Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το μέγιστο της προβλεπόμενης ποινής και στη φυλακή ΟΛΟΙ


Αναδημοσίευση από χθεσινό άρθρο της eksegersi.gr με τη συνακόλουθη επεξήγηση. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα και ο Γεράσιμος Λιόντος, ήταν αν όχι οι μόνοι καθώς υπήρξε και το omnia.tv που κάλυψαν τα γεγονότα και τις εξελίξεις κάθε ημέρα της διαδικασίας, σε αυτά τα πεντέμιση χρόνια διεξαγωγής της δίκης και δια μέσω αυτών περιστασιακά το bloko.gr. Οπότε, είναι οι μόνοι που έχουν γνώση, άποψη και συνείδηση για τα συντελεσμένα, καθώς και για τη στάση όλων των μετεχόντων.
 

Ακολουθεί το σχετικό άρθρο.

Αύριο, στις 11 το πρωί, το Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα επαναλάβει τη συνεδρίασή του. Δύο θέματα απομένουν: ο καταλογισμός της ποινής και το αν η έφεση που θα ασκήσουν οι νεοναζιστές θα έχει ή δε θα έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Δηλαδή, αν θα πάνε στη φυλακή ή αν θα αφεθούν ελεύθεροι να συνεχίσουν (με διάφορους τρόπους) τη ναζιστική τους δράση.

Κατά τη γνώμη μας, το δικαστήριο πρέπει να επιβάλει το ΜΕΓΙΣΤΟ της προβλεπόμενης ποινής για κάθε αδίκημα και να τους στείλει ΟΛΟΥΣ στη φυλακή. Και αυτούς που τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά και αυτούς που δεν τους αναγνωρίστηκαν.

Ηδη οι προβλεπόμενες κλίμακες ποινών είναι μειωμένες σε σχέση με αυτές που ίσχυαν όταν άρχισε αυτή η δίκη. Ε, όχι να πέσουν και κάτω από το μέγιστο.

Κατά μείζονα λόγο ισχύει αυτό για εκείνους που τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά. Κακώς τους αναγνωρίστηκαν, κατά τη γνώμη μας, τουλάχιστον ας μην είναι η ποινή τους μικρότερη από το μέγιστο της προβλεπόμενης ποινής με ελαφρυντικό.

Αυτό δεν το λέμε τυχαία, αλλά έχοντας γνώση της δικογραφίας και της στάσης όλων αυτών των χρυσαυγιτών στη δίκη.

  • Αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό σε τέσσερα μέλη του τάγματος εφόδου που παγίδευσε και δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα. Οσοι συμμετείχαν σ’ αυτή την καταδρομική ενέργεια ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν. Αλλωστε, το δικαστήριο καταδίκασε δεκαέξι από δαύτους ως συνεργούς του Ρουπακιά που κάρφωσε το μαχαίρι στον Παύλο Φύσσα. Ολοι τους υπήρξαν αμετανόητοι στη δίκη, επομένως ξέρουν πολύ καλά ποιοι είναι και τι έκαναν εκείνο το βράδυ. Και έδειξαν αμετανόητοι μέχρι το τέλος. Δε θα ήταν δίκαιο, λοιπόν, οι τέσσερις που τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του «νεαρού ενήλικα» (ηλικία κάτω των 25 ετών κατά την πράξη), να πάρουν ποινή χαμηλότερη από το μέγιστο όριο που προβλέπεται για την περίπτωσή τους.
  • Αλλο παράδειγμα ο Τσακανίκας. Απαλλάχτηκε λόγω αμφιβολιών από την κατηγορία της συνέργειας στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, καταδικάστηκε όμως για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και απλή οπλοκατοχή. Του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του «νεαρού ενήλικου»! Ποιού; Του Τσακανίκα, που ήταν μέλος του Πενταμελούς του τάγματος εφόδου της Νίκαιας, ιδεολογικός καθοδηγητής στη Νίκαια και ο επικεφαλής που εκπαίδευε και όρκιζε νέους χρυσαυγίτες στη γνωστή πολεμική κατασκήνωση στον ποταμό Νέδα, παρέα με τον Ρουπακιά. Iδού το σχετικό βίντεο με τον… «νεαρό ενήλικο» Τσακανίκα να ορκίζει τα σκυλιά που κατασπάραξαν τον Παύλο Φύσσα, τους αιγύπτιους ψαράδες, τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ (και όχι μόνο).

Σ’ αυτό το ηγετικό στέλεχος του τάγματος εφόδου της Νίκαιας αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό! Τουλάχιστον να του επιβληθεί η μέγιστη προβλεπόμενη ποινή.

