Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Απόστρατοι σε Μητσοτάκη «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα»


Παραθέτουμε κείμενο που εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr

Θυμίζουμε, την ΔΕΣΜΕΥΣΗ του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στις 25/1/2018 ως Αρχηγός της τότε Αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τους Πρόεδρους των Ενώσεων Αποστράτων Στρατού -Ναυτικού-Αεροπορίας (Συντονιστικό Αποστράτων και Σωμάτων Ασφαλείας) που τον είχε επισκεφθεί στο γραφείο του.

Η συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί ………μετά και τον τότε εμπαιγμό των Αποστράτων….. και τις τότε υποσχέσεις της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα ……περί αποκατάστασης του υπολοίπου 50% και της επανόδου των συντάξεων στα επίπεδα του 2012 …….σύμφωνα με τα οριζόμενα στην αρχική απόφαση του ΣτΕ.

https://www.youtube.com/watch?v=cM36XaNvqS8&feature=emb_logo 

Απόστρατοι σε Μητσοτάκη «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα»

25/01/2018   Δελτίο Τύπου

Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας :

..........Γνωρίζω ότι η Κυβέρνηση, σας ενέπαιξε και έδωσε και σε εσάς υποσχέσεις τις οποίες δεν τήρησε. Δεσμεύομαι για κάτι πολύ συγκεκριμένο σε σχέση με το ζήτημα των αναδρομικών που απολύτως δικαιολογημένα σας απασχολεί: Η αυριανή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα φροντίσει ώστε να επιστραφεί το 50% των χρημάτων που σας οφείλει το Κράτος. Όπως γνωρίζετε, δεν ανήκω στην κατηγορία των πολιτικών που δίνει αφειδώς υποσχέσεις, αλλά αυτά για τα οποία δεσμεύομαι σκοπεύω να τα τηρήσω στο ακέραιο»........

Στρατιωτικές Συντάξεις (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ)  

Ε.Α.Α.Α  ΑΡ ΑΝΑΚ 002/2020   Aθηνα 8 Οκτ 2020.

https://eaaa.gr/%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b9%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%ac%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%84/   

«Η μια μνημονιακή κυβέρνηση στρώνει το κόκκινο χαλί για να πατήσει η άλλη», λέει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΕΑΑΑ Αντχος (Ι) κ Παύλος Χρήστου  και υποστηρίζει ότι υπάρχει μια συνέχεια στην κυβερνητική πολιτική εξαθλίωσης των αποστράτων.


Έτσι, ενώ οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα θα λάβουν αναδρομικά για τις μειώσεις και των δύο νόμων οι συνταξιούχοι του Δημοσίου τομέα θα λάβουν αναδρομικά των μειώσεων μόνο του νόμου 4093/2012.

Παράλληλα οι συνταξιούχοι του Δημοσίου τομέα που θα πάρουν τα αναδρομικά του 11μηνου για το νόμο 4093/2012 δεν θα έχουν άλλες αξιώσεις για κύριες και επικουρικές συντάξεις, για επιδόματα αδείας και δώρα, αποκλείοντας ουσιαστικά κάθε ενδεχόμενο πιλοτικής δικής για την διεκδίκηση των αναδρομικών των επικουρικών συντάξεων και των δώρων.

Επίσης ότι τυχόν επιπλέον αναδρομικά, θα πληρωθούν σε συνταξιούχους που έχουν δικαστικές αποφάσεις αφού αφαιρεθούν τα ποσά του 11μήνου που θα τους καταβληθούν.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα λάβουν αναδρομικά από τις μειώσεις που έφερε ο νόμος 4051/12 και αφορούσε μείωση 12% για κύριες συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ παρά μόνο τις μειώσεις του νόμου 4093 του 2012 με βάση το σύνολο κύριας και επικουρικής σύνταξης που έπαιρνε ο συνταξιούχος μετά τις προηγούμενες μειώσεις. 

Γιατι τα γραφουμε αυτα : Γιατι λεφτα να αποκατασταθουν οι αδικιες των Σαμαροβενιζελων-Τσιπρα υπαρχουν :

Φον ντερ Λάιεν: Η Ελλάδα είναι ένας από τους μεγαλύτερους ωφελούμενους του Ταμείου Ανάκαμψης

https://www.capital.gr/diethni/3486296/fon-nter-laien-i-ellada-einai-enas-apo-tous-megaluterous-ofeloumenous-tou-tameiou-anakampsis

Γιατι οι αδικιες υπαρχουν και διαιωνιζονται οχι μονο σε αποστρατους αλλα και εν ενεργεια :

καθόσον η διαταγή του ΓΕΣ διέρρευσε και δημοσιεύτηκε στα διάφορα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, το ποσό που διατίθεται από τα 15.000.000,00 ευρώ για τα στελέχη του Στρατού Ξηράς φτάνει μόλις τα 4.950.000,00 ευρώ, δηλαδή το 1/3 περίπου του συνολικού ποσού, για έναν πληθυσμό σε αριθμό τριπλάσιο σχεδόν αριθμό από το σύνολο των δύο (2) άλλων όπλων.

