Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σε επιφυλακή για το εφάπαξ


Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν αρκετά δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει στη φορολόγηση του εφάπαξ από το έτος 2021 και ότι το μέτρο πιθανόν να εφαρμοστεί αναδρομικά. Ανέφεραν δε, ότι η φορολόγηση του εφάπαξ θα έφτανε στο ποσοστό του 20% και θα αφορούσε τόσο την αποζημίωση απόλυσης, όσο και αναδρομικά ποσά άνω των 60.000 ευρώ.

  Μετά από αυτό προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση στους συναδέλφους, ενώ αναμενόμενο ήταν εάν εφαρμοστεί αυτό το μέτρο, να προκληθεί νέο κύμα φυγής στη σύνταξη από ασφαλισμένους που ενώ έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, συνεχίζουν να εργάζονται.

   Την 06-10-2020, ο αρμόδιος Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, μέσω ανάρτησης στο twitter, διέψευσε τα δημοσιεύματα και δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει πρόθεση από την κυβέρνηση για φορολόγηση με 20% το εφάπαξ.

 


   Όπως γνωρίζουμε όμως όλοι φωτιά χωρίς καπνό δεν υπάρχει, γι' αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για το θέμα και η ΠΟΑΣΥ και οι πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις πρέπει να έχουν αυξημένα αντανακλαστικά, ώστε να προλάβουν τυχόν αιφνίδια αλλαγή του υφιστάμενου νομικού πλαισίου που θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση των ασφαλισμένων.-


https://www.astynomika-zitimata.com

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια