Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ΓΑΔΑ διαψεύδει δημοσιεύματα: Ουδέποτε κλήθηκαν μαθητές για συστάσεις λόγω καταλήψεων


Με ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διαψεύδει δημοσιεύματα δύο ιστοσελίδων, στα οποία αναφέρεται ότι στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων κάλεσαν μαθητές, προκειμένου να τους κάνουν συστάσεις για τις καταλήψεις.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα αναφερόμενα σε χθεσινές αναρτήσεις των ιστοσελίδων "Η ΑΥΓΗ" και "LEFT", σχετικά με κλήσεις, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε μαθητές προκειμένου να τους υποβληθούν συστάσεις για καταλήψεις σχολείων. 

Το φωτοαντίγραφο του εγγράφου που εμπεριέχεται στις ανωτέρω αναρτήσεις αφορά σε κλήση ανηλίκου για συστάσεις, μετά από καταγγελία ανήλικης και γονέα της, για απειλές και εξυβρίσεις (δια ζώσης και διαδικτυακά) σε βάρος της ανήλικης, που δεν σχετίζονται με τις καταλήψεις. 

Ανάλογες κλήσεις, για το ίδιο θέμα, έχουν αποσταλεί και σε δυο ακόμα ανήλικους.


Διαβάστε και ένα από το δύο δημοσιεύματα από το left.gr:

Όπως ανέδειξε η Πρωτοβουλία «Covid19: Κανένας Μόνος / Καμία Μόνη» η αστυνομία στέλνει κλήσεις σε ανήλικους μαθητές να επισκεφθούν τη ΓΑΔΑ για να τους «υποβληθούν συστάσεις» για τις καταλήψεις σχολείων.

katalipseis_elas.png

Σημειώνεται ότι δεν πρόκειται για την πρώτη «επιχείρηση» της αστυνομίας να εκφοβίσει μαθητές που προχωρούν σε καταλήψεις για την αυτονόητη προστασία τους. Πριν λίγες ημέρες παρόμοιο περιστατικό συνέβη στο 46ο Λύκειο Αθηνών, σύμφωνα με καταγγελία της Πρωτοβουλίας «Μένουμε Ενεργοί».

Μαθητές που προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σχολείο για να αναρτήσουν πανό κατάληψης βρέθηκαν χωρίς λόγο θύματα της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας.

Κατά την καταγγελία, δέχτηκαν τραμπουκισμούς από τους αστυνομικούς ενώ υπό την απειλή όπλων αναγκάστηκαν να προσαχθούν το ΑΤ Εξαρχείων, χωρίς να γνωρίζουν τους λόγους προσαγωγής τους και χωρίς να ενημερωθούν οι κηδεμόνες τους.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια