Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Την ενίσχυσή τους ζητούν οι Πυροσβέστες Βορείου Αιγαίου


Ανακοίνωση των Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου: Οδεύοντας προς τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, και ενώ πανελλαδικά αυτό σηματοδοτεί την επιστροφή των υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος σε «φυσιολογικούς» ρυθμούς εργασίας, στο Βόρειο Αιγαίο και συγκεκριμένα στα νησιά της Λέσβου και της Σάμου ερχόμαστε αντιμέτωποι με δυσεπίλυτα προβλήματα και πρακτικά αδιέξοδα.


Μετά τις πυρκαγιές που ξεκίνησαν στις 08/09 και οδήγησαν στην ολοσχερή καταστροφή του ΚΥΤ Μόριας - για την αντιμετώπιση των οποίων οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι του νησιού υπερέβησαν εαυτόν σωματικά και ψυχικά – η μετεγκατάσταση των προσφύγων-μεταναστών στην περιοχή του Μαυροβουνίου συνοδεύτηκε από εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη για κάλυψη της νέας προσωρινής δομής με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα υπό την επίβλεψη αξιωματικού καθημερινά σε 24ωρη βάση. Έως σήμερα αυτό κατέστη δυνατό λόγω της συνδρομής των εποχικών υπαλλήλων, η οποία όμως λήγει στις 31 Οκτωβρίου, οπότε και η δύναμη της Π.Υ. Μυτιλήνης και των κλιμακίων αυτής πέφτει σε 10 και 3-4 άτομα ανά βάρδια αντίστοιχα.


Ως εκ τούτου είναι πρακτικά αδύνατη η εφαρμογή της συγκεκριμένης οδηγίας για κάλυψη του ΚΥΤ με 4 οχήματα, καθώς μάλιστα διανύουμε μια περίοδο επισφαλή υγειονομικά λόγω του Covid-19, που μπορεί εν δυνάμει να συντελέσει σε περαιτέρω μείωση του προσωπικού έστω και για μικρά χρονικά διαστήματα.


Έχουμε επισημάνει επανειλημμένα, τόσο σε τηλεφωνικές και διά ζώσης συνομιλίες, όσο και εγράφως, την ανάγκη επίλυσης του θέματος με προσλήψεις προσωπικού, καθώς τα υπάρχοντα δεδομένα δεν προβλέπεται να μεταβληθούν το προσεχές διάστημα, αντιθέτως, τείνουν να λάβουν μόνιμο χαρακτήρα.


Ωστόσο, δεδομένης της άμεσης ανάγκης για εξεύρεση λύσης, ζητούμε την επέκταση της σύμβασης των εποχικών υπαλλήλων νήσων Λέσβου και Σάμου, προκειμένου το προσωπικό να επαρκεί – έστω και οριακά – για την κάλυψη των αναγκών τόσο των ΚΥΤ, όσο και του συνόλου των εκτάσεων των νησιών μας.


Σε αναμονή των ενεργειών σας


Ευχαριστούμε εκ των προτέρων

 

                                                                          Με Εκτίμηση
                                                                            Για το Δ.Σ.

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


      ΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                                                                     ΚΑΛΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια