Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ψηφιακή πλατφόρμα επικοινωνιών για ΕΛΑΣ, Στρατό, Λιμενικό στα σύνορα


Κοινή πλατφόρμα επικοινωνίας για Αστυνομία, Στρατό και Λιμενικό, είναι έτοιμο να ενεργοποιήσει στον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Έτσι βρίσκεται στην τελική φάση της η διαδικασία προμήθειας δύο ακόμη ψηφιακών συστημάτων Sepura, όμοιων με αυτό που είχε προσφερθεί ως δωρεά στην χώρα μας και έχει εγκατασταθεί στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Την πρόθεση του Υπ.ΠΡΟ.ΠΟ. να επεκτείνει το σύστημα Sepura στις παραμεθόριες περιοχές, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, παρά τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί ακόμη μέχρι σήμερα στην Αττική, είχε αποκαλύψει το astinomiko.gr τον περασμένο Ιούνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο νέα συστήματα που θα εγκατασταθούν στον Έβρο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, φτάνουν σε κόστος τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ, και θα χρησιμοποιούνται από όλες τις υπηρεσίες που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις φύλαξης των συνόρων  και αντιμετώπισης κυμάτων παράνομων μεταναστών, δηλαδή την Ελληνική Αστυνομία, τον Στρατό και το Λιμενικό Σώμα, έτσι ώστε να μπορούν να λειτουργούν μέσω ενός ενιαίου κέντρου επιχειρήσεων, με όλα τα θετικά που προκύπτουν στον επιχειρησιακό τομέα.

Στελέχη της Αστυνομίας με τα οποία επικοινώνησε το astinomiko.gr, εμφανίστηκαν προβληματισμένα για την επέκταση του συγκεκριμένου συστήματος, αφού όπως είπαν ακόμη δεν έχουν επιλυθεί βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην Αττική. Συγκεκριμένα το σύστημα «καταρρέει» όταν δεχτεί μεγάλο φόρτο επικοινωνιών και βγαίνει εκτός λειτουργίας μέχρι και 20 λεπτά της ώρας, κάτι που είχαμε σημειώσει σε σχετικό ρεπορτάζ μας και στις 17 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., το πρόβλημα το αντιμετωπίζει κυρίως η Άμεση Δράση και όχι άλλες υπηρεσίες όπως τα ΜΑΤ, και αυτό γιατί το Κέντρο του «100» έχει τον μεγαλύτερο όγκο επικοινωνιών, με συνεχείς διαβιβάσεις ολόκληρο το 24ωρο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση ή δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος για την συγκεκριμένη προμήθεια των δύο συστημάτων, αλλά και των τερματικών ασυρμάτων που θα χρειαστούν για να καλύψουν τις ανάγκες όλων των υπηρεσιών, αστυνομικών και στρατιωτικών,  που θα το χρησιμοποιήσουν.

 

Του Θάνου Σωτήρη

https://astinomiko.gr


 

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια