Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κείμενο για την παρέμβαση στο "Πρώτο Θέμα": Η αστυνομία διατάζει – Οι δημοσιογράφοι εκτελούν


Αναδημοσιεύουμε από το Indymedia: Τις τελευταίες μέρες άλλη μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση έλαβε χώρα στοχεύοντας αγωνιστές και αγωνίστριες του αναρχικού – ριζοσπαστικού κινήματος. Συλλήψεις, διαρροές αστυνομικών σεναρίων στα μπουκωμένα με κρατικό χρήμα Μ.Μ.Ε, εισβολές σε σπίτια, προφυλακίσεις, πάνοπλοι αστυνομικοί να περιφέρουν τους συντρόφους μας σαν τρόπαια, αισχρός κιτρινισμός από τις αστικές φυλλάδες με πρόσωπα και προσωπικές ζωές να εκτίθενται με τον πιο άσχημο τρόπο.

Ο δημοσιογραφικός συρφετός, πάντα πρόθυμος να υπηρετήσει τα συμφέροντα των αφεντικών του και να επικυρώσει μέσω της χυδαίας προπαγάνδας του τα σενάρια της αστυνομίας ανέλαβε δράση.

Τα Μ.Μ.Ε διαχρονικά αποτελούν τους αρχιτέκτονες των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων. μέσα από αναρίθμητα ψέματα, καλλιέργεια πολεμικού κλίματος σε βάρος των κατηγορούμενων, αναπαραγωγή όλων των fake news που διαρρέει η αστυνομία. Βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της στρατηγικής της προληπτικής αντι- εξέγερσης και της ψυχολογικής τρομοκρατίας. Εκδίδουν επί της ουσίας καταδικαστικές αποφάσεις στα τηλεοπτικά παράθυρα, στις στήλες εφημερίδων και στις ιστοσελίδες τους και στρώνουν το έδαφος για την ποινική εξόντωση των αγωνιστών – αγωνιστριών.

Στην παρούσα αντιτρομοκρατική επιχείρηση λοιπόν βασικό επίδικο τους ήταν η εξαγωγή του συμπεράσματος ότι εξαρθρώθηκε η οργάνωση αντάρτικου πόλης Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.

Ας δούμε όμως τα πραγματικά γεγονότα πριν αναφερθούμε στα ψέματα της αντιτρομοκρατικής και στον τρόπους που κατασκευάστηκε η υπόθεση από τα Μ.Μ.Ε.

Αλήθεια 1η : Το αναρχικό – ριζοσπαστικό κίνημα ευτυχώς δεν έχει υπογράψει ακόμα ανακωχή και αφοπλισμό από τα μέτωπα του κοινωνικού πολέμου. Ούτε έχει αποδεχτεί το μονοπώλιο στην βία ως προνόμιο του κράτους και του καπιταλισμού.

Αλήθεια 2η : Ο σύντροφος Πολύκαρπος Γεωργιάδης είχε νοικιάσει μια αποθήκη με τα πραγματικά του στοιχεία μέσα στην οποία βρέθηκαν κάποια κιλά εκρηκτικά.

Αλήθεια 3η : Στο νόμιμο σπίτι των συντρόφων Μ.Τ και Ε.M βρέθηκαν 2 πιστόλια τα οποία τα κατείχε ο σύντροφος.

Αυτά είναι τα πραγματικά γεγονότα της υπόθεσης και πουθενά δεν διαφαίνεται το οποιοδήποτε στοιχείο που να οδηγεί σε κάποιου είδους εξάρθρωση της ΟΛΑ, ούτε φυσικά κάποια ένδειξη που να συνδέει τους συντρόφους με την συγκεκριμένη αντάρτικη ομάδα.

Ας δούμε λοιπόν τα ψέματα και τα fake news της αστυνομίας και των Μ.Μ.Ε που κινούνται στην λογική όταν δεν μας βολεύει η πραγματικότητα τόσο το χειρότερο για αυτήν.

Ψέμα 1ο : «Το σπίτι του ενός συντρόφου απέχει λίγα μέτρα από το καμένο αμάξι διαφυγής των μελών της ΟΛΑ που ανατίναξαν τον ΣΚΑΙ.» Το σπίτι νοικιάστηκε τουλάχιστον έναν χρόνο μετά την ενέργεια. Τα ταξίδια στον χρόνο δεν έχουν ακόμα ανακαλυφθεί. Η αντιτρομοκρατική διατάζει και τα ΜΜΕ εκτελούν την εντολή της κατασκευάζοντας την πραγματικότητα που θα την βόλευε για να υπηρετήσει τα σενάρια της.

