Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στέλιος Δημητράκης: Διαφορές στη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη με το ισχύον και το προτεινόμενο βαθμολόγιο της ΠΟΑΣΥ


Σύμφωνα με την από 23-10-2020 ανακοίνωση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. η πρότασης της Ομοσπονδίας για το νέο βαθμολόγιο κοστολογήθηκε από τις Υπηρεσίες του Αρχηγείου της ΕΛ-ΑΣ και υιοθετήθηκε, ενώ την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να προωθηθεί υπό τη μορφή Προεδρικού Διατάγματος.

 Τι προβλέπει όμως το ισχύον νομικό πλαίσιο για την βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη των αστυνομικών και τι θα ισχύσει εάν εφαρμοστεί η πρόταση της Ομοσπονδίας όπως δημοσιεύεται στην σελίδα της Π.Ο.ΑΣ.Υ. http://www.poasy.gr/site/index.php/el/anakoinwseis/p-o-as-y/poasy-2020/item/1310-ektakto-d-s-p-o-as-y-egkrithike-i-protasi-vathmologiou ;  

  Παρακάτω γίνεται μία προσπάθεια ανάλυσης των δεδομένων σύμφωνα με τα μισθολογικά κλιμάκια που ισχύουν  https://www.e-nomothesia.gr/suntaksiodotika/nomos-4472-2017-fek-74a-19-5-2017.html .

  Στον πρώτο πίνακα αναλύεται η περίπτωση των αστυφυλάκων μη ανακριτικών υπαλλήλων, οι οποίοι σήμερα  φτάνουν στο βαθμό του Αρχιφύλακα Μ.Α.Υ. και εν όψει αυτεπάγγελτης αποστρατείας προάγονται σε Ανθυπαστυνόμο και Υ/Β. Με το νέο βαθμολόγιο θα φτάνουν στο βαθμό του Ανθυπαστυνόμου και εν όψει αυτεπάγγελτης αποστρατείας Υ/Β –Υ/Α.

 


   Στο δεύτερο πίνακα αναλύεται η περίπτωση των αστυφυλάκων ανακριτικών υπαλλήλων (Ν.2226/1994), οι οποίοι σήμερα  φτάνουν στο βαθμό του Ανθυπαστυνόμου και εν όψει αυτεπάγγελτης αποστρατείας Υ/Α-Υ/Β. Με το νέο βαθμολόγιο θα μπορούν να φτάσουν στο βαθμό του Υπαστυνόμου Α΄ και εν όψει αυτεπάγγελτης αποστρατείας στον βαθμό του Αστυνόμου Β’.   



Στον τρίτο πίνακα παρουσιάζεται η εξέλιξη των Ανθυπαστυνόμων που δεν έχουν εισαχθεί στο ΤΕΜΑ. Χρησιμοποιείται το καλύτερο μοντέλο σχετικά με την προαγωγή, δηλαδή, σχολή + τρία χρόνια Αστυφύλακας προάγεται με εξετάσεις Αρχιφύλακας, στην συνέχεια στα πέντε χρόνια προάγεται Ανθυπαστυνόμος και αναλύεται η περίπτωση που προάγεται ο Ανθυπαστυνόμος με 22 έτη και 11 στον βαθμό σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο. Σήμερα οι συγκεκριμένοι βαθμοφόροι φτάνουν στο βαθμό του Υπαστυνόμου Α’ και εν όψει αυτεπάγγελτης αποστρατείας στο βαθμό του Αστυνόμου Β, ενώ με το νέο βαθμολόγιο θα μπορούν να φτάσουν στο βαθμό του Αστυνόμου Β’ και εν όψει αυτεπάγγελτης αποστρατείας στον βαθμό του Αστυνόμου Α’.



Δεν παρουσιάζεται σε πίνακες η εξέλιξη των αξιωματικών ΤΕΜΑ και ΣΑΕΑ, διότι είναι ποιο σύνθετη διαδικασία και εξαρτάται από το πότε αποκτήθηκε ο βαθμός και πότε εισήχθη ο αξιωματικός στην σχολή.

Ρέθυμνο 26-10-2020

Στέλιος ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ

Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ Ρεθύμνου








Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης adekastos είπε…
Βαθμολόγιο, ανάλογο με τις στρατιωτικές σχολές και τέλος ,καταργηση των εξετάσεων αρχιφυλάκων ολοι ανακριτικοι υπάλληλοι ειναι πλέον