  • Και τι να πούμε για τους τέσσερις από τους πέντε που καταδικάστηκαν για τη δολοφονική επίθεση στους αιγύπτιους ψαράδες και τους αναγνωρίστηκε επίσης το ελαφρυντικό του «νεαρού ενήλικου» (Αγριογιάννης, Ευγενικός, Μαρίας και Παπαδόπουλος). Οσα έκαναν εκείνο το βράδυ δε δείχνουν «εφηβικές παρεκτροπές». Λιντσάρισαν τους ανθρώπους την ώρα που κοιμούνταν ανυποψίαστοι στο σπίτι τους. Οταν συνελήφθησαν προσπάθησαν να καλύψουν τη ΧΑ. Οι δύο φόρεσαν ανάποδα τις μπλούζες τους για να μη φαίνεται το σήμα της ΧΑ. Ολοι φρόντισαν (με την κάλυψη των μπάτσων) να αλλάξουν ρούχα για να μην τους αναγνωρίσουν! Το πιο προκλητικό: με τη συμβολή δικηγόρου που τους έστειλε η ΧΑ, υπέβαλαν μήνυση στα θύματά τους, τους αιγύπτιους ψαράδες.

Το ίδιο προκλητικοί εμφανίστηκαν στο δικαστήριο. Ισχυρίστηκαν ότι στην ανάκριση είπαν ό,τι είπαν επειδή τους πίεσαν οι ανακρίτριες (πάλι καλά που δεν είπαν ότι τους έκαναν βασανιστήρια)! Η ίδια η πρόεδρος κόντεψε να «εκραγεί» από τα όσα άκουσε να ισχυρίζονται στις απολογίες τους, όπου έδειξαν όλοι αμετανόητοι (διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ).

Σ’ αυτούς τους συνειδητούς εγκληματίες, που έκαναν το έγκλημα σε ηλικίες 20-22 ετών (ηλικία που δεν υπάρχει μειωμένος καταλογισμός) και παρέμειναν αμετανόητοι οχτώ χρόνια μετά, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του «νεαρού ενήλικου»! Λες και για την αναγνώριση του ελαφρυντικού αρκεί η ηλικία (δεν ήταν δα και τζόβενα) και δεν πρέπει να συνεκτιμηθεί η ίδια η πράξη (το ρατσιστικό μίσος που όπλισε τα χέρια τους), η προσπάθειά τους να καταστήσουν κατηγορούμενους τα θύματά τους και το γεγονός ότι παρέμειναν αμετανόητοι μέχρι σήμερα που έχουν τριανταρίσει (το ίδιο ισχύει και για τον Τσακανίκα, στον οποίο αναφερθήκαμε παραπάνω).

Γι’ αυτό λέμε ότι οι ποινή που θα τους καταλογιστεί πρέπει να είναι η μέγιστη προβλεπόμενη για τα δύο αδικήματα που καταδικάστηκαν (ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και απόπειρα ανθρωποκτονίας).

  • Τέλος, υπάρχουν οι τέσσερις βουλευτές στους οποίους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά (Μπούκουρας, Μίχος, Αρβανίτης, Αλεξόπουλος). Μερικές φωτογραφίες θυμίζουν πόσο… άσχετοι ήταν.

Ο Μπούκουρας καθοδηγεί το τάγμα εφόδου, φορώντας και ο ίδιος «στολή εκστρατείας».

Ο Μίχος στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα, παρέα με τους Λαγό και Παναγιώταρο. Αν ήταν «απλός βουλευτής Ευβοίας» και όχι ηγετικό στέλεχος, δε θα βρισκόταν εκεί.

Ηταν και στο Μελιγαλά ο Μίχος, όπως και ο Μπούκουρας για να τραμπουκίσουν και να εκδιώξουν τους ακροδεξιούς οπαδούς του Σαμαρά. Δείτε το βίντεο από το ντοκιμαντέρ της Αγγελικής Καρούνη «Χρυσή Αυγή: προσωπική υπόθεση». Ο Μπούκουρας δίπλα στον Παναγιώταρο σε ρόλο αρχηγού των ταγμάτων εφόδου. Ο Μίχος μαζί με τον Παναγιώταρο αρπάζουν το μικρόφωνο από τους άλλους ακροδεξιούς κι αρχίζουν το «πατιρντί». Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος, Μπούκουρας είναι οι κουμανταδόροι. Στις γραμμές των ταγμάτων εφόδου ο Ρουπακιάς και ο Καζαντζόγλου.

