Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σεξιστικό διαχωρισμό καταγγέλλει αστυνομικός της Θεσσαλονίκης


Διαβάστε την καταγγελία αστυνομικού - αναγνώστη του bloko.gr: Σας ενημερώνω ότι στην ανωτέρω σχετική (διαταγή της Γ.Α.Δ.Θ. απευθυνόμενη προς τις υφιστάμενες Υπηρεσίες της, με σκοπό την ενίσχυση της Δ.Α. Ορεστιάδας και της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης) και επί της τρίτης παραγράφου αυτής, αναγράφεται αυτολεξεί " Εφίσταται η προσοχή σας αναφορικά με τη μη διάθεση γυναικών αστυνομικών με ανελαστικές οικογενειακές υποχρεώσεις". Θεωρώ ότι ο εν λόγω, απροκάλυπτα σεξιστικός, διαχωρισμός του αστυνομικού προσωπικού είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ σύμφωνα με τις αντίστοιχες ισχύουσες διατάξεις του Ευρωπαϊκού και Ελληνικού δικαίου. Δηλαδή, για τον κ. Γ.Α.Δ.Θ. δεν υπάρχουν άνδρες με ανελαστικές οικογενειακές υποχρεώσεις ή υπάρχουν και απλά δεν τον ενδιαφέρει το πρόβλημά τους.

Παρακαλώ πολύ τους αποδέκτες του παρόντος μηνύματος για τις δικές του ενέργειες, συγκεκριμένα παρακαλώ:

α) Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπως ενεργήσει έτσι ώστε κριθούν οι υπαίτιοι / υπεύθυνοι για τις πράξεις τους σύμφωνα με το πειθαρχικό δίκαιο του Σώματος και υπάρξουν συστάσεις προς υφιστάμενες Υπηρεσίες του ώστε να μην επαναληφθεί παρόμοιο απαράδεκτο φαινόμενο στο μέλλον. 

β) Την Γ.Γ. Οικογ. Πολιτικής και ισότητας των φίλων, όπως ενεργήσει έτσι ώστε κριθούν οι υπαίτιοι / υπεύθυνοι για τις πράξεις τους σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό και Ελληνικό δίκαιο.

γ) Την Ε.Α.Υ.Ν.Θ., όπως ενεργήσει έτσι ώστε να διασφαλιστούν ίσα δικαιώματα και για το υπόλοιπο αστυνομικό προσωπικό που είναι μέλη του.         

 









Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τι λες τώρα ρε φίλε; Θα ήθελες να είχες σύζυγο συνάδελφο, να είχες δύο μικρά παιδιά και ξαφνικά να έβγαινε απόσπαση της γυναίκας σου για τρεις μήνες στην Αλεξανδρούπολη; Να έμενες μόνος με δύο παιδάκια και να δούλευες κιόλας ωράριο ακατάστατο; Κάντο δικό σου και πες μας την άποψη σου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Προφανώς αναφέρεται στο γεγονός οτι μπορεί ο ιδιος να εχει οικογένεια κ η γυναίκα του να ειναι στον ιδιωτικό τομέα. Δε δουλεύουν όλοι στην αστυνομία 🤦‍♀️
Ο χρήστης Unknown είπε…
Φίλος όταν μπαίνεις στην αστυνομία αυτά είναι γνωστά από πρίν, αυτά που γράφεις είναι ασυναρτησιες
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τότε σ αυτήν την περίπτωση, δεν κάνεις αίτηση για απόσπαση επί τριμήνου.. Υπάρχουν άλλοι που δύναται να αποσπασθουν. Άλλωστε με δαπάνες είναι η απόσπαση