ΗΕΕ: Πόσα θα δώσουν στα στελέχη το ΓΕΕΘΑ και ο Στρατός Ξηράς

https://www.armyvoice.gr/2020/10/%ce%b7%ce%b5%ce%b5-%ce%b3%ce%b5%ce%b5%ce%b8%ce%b1-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%cf%8c%cf%82-%ce%be%ce%b7%cf%81%ce%ac%cf%82/

.. Ηδη το Πολεμικό Ναυτικό έχει δρομολογήσει να δώσει 14 ΗΕΕ στα στελέχη των πλοίων, των ελικοπτέρων και των αεροσκαφών που του ανήκουν και 7 Ημέρες Εκτός Έδρας στα υπόλοιπα στελέχη και ανάλογο ποσό στο πολιτικό προσωπικό.

H Πολεμική Αεροπορία δίνει έκτακτη ενίσχυση για την περίοδο 10 Αυγούστου με 24 Σεπτεμβρίου και τα ποσά είναι κλιμακωτά ανάλογα με το βαθμό συμμετοχής της μονάδας που υπηρετούν.

Το στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί σε πτέρυγες μάχης θα λάβει 12 ΗΕΕ, δηλαδή περίπου 350 ευρώ και το πολιτικό προσωπικό θα λάβει 8 ΗΕΕ, αλλά το ποσό είναι αντίστοιχο, καθώς οι ΗΕΕ του πολιτικού προσωπικού είναι περισσότερες από του στρατιωτικού.

Το υπόλοιπο στρατιωτικό προσωπικό στην Πολεμική Αεροπορία θα λάβει 6 Ημέρες εκτός έδρας, δηλαδή περίπου 175 ευρώ και αντίστοιχα το πολιτικό προσωπικό θα λάβει 4 ΗΕΕ.

Ο Στρατός Ξηράς, έχει εισηγηθεί να δοθούν 5 Ημέρες εκτός Έδρας στα στελέχη που υπηρετούν στο Δ’ ΣΣ και στην ΑΣΔΕΝ, ενώ για τα υπόλοιπα στελέχη εισηγείται 3 ΗΕΕ και ανάλογα ποσά στο πολιτικό προσωπικό. Βεβαίως, δεδομένου ότι τα άλλα Γενικά Επιτελεία δίνουν περισσότερα χρήματα, ασκούνται πιέσεις να αυξηθούν τα ποσά.

Oι αποστρατοι ειδικων καθηκοντων θα λαβουν γενναιοδωρη αυξηση 500-800 ευρω/μηνα οι υπολοιποι ενα κουτι Panadol/μηνα.

Για να το κλεισω ΠΡΟΤΑΣΗ/ΕΙΣΗΓΗΣΗ :

Επαναφερετε το υπολοιπο 50% των συνταξεων αποστρατων, ειναι χρονια αδικια.και αποφαση του ΣτΕ απο το 2012.

Οι ΗΕΕ στα εν ενεργεια στελεχη των Ε.Δ να δοθουν ισοποσα οχι αυτη η αδικια.

Εκτιμω δεν εχει διαφορα ο νομος Κατρουγκαλου αλλα ειναι συνεχεια με τον νομο Βρουτση. Πολυς θορυβος για το τιποτα,οπως τα αναδρομικα που εδωσαν και εριξαν κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ (πληρωθηκα εν ενεργεια 7.200 ευρω) και ουσιαστικα εφαγαν τα λεφτα απο εν αποστρατεια συναδελφους Ε.Δ και τα εδωσαν σε ρεμαλια που ποτε δεν ειχαν δουλεψει ειτε ηταν ανεργοι.Ειχαν δικιο οι συναδελφοι που αντιδρουσαν.

Δεν γνωριζω πολλα αλλα αυτό που ουσιαστικά επιχειρεί να επιβάλει το νεο δηθεν ασφαλιστικο Βρουτση είναι η λογική «περασμένα - ξεχασμένα» για όλες τις τεράστιες περικοπές και ανατροπές του νόμου Κατρούγκαλου και των προηγούμενων αντιασφαλιστικών χτυπημάτων.

Ειμαι ασχετος με αυτα αλλα ειναι η γνωμη μου,αυτο καταλαβαινω.










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια