Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

“Ήρθε η ώρα να τα χαλάσουμε με την Τουρκία” δηλώνουν ο φιλόσοφος Λεβί και άλλοι διανοούμενοι

FILE PHOTO: Ο Γάλλος φιλόσοφος Bernard Henri Lvy (Α) είχε επισκεφθεί την Αθήνα και είχε συναντηθεί με τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο (Δ), στο Προεδρικό Μέγαρο, Κυριακή 31 Μαρτίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Στη σαββατιάτικη έντυπη έκδοση της εφημερίδας Νew Υork Τimes δημοσιεύεται πληρωμένη δισέλιδη (2 ολοσέλιδα Α14-Α15) καταχώριση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης “JFKJustice for Kurds” με

τίτλο «Ήρθε η ώρα να τα χαλάσουμε με τον Erdogan».

Η JFK είναι – όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της- μια μη κερδοσκοπική Γαλλο-Αμερικανική οργάνωση με έδρα τη Νέα Υόρκη για την προστασία των Κούρδων και την αφύπνιση της διεθνούς κοινής γνώμης για το κουρδικό ζήτημα. Η πληρωμένη καταχώριση έγινε με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από την εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία.

Η πρώτη σελίδα της πληρωμένης καταχώρισης αναφέρεται στην ανακοίνωση της Οργάνωσης που την υπογράφουν ο Γάλλος φιλόσοφος BernardHenri Levy (president) και ο Dr. Thomas S. Kaplan (chairman). 

H ανακοίνωση καταδικάζει την επιθετικότητα της Τουρκίας κατά των Κούρδων της Συρίας και στηλιτεύει την Αμερικανική αποχώρηση από εκεί, αφήνοντας εγκαταλελειμμένους στο έλεος της Τουρκίας, τους σύμμαχους Κούρδους των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά του ISIS.

Η ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Από την Κύπρο έως τη Λιβύη, από τα νησιά του Αιγαίου έως τη Συρία, από το Ιράκ έως το Λίβανο, από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη έως τις μακρινές ακτές της Ερυθράς θάλασσας, ο Recep Tayyip Erdogan ενισχυμένος από τη στρατιωτική του συμμαχία με το Κατάρ, συνιστά μια απειλή για την περιοχή».

Επίσης στην πρώτη σελίδα, υπάρχουν αποσπάσματα δηλώσεων του Τούρκου Προέδρου Ερντογά, ενδεικτικά της επιθετικότητάς του, μεταξύ των οποίων:

«Δεν υπάρχει κάποια δύναμη που μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη χώρα μας. Δεν θα διστάσουμε να θυσιάσουμε μάρτυρες σε αυτήν τη μάχη – είναι οι λαοί της Ελλάδας, της Γαλλίας κάποιων χωρών της βόρειας Αφρικής και του Κόλπου έτοιμοι να κάνουν τέτοιες θυσίες;» 

ΠΗΓΗ: Νew Υork Τimes

hellasjournal.com








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια