Είναι καλύτερα να χάνεις έναν ή δύο και τρεις και τέσσερις, για μικρό ή για απροσδιόριστα μέχρι εσχατολογίας χρονικό διάστημα; 

Αναμφίβολα η ΔΙΑΣ εδραίωσε- εμπέδωσε σε σημαντικό βαθμό τις σημαντικές απώλειες από το δημόσιο αίσθημα ασφάλειας κι επίσης αναμφίβολα, αυτό πληρώθηκε με βαρύ φόρο αίματος από πλευράς υπηρετούντων. Επίσης σίγουρα, η δίκυκλη αστυνόμευση είναι εκ των ων ουκ άνευ απαραίτητη και παρεμβατική. Όμως μήπως αυτές οι τακτικές επιλογές, σε βαθμό εμμονής, αποστελεχώνουν άλλες εξίσου σημαντικές για την αστυνόμευση και την ασφάλεια υπηρεσίες επίσης πρώτης γραμμής αλλά και πιο ασφαλείς, όπως τα περιπολικά, οι ΟΠΚΕ κοκ;



του Γιώργου Καραϊβάζ






Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μήπως θα έπρεπε έστω και τόσο αργά να δυναμώσουν ξανά την Ομάδα Ζ, την οποία κάποιοι σκόπιμα την έφτασαν στα τάρταρα... Και μήπως θα έπρεπε λέω... να ζήτηθούν ευθήνες και από αυτούς για την ιδέα που είχαν να ιδρύσουν τη ΔΙ.ΑΣ αντί να δυναμώσουν την ήδη υπάρχουσα τότε Ομάδα Ζ.
Τα οράματα κάποιων "νταντελοτών κυρίων", πληρώνουν όλοι αυτοί οι συνάδελφοι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μήπως αυτους που βάζουν να οδηγανε να τους κάνουν κανένα σεμινάριο και όχι μόνο επειδή έχουν δίπλωμα