 

Ο Μπούκουρας καταθέτει στον Αρειο Πάγο το Καταστατικό-κάλυψη της ΧΑ, τον Αύγουστο του 2012. Δεν νομίζουμε ότι θα έστελναν κάποιον «παρακατιανό» να κάνει την κατάθεση.

Στις 23 Μάρτη του 2014, η «δημοκρατία της Κυριακής» δημοσίευσε συνέντευξη του Μιχαλολιάκου από τη φυλακή. Αναφερόμενος στον Μπούκουρα, ο φιρερίσκος τον χαρακτηρίζει «δηλωσία» και αποκαλύπτει ότι αυτός είναι παλιό στέλεχος του νεοναζιστικού μορφώματος: «Οσο για τον βουλευτή Μπούκουρα, είναι ψέμα ότι λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές ήλθε στη Χρυσή Αυγή. Στις δημοτικές εκλογές του 2010 επρόκειτο να πολιτευτεί στον συνδυασμό της Χρυσής Αυγής στην Πελοπόννησο, αλλά τελικά κατέβηκε στον Δήμο Περιστερίου με την υποστήριξη της Χρυσής Αυγής, όπως ο ίδιος δημόσια διακήρυσσε από την προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook. Το ότι έγινε κατά λάθος βουλευτής και ότι δεν έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή τα είχε πει και τον Ιανουάριο στην ανάκριση. Από τότε προσωπικά είχα αποφασίσει τη διαγραφή του, πληροφορούμενος μάλιστα ότι έκλαιγε με λυγμούς ενώπιον των ανακριτριών. Και μόνον από αυτή του τη συμπεριφορά, που αποτελεί ντροπή για το κίνημά μας, θα έπρεπε να είχε διαγραφεί. Ενα κίνημα κερδίζει όταν αυτοκαθαίρεται από φοβισμένους και δηλωσίες».

Ο Αρβανίτης χαιρετά ναζιστικά στην Κρήτη. Στην ίδια συνέντευξη στη «δημοκρατία», ο φίρερ Μιχαλολιάκος τον καλύπτει απόλυτα: «Από το κελί της φυλακής μου έχω τη δύναμη να σας δηλώνω ότι δεν διαθέτω ούτε αποκηρύξεις ούτε δηλώσεις μετανοίας. Αυτόν τον οποίο εσείς αποκαλείται φασιστικό χαιρετισμό εγώ τον θεωρώ ελληνικό και είναι ο χαιρετισμός που θέσπισε ο Ιωάννης Μεταξάς». Ποιος ήταν ο πρότερος σύννομος βίος ενός ανθρώπου που χαιρετά ναζιστικά, ώστε να αναγνωριστεί αυτό το ελαφρυντικό στον Αρβανίτη; Οταν ένας άνθρωπος στην ηλικία του χαιρετά ναζιστικά, σημαίνει ότι είναι εθνικοσοσιαλιστής επί πολλά χρόνια. Από τη νεότητά του.

Για τον Αλεξόπουλο ο φίρερ είπε: «Ο Αλεξόπουλος, μάλιστα, είπε ότι δεν γνώριζε για την εγκληματική δράση! Είναι προφανές ότι, διακατεχόμενος από φόβο, προχώρησε σε μία συμπεριφορά που θυμίζει τις δηλώσεις μετανοίας που έκαναν οι κομμουνιστές στη δεκαετία του ’50. Σας θυμίζω ότι ο ίδιος, σε ανοιχτή συγκέντρωση πριν από λίγες εβδομάδες, κατήγγειλε σαν πολιτική σκευωρία τη δίωξη της Χρυσής Αυγής και μάλιστα είχε αποστείλει δώρα και ευχές στους προφυλακισμένους βουλευτές»!

Γι’ αυτό λέμε ότι και αυτοί οι τέσσερις βουλευτές πρέπει να «εισπράξουν» το μέγιστο της προβλεπόμενης ποινής (μετά το ελαφρυντικό που τους αναγνωρίστηκε).

Τέλος, επαναλαμβάνουμε ότι πρέπει να πάνε όλοι στη φυλακή, χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση για κανέναν τους.

Στον πίνακα που ακολουθεί, τον οποίο οφείλουμε στον συνήγορο πολιτικής αγωγής Κώστα Παπαδάκη, φαίνεται η μέχρι στιγμής εξέλιξη της δίκης για όλους τους κατηγορούμενους χρυσαυγίτες: απόφαση περί ενοχής και αδικήματα, καθώς και απόφαση για αναγνώριση ή μη ελαφρυντικών.

 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια