Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θα πληρώσει ακριβά τη «βαρκάδα» προς τη Ντία – Το κόστος της επιχείρησης διάσωσής του


Βαθιά θα πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη ο αλλοδαπός που κινητοποίησε το μηχανισμό για τον εντοπισμό του στη Ντία και θα κληθεί, ενδεχομένως, όπως έχει γράψει το creta24 , να πληρώσει τα έξοδα της επιχείρησης που στήθηκε για την έρευνα και τη διάσωσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η «λυπητερή» βγαίνει από το τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών από το Λιμενικό Σώμα σε Δημόσιες υπηρεσίες και τρίτους και σύμφωνα με τον …κατάλογο το κόστος μπορεί να κυμανθεί από έξι έως οχτώ χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με το σχετικό τιμολόγιο, στην επιχείρηση χρησιμοποιήθηκε ως χερσαίο μέσο ένα περιπολικό όχημα τύπου jeep 4X4, το οποίο κοστολογείται προς 30 ευρώ την ώρα. Η επιχείρηση διάσωσης διήρκεσε περί τις 3 ώρες…

Το πλωτό μέσο που χρησιμοποιήθηκε και ανεβάζει την τιμή ήταν ένα περιπολικό πλοίο ανοικτής θαλάσσης η χρήση του οποίου κοστολογείται προς 1894 ευρώ την ώρα. Τις τρεις ώρες που χρησιμοποιήθηκε η τιμή ανέρχεται στις 5682 ευρώ. Το δεύτερο πλωτό που χρησιμοποιήθηκε είναι ένα ταχύπλοο περιπολικό σκάφος πνευστού τύπου η αξία του οποίου είναι 51 ευρώ την ώρα, σύνολο 153 ευρώ.

Απασχολήθηκαν όμως για τον εντοπισμό και την ανεύρεση του αλλοδαπού και βαθμοφόροι του Λ.Σ. Στη συγκεκριμένη κατηγορία και σύμφωνα με σχετικό πίνακα του Λ.Σ το κόστος ανά ώρα για κάθε βαθμοφόρο είναι προς έξι ευρώ. Υπολογίζεται ότι στην επιχείρηση πήραν μέρος περισσότεροι από επτά λιμενικοί. Άρα στην τιμή προστίθενται άλλα 126 ευρώ.

Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, εάν στην «ποινή» θα συμπεριληφθεί και το ελικόπτερο που συμμετείχε στις αναζητήσεις. Εάν γίνει κάτι τέτοιο, το πρόστιμο εάν τελικώς επιβληθεί, θα εκτοξευθεί. Το κόστος για κάθε ώρα χρήσης του ελικοπτέρου είναι 1230 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως ο Λετονός ξεκίνησε με το κανό του από τη Χερσόνησο για να φτάσει στη Ντία -την ώρα που σύμφωνα με τη νομοθεσία δεν επιτρέπεται η απομάκρυνση κανό πέραν των 500 μέτρων από την ακτή-, ωστόσο κινδύνευσε έξι ναυτικά μίλα ανοιχτά της Χερσονήσου και κάλεσε σε βοήθεια, ειδοποιώντας τις αρχές.

 

https://creta24.gr










Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κουφάλες λιμενικοί πάτε να βγάλετε και χρήμα; αυτή δεν είναι η δουλειά σας; ιδιώτες είστε μήπως; μια ζωή αυτό το κράτος να βάλει το χέρι του σε κάθε τσέπη.