Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στην Αστυνομία Αστυνομικοί υπάρχουν - Αστυνόμευση υπάρχει;


Δημοσιεύουμε κείμενο αστυνομικού - αναγνώστη του bloko.gr: Στην επαρχία ,κατά τη γνώμη μου, οι αστυνομικοί επαρκούν για να καλύψουν τις αυξανόμενες υπηρεσιακές ανάγκες ,λόγω των νέων συνθηκών που δημιουργούνται λόγω covid και μεταναστευτικού κυρίως. Το ζητούμενο είναι η ορθή κατανομή του αστυνομικού προσωπικού ,με την ενίσχυση των τριών πυλώνων αστυνόμευσης Τμημάτων Τάξης ,Ασφάλειας και Τροχαίας.

 

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να παρακαμφθούν πολιτικοί ,ακόμη και συνδικαλιστικοί παράγοντες ,που επεμβαίνουν στα υπηρεσιακά ρουσφέτια. Το κύριο μέλημα επιβάλλεται να είναι η προστασία του πολίτη μέσω της ποιοτικής Αστυνόμευσης. Αυτό μπορεί να συμβεί με ένα οργανωμένο σχέδιο σωστά δομημένης αστυνόμευσης. Είναι αδιανόητο να 
ενισχύονται στις μεταθέσεις επιτελικά γραφεία και όχι υπηρεσίες, που αναστενάζουν και είναι υπερφορτωμένες με καθήκοντα και αρμοδιότητες.   


Επίσης ο πολίτης της επαρχίας βλέπει Τοπικούς Αστυνομικούς , Αστυνομικούς της Γειτονιάς, Αστυνομικούς της Τουριστικής Αστυνομίας, Αστυνομικούς Ποδηλάτες κλπ συνεχώς νέες υπηρεσίες, χωρίς όμως περαιτέρω βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.Ακούει για επέκταση Άμεσης Δράσης στην επαρχία και αντί για περιπολικά στο δρόμο βλέπουμε επόπτη και βοηθό επόπτη. Οι μάχιμες υπηρεσίες έχουν ανάγκη κατακόρον από χαμηλόβαθμο προσωπικό επιλεγμένο με σαφή κριτήρια και  όχι από πλειάδα βαθμοφόρων, για αποφυγή των ανακριτικών καθηκόντων.

Προς τη σωστή κατεύθυνση ήταν η ενδυνάμωση της ομάδας ΔΙ.ΑΣ ,με θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Για να γίνουν πραγματικότητα αυτές οι απλές αλλαγές ,που θα ενισχύσουν το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη θα πρέπει να υπάρχει βούληση  και να ‘’ξεβολευτούν’’ πολλοί από την κανονικότητά τους.









Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
στείλτε κόσμο στην επαρχία να έρθει πίσω πάνθηρας να πάρει και κανά φράγκο!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αστυνομικε που γράφεις ,λοιπόν δεν ξέρεις που πάνε τα τέσσερα μου φαίνεται.Πως θα στελεχώσουν με νέους αστυνομικούς όταν βγαίνουν έξω μόνο 250 ;μάλλον είσαι επαρχεία και περνάς ζωαρα γράφοντας στον μόνιμα ελεύθερο χρόνο σου .Άντε γεια
Ο χρήστης Kg1204 είπε…
Συμφωνώ με τον ανωτέρω και λίγα γράφει