Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Νίκος Καραδήμας για τη δίκη της Χ.Α.


Από το facebook του Νίκου Καραδήμα
25000 περίπου (η μισή αστυνομική δύναμη) διατέθηκε για μέτρα ασφαλείας και τάξης στις 465 μέρες συνεδριάσεων απο τις 2005 που συνολικά διήρκησε η δίκη, επιτέλους έλαβε τέλος.
Αστυνομικοί απο όλα τα μήκη και πλάτη του νομού στις 07:00 ώρα κάθε πρωί στο πλακόστρωτο απο Αλεξάνδρας οι επικεφαλείς( συνήθως οι αναπληρωτές η οι τομεάρχες, διέθεταν τη δύναμη εσωτερικά,εξωτερικά της αιθουσας μηχανοκίνητα για τον έλεγχο πέριξ του εφετείου) έπαιρναν παρουσίες, για να αρχίσει η δίκη στις 09:00.
Στο μεσοδιάστημα απο 07:00-09:00 αντίστοιχος αριθμός καφέδων και σφολιατοειδών καταναλώθηκαν απο τα περιξ καφε και τυροπιτάδικα και διπλάσιος αριθμός εμφιαλωμένων νερών μέχρι να βρεθούμε στις θέσεις μας!
Η καθημερινή χορήγηση εμπιστευτηρίων διαφορετικού χρώματος για την ασφάλεια, την τάξη και των αντίστοιχων πολιτών που παρακολουθούσαν την δίκη. Άλλοτε στις γυναικείες φυλακές Κορ/λου που παράλληλα συνεδρίαζαν σε παρακείμενες αιθουσες δικαστήρια για τις δικες του Noor 1, της Ε.Ο των μπράβων της νύχτας και των οργανώσεων του αναρχικού χωρου και άλλοτε στο εφετείο συνέθεταν αυτή την οικτρή καθημερινότητα όταν μάθαινες που είχες διατεθεί...
Έχω την αίσθηση ότι το κράτος γενικά σύρθηκε όλα αυτά τα χρόνια οργανωτικά, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται στις εκτιμήσεις μου ο σχολιασμός του αποτελέσματος και η επιβολή των ποινών. Θα αρκεστώ και εγώ να πω: εχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη!!!
(Χαρακτηριστικά η διάσταση απόψεων προέδρου και εισαγγελέα θα μείνει στα χρονικά)
Αυτές οι χαμένες εργατοώρες του προσωπικού στέρησε απο τους πολίτες την ευνομία.
Η μικροεγκληματικότητα στερουμενη καθημερινά τόσους αστυνομικούς έφτανε στο ζενίθ.
Αμέτρητες οι συζητήσεις με αστυνομικούς συντάκτες, νομικούς, ακόμη και παράγοντες της δίκης και αξιωματικούς, δεν έφεραν το αναμενόμενο αποτέλεσμα.
Ποιό δηλαδή; Το αυτονόητο.
Τι μου έμεινε απ αυτή τη συμμετοχή μου εκτός των παραπάνω;
Μια δυστυχισμένη γυναικεία φιγούρα.
Η ΜΑΝΑ που καρτερικά, ζητούσε δικαίωση...
Το κράτος ήταν στον αυτόματο πιλότο!








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια