ΕΛΑΣ: Κανένας αστυνομικός δεν έσπασε λουκέτο στην κατάληψη τού Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης


Δημοσιεύματα, που θέλουν στελέχη της Ασφάλειας να έσπασαν τα λουκέτα κατάληψης του Μουσικού Σχολείου στη Θεσσαλονίκη, διαψεύδει με επίσημη ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. Διαβάστε την ανακοίνωση:

Είναι απολύτως ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και σε άρθρα εφημερίδων, σύμφωνα με τα οποία αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έσπασαν τις κλειδαριές του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.

 

Διαβάστε και ένα από τα δημοσιεύματα από το alfavita.gr:

Την εισβολή ανδρών της ασφάλειας στο υπό κατάληψη Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης καταγγέλλει το 15μελες Συμβούλιο των Μαθητών. Μαζί με τους ασφαλίτες εισήλθαν ο διευθυντής και ο υποδιευθυντής.

Όπως επισημαίνουν επιπλέον οι μαθητές στο alfavita.gr, «από την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου το απόγευμα υπήρχαν πληροφορίες για καταγγελίες γονέων και ενέργειες της Διεύθυνσης προς αυτή την κατεύθυνση».

Οι μαθητές επισημαίνουν ότι το Σάββατο θα πραγματοποιήσουν δράση μαζί με μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δεκαπενταμελούς Μαθητικού Συμβουλίου Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης:

Την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στις 6.30 το πρωί, και ενώ το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης τελούσε υπό κατάληψη, άνδρες της ασφάλειας έσπασαν τις κλειδαριές και στο χώρο του Σχολείου εισήλθαν ο διευθυντής και ο υποδιευθυντής. Να σημειωθεί ότι από την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου το απόγευμα υπήρχαν πληροφορίες για καταγγελίες γονέων και ενέργειες της Διεύθυνσης προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου δεν τρομοκρατούνται και δεν εκβιάζονται. Συνεχίζουν τον αγώνα διεκδικώντας τα αυτονόητα. Σήμερα προχώρησαν σε αποχή μέχρι τη λήξη του σχολικού ωραρίου.

Το Σάββατο 17/10 θα πραγματοποιήσουν δράση μαζί με μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου.

Αναλυτικά τα αιτήματα των μαθητών είναι:

• Αναγνώριση και πιστοποίηση των μουσικών σπουδών.
• Μοριοδότηση των μουσικών σπουδών για τους αποφοίτους των Μουσικών Σχολείων.
• Δωρεάν διανομή εγχειριδίων μουσικών μαθημάτων.
• Χρηματοδότηση για επισκευή, συντήρηση και αγορά μουσικών οργάνων.
• Κάλυψη κενών θέσεων καθηγητών
• Ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας λόγω Covid-19.

Το 15μελες Μαθητικό Συμβούλιο του Μ. Σ. Θ.