Ψέμα 2ο : «Στον σκληρό δίσκο του συντρόφου βρέθηκε η αυθεντική προκήρυξη της ΟΛΑ για την βομβιστική επίθεση στον ΣΕΒ». Η αυθεντική προκήρυξη της ΟΛΑ δεν ήταν τίποτα παραπάνω από το κατεβασμένο αρχείο σε μορφή pdf όπως είχε ανέβει στο indymedia. Για οποιονδήποτε έχει τις στοιχειώδης γνώσης πληροφορικής μπορεί αντιληφθεί την γκάφα της αντιτρομοκρατικής που βιάστηκε να θριαμβολογήσει για την δήθεν αυθεντική προκήρυξη στον σκληρό δίσκο που βρέθηκε στο νόμιμο σπίτι του συντρόφου και στον οποίο αποθήκευε πολιτικό υλικό. Προσοχή λοιπόν αν είσαι αναρχικός ή κομμουνιστής χωρίς να έχεις δηλώσει πίστη στην αστική νομιμότητα δεν πρέπει να αποθηκεύεις στον υπολογιστή σου προκηρύξεις αντάρτικων ομάδων μπορεί να κατηγορηθείς για την συμμετοχή σου σε αυτές.

Ψέμα 3ο : «Στην αποθήκη στο Κουκάκι υπήρχε μια έτοιμη κατασκευασμένη βόμβα». Στην αποθήκη στο Κουκάκι βρέθηκαν καλάνσικοφ. Για όσους δεν έχουν τυφλωθεί από την κρατική προπαγάνδα μπορούν να δουν ότι πλην των εκρηκτικών δεν υπήρχε καμία συνδεσμολογία και κανένας μηχανισμός που να παραπέμπουν σε έτοιμη βόμβα ενώ μερικές σφαίρες μετατράπηκαν με μπόλικη φαντασία σε πολεμικά όπλα. Η μόνη αλήθεια των δημοσιογράφων ήταν ότι η αποθήκη όντως βρισκόταν στο Κουκάκι.

Ψέμα 4ο : « Πολιτικές συλλογικότητες αποτελούν δεξαμενές ‘’ τρομοκρατών’’. Αντιφασιστικές επιθέσεις αποτελούν προθαλάμους στρατολόγησης στην ΟΛΑ. Παρακολουθήσεις προσώπων και χώρων νομιμοποιούνται πλέον στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας». Κανένα πεδίο λογικής σύνδεσης δεν υπάρχει σε όλα αυτά πέρα από την προφανή τακτική της δημιουργίας ενός κλίματος τρομουστερίας όπου όλα τα περίφημα στολίδια του νομικού πολιτισμού, «ανθρώπινα δικαιώματα», «αρχή της δίκαιης δίκης», «τεκμήριο αθωότητας» καταστρατηγούνται όταν μιλάμε για την αντιμετώπιση του εσωτερικού εχθρού.

Εν κατακλείδι λοιπόν. Αρνούμαστε να γίνουμε θεατές των κατασταλτικών επιχειρήσεων σε βάρος του κινήματος και των συντρόφων μας. Αρνούμαστε να αποδεχτούμε την πολιτική μας ισοπέδωση και αφομοίωση χωρίς αντίσταση. Αρνούμαστε να αποδεχτούμε την σιγή νεκροταφείου που θέλει να επιβάλει κράτος και κεφάλαιο στις κοινωνικές / ταξικές αντιστάσεις. Αν δεν αντιληφθούμε τα πραγματικά διακυβευματα της εποχής μας. Αν δεν οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας με τρόπο καίριο και καταλυτικό. Αν δεν γίνουμε εμείς τα οδοφράγματα απέναντι στην οικονομική / κατασταλτική / περιβαλλοντική / λεηλασία που είναι είδη εδώ είμαστε καταδικασμένοι να βυθιστούμε στο βούρκο της εσωστρέφειας και της μοιρολατρίας.

Σήμερα το απόγευμα δεκάδες συντρόφισσες και σύντροφοι βρεθήκαμε αιφνιδιαστικά έξω από την γιάφκα του κιτρινισμού (με αποκορύφωμα το πρωτοσέλιδο με την φωτογραφία του νεκρού Παύλου Φύσσα), της ανυποληψίας και της κρατικής προπαγάνδας που δεν είναι άλλη από το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ». Το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στον εθνικισμό, τον ρατσισμό, τον φασισμό, την καπιταλιστική εκμετάλλευση. Είναι ένα πλυντήριο που ξεπλένει τους δολοφόνους - νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Τους διεφθαρμένους αξιωματούχους της οικονομικής και πολιτικής ελίτ. Τους μπάτσους – δολοφόνους και την αστυνομική αυθαιρεσία.

Είναι ένας βούρκος αναπαραγωγής κατασκευασμένων ειδήσεων που λοιδορεί αγωνιστές και αγωνίστριες και συκοφαντεί μέσα πάλης και αγώνα.

Η αιφνιδιαστική παρουσία μας λοιπόν έχει διπλό μήνυμα. Αφενός να σπάσει ο απέραντος μονόλογος της κρατικής προπαγάνδας και αφετέρου να τους υπενθυμίσουμε ότι δεν θα παίζουν παιχνίδια με τις ζωές των συντρόφων μας χωρίς απάντηση.

ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ/ΙΣΣΕΣ ΜΑΣ

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης ενάντια στην κρατική τρομοκρατία

Σύντροφοι / Συντρόφισσες

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια