Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χρήστος Σπίρτζης: Συγκρούεται το αστυνομικό κράτος της Δεξιάς με την Ελλάδα της υπερηφάνειας και της Δημοκρατίας


«Καταθέσαμε την πρόταση δυσπιστίας γιατί σε τούτα δω τα μάρμαρα δεν αναθεωρείται, δεν μεταρρυθμίζεται ούτε ο πατριωτισμός, ούτε η Δημοκρατία, ούτε η αξία του ανθρώπου» τόνισε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας προς τον υπουργό Οικονομικών ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης για να συμπληρώσει ότι: «οφείλουμε να αναδείξουμε εκτός από το σημερινό σχέδιο νόμου όσα ακούστηκαν αυτές τις τρεις ημέρες. Να αναδείξουμε τη φασίζουσα αντίληψη που διατύπωσε ο κύριος Μητσοτάκης και στελέχη της ΝΔ προεκλογικά και μετά τις εκλογές ότι θέλουν να μας νικήσουν όχι για αυτά που κάνουμε αλλά για αυτά που πιστεύουμε».

 

Ασκώντας έντονη κριτική στα όσα είπε από βήματος Βουλής το Σάββατο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Χρήστος Σπίρτζης είπε πως: «ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη καθ’ όλη τη διάρκεια της τοποθέτησής του ταύτισε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και τον εαυτό του με την ελληνική αστυνομία. Αυτός είναι ο ορισμός του καθεστωτισμού, της παλιάς μαύρης Ελλάδας του χωροφύλακα και του αστυνομικού κράτους» για να συμπληρώσει με έμφαση: «αυτοί είναι οι δύο κόσμοι που συγκρούονται: η παράδοση της δεξιάς με την Ελλάδα της περηφάνειας και την αστυνομία της δημοκρατίας».

 

«Ο κος Χρυσοχοΐδης είπε ότι στοχοποιήσαμε τον ίδιο και την ελληνική αστυνομία για την εξαφάνιση του φυγόποινου ναζιστή Παππά. Μας έκανε βέβαια μάθημα για φυλακές και για εξορίες. Εμείς δεν στοχοποιούμε ούτε πρόσωπα, ούτε φορείς, ούτε συλλογικότητες, ούτε αντιπάλους. Δεν είναι ούτε στη κουλτούρα μας, ούτε στην ιστορία μας, ούτε στις αρχές μας. Μπερδεύεστε μάλλον με το εσωτερικό της παράταξής σας και με τη δική σας παράδοση» τόνισε, επίσης.

Ο Χρήστος Σπίρτζης δεν παρέλειψε να εκφράσει τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του Νίκου Μπελογιάννη, γιου του Νίκου Μπελογιάννη και της Έλλης Παππά.

 

Μια δημοκρατική κυβέρνηση αναλαμβάνει τις ευθύνες της μετά από ένα τόσο κραυγαλέο φιάσκο όπως αυτό του Χρ. Παππά

 

«Όταν συμβαίνει ένα τόσο κραυγαλέο φιάσκο όπως αυτό του χρυσαυγίτη ναζιστή Παππά, μια δημοκρατική κυβέρνηση αναλαμβάνει τις ευθύνες της, δεν κουνάει το δάκτυλο. 15 ημέρες διαρρέατε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ενημέρωναν τους πολίτες για την ετοιμότητα και το σχέδιο σύλληψης των εγκληματιών της ΧΑ. 15 ημέρες, παπαγαλάκια δήθεν συνδικαλιστές, ταυτισμένοι με τη ΝΔ, έλεγαν γελώντας στα κανάλια ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση διαφυγής. 15 μήνες δεν ζητήσατε ούτε εσείς, ούτε ο υπουργός Δικαιοσύνης να επιτηρείται ο ναζιστής Παππάς από την αστυνομία. Τόση σιγουριά είχατε ότι δεν θα φύγει κανείς;»

 

Επί ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ηθικό ήταν οι ακροδεξιοί

 

«Ο υπουργός είπε βρήκε μια αστυνομία χωρίς εξοπλισμό και χωρίς σχέδιο αλλά 15 μήνες τώρα παραλαμβάνει τα αποτελέσματα των δικών μας διαγωνισμών. Ρωτάμε: αληθεύει ότι δεν λειτουργούσαν οι ασύρματοι της αστυνομίας πριν λίγες ημέρες στο περιστατικό που τραυματίστηκαν και αστυνομικοί και πολίτης; Είπε ότι δεν βρήκε επιτελείο. Αυτό είναι μομφή στον πρώην αρχηγό της αστυνομίας που σήμερα είναι γενικός γραμματέας; Και τέλος, ότι βρήκε μια αστυνομία χωρίς ηθικό. Και απαντάμε: Χωρίς ηθικό ήταν οι ακροδεξιοί θύλακες της αστυνομίας που σήμερα έχουν ξεσαλώσει, όχι η συντριπτική πλειοψηφία των δημοκρατικών αστυνομικών που υπηρετούν και το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία. Χωρίς ηθικό είναι οι ειδικοί φρουροί που προσλαμβάνετε έξω από τις πανελλήνιες, χωρίς εκπαίδευση. Ένας πιάστηκε να εκβιάζει, χθες ένας άλλος, νέο παιδί, σκότωσε τον αδερφό του, χωρίς εκπαίδευση. Και μας κουνάτε πάλι το δάκτυλο. Τους εκπαιδεύουν αυτούς τους ανθρώπους οι συνδικαλιστές παπαγαλάκια».

