Την επαναφορά των αμειβόμενων περιπολιών προτείνει η Ένωση Αξιωματικών Αττικής - Τί κερδίζει ο αστυνομικός και τί η κοινωνία


Δημοσιεύουμε ανακοίνωση τής Ένωσης Αξιωματικών Αττικής: Τα λειτουργικά προβλήματα που υπάρχουν στα Αστυνομικά Τμήματα και στα Τμήματα Ασφαλείας λόγω της έλλειψης δύναμης συνεχίζονται. Οι ελάχιστοι νεοξερχόμενοι Αστυφύλακες, που τοποθετήθηκαν  στα Αστυνομικά Τμήματα και όχι και στα  Τμήματα Ασφαλείας, δεν ήταν δυνατό να καλύψουν τα τεράστια κενά  που υπάρχουν σε αυτά.     

         Ως Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής προτείνουμε να επαναφερθεί  ο  θεσμός  της αμειβόμενης περιπολίας τόσο στα Αστυνομικά Τμήματα αλλά και στα Τμήματα Ασφαλείας.

         Είναι ένα σοβαρό οικονομικό κίνητρο για τους εναπομείναντες αστυνομικούς που υπηρετούν στα Α.Τ και Τ.Α.

         Επιπλέον αν εργάζονται αποκλειστικά και μόνο για την αστυνόμευση της περιοχής αρμοδιότητας των Τμημάτων, συστηματικά και οργανωμένα  το όφελος θα είναι τεράστιο.

          Οι   πολίτες θα αισθανθούν άμεσα την πολυπόθητη  ενίσχυση της αστυνόμευσης και τα θετικά αποτελέσματα της.

           Καλούμε την πολιτική και τη φυσική μας ηγεσία να αποφασίσει για την εφαρμογή της πρότασης μας.

                         Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος

Κανέλλος ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

Ο Γ.Γραμματέας

Ευάγγελος ΜΑΝΤΖΙΩΡΟΣ         1 σχόλια :

Τι λες τωρα είπε...

Να τις επαναφέρουν τις πεζές. Αλλά οι διοικητές να το εφαρμόσουν το μέτρο αυτό σωστά και οχι να στέλνουν μεταγωγές τις αμοιβομενες περιπολίες η να μην βάζουν το προσωπικό αμοιβόμενη την ημέρα που έχει ρεπό. Εγώ αυτά θυμάμαι πριν χρόνια που υπηρετούσα στη ΒοριοΑνατολικη Αττική και ήταν ο λόγος που δήλωσα εγώ να μην κάνω πλέον.