 

Συνεχή τα φαινόμενα αστυνομικής βίας

 

«Είναι συνεχή τα φαινόμενα αστυνομικής βίας, όπως στο σπίτι του Ινδαρέ, οι συλλήψεις στους κινηματογράφους, οι συμπεριφορές στους δρόμους από νταήδες δήθεν αστυνομικούς. Και τι έγινε, αλήθεια, η έκθεση της επιτροπής Αλιβιζάτου; Είπατε ότι φτιάχνουμε σαπουνόπερες με νέα παιδιά. Δεν ξέρετε πως επιχειρείται η τρομοκράτηση μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών με το ένα-δύο Εισαγγελέα-αστυνομίας για τις καταλήψεις; Δεν καταλαβαίνετε τι είναι παιδάκι 14 χρονών να είναι 4 ημέρες στη ΓΑΔΑ με δική σας νομοθεσία; Και μιλήσατε για μια σύγχρονη αστυνομία που αντιμετωπίζει τη φύλαξη των συνόρων. Θέλετε να μας πείτε για τα γεγονότα ξυλοδαρμού πολιτών στην πλατεία της Ορεστιάδας; Για την απόβαση στα νησιά του βορείου Αιγαίου και τις φασίζουσες συμπεριφορές εκεί;»

 

Δεν ξέρετε τι γίνεται ούτε στις γειτονιές της Αθήνας ούτε 50 μέτρα από το Μαξίμου

 

«Μας είπατε να πάμε στις υποβαθμισμένες περιοχές, στα Εξάρχεια, στην Ομόνοια, στο Μενίδι, στο Ζεφύρι. Εμείς πηγαίνουμε κάθε ημέρα εκεί, είναι τα γραφεία μας, είναι οι άνθρωποι που μιλάμε. Εσείς δεν πηγαίνετε γιατί αν πηγαίνατε θα ξέρατε και θα βλέπατε τους εμπόρους ναρκωτικών να πουλάνε ναρκωτικά δίπλα στα παιδιά, δίπλα στα σχολεία, στους σταθμούς των μέσων μαζικής μεταφοράς, παντού. Και αυτά δεν είναι βέβαια στο δόγμα τρόμος και πάταξη. Δυστυχώς, όχι μόνο δεν ξέρετε τι γίνεται στις λαϊκές γειτονιές της Αθήνας, δεν ξέρετε τι γίνεται ούτε 50 μέτρα από το Μαξίμου. Καταθέτω δύο φωτογραφίες από προχθές, 50 μέτρα από το Μαξίμου. Είναι τόσο πυκνή η συγκέντρωση όσο ήταν και στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο. Μόνο που εκεί δεν τη διαλύσατε. Η καλλιέργεια, κύριε υπουργέ, κουλτούρα ανυπακοής, βρίσκουν γόνιμο έδαφος με την πολιτική σας. Από πολιτικές τρομοκράτησης, από δύο μέτρα και δύο σταθμά, από φασίζουσες αντιλήψεις, από επιλογές όπως αυτή που επιλέξατε τη διάλυση της ειρηνικής συγκέντρωσης στο Εφετείο».

 

Κάθετα αντίθετη η κοινωνία με το έκτρωμα των πλειστηριασμών που φέρνει η κυβέρνηση

 

«Θεσμοθετείτε την πτώχευση του ανθρώπου. Αυτή είναι η αίσθηση που έχετε, ο πολιτισμός που έχετε για τον άνθρωπο; Δεν έχετε νιώσει ποτέ να βάζετε 1η του μηνός το κλειδί στην κλειδαριά και να μην έχετε να πληρώσετε μισθούς, ΙΚΑ, εφορία, ενοίκιο, ΦΠΑ; Δεν έχετε δουλέψει ποτέ 12-14-16 ώρες και να μην σας πληρώσουν; Δεν έχετε ζήσει τη βάσανο να είστε σε ένα μαγαζί και να μη μπαίνει άνθρωπος; Δεν έχετε ακούσει τι είναι να μπει ένας άνθρωπος στον Τειρεσία; Κύριε υπουργέ, για όνομα του Θεού. Μας κατηγορείτε για την πρόταση δυσπιστίας και ότι δεν είμαστε αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση. Τι θέλατε να κάνουμε; Να πούμε στις τράπεζες και στα funds, καλοφάγωτα τα σπιτάκια του ελληνικού λαού;»

 

Ανέχεστε κάθε προσβολή από την Τουρκία, τουλάχιστον μη μας κάνετε και μαθήματα πατριωτισμού

 

«Ακούμε τον κύριο Γεραπετρίτη να λέει ότι εθνική, κόκκινη γραμμή είναι στα 6 μίλια, τον κύριο Χρυσοχοϊδη να λέει ότι χρησιμοποιούμε επικίνδυνα όπλα όπως τον εθνικισμό για τα 12 μίλια για να επιβιώσουμε. Έλεος! Ανέχεστε κάθε προσβολή από την Τουρκία, τουλάχιστον μη μας κάνετε μαθήματα Δημοκρατίας και πατριωτισμού».

 












Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια