Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο «εμφύλιος» στη Χρυσή Αυγή φέρνει ειδικό σχέδιο στις φυλακές


Προεργασία για τη μεταγωγή των καταδικασθέντων χρυσαυγιτών στη φυλακή έχει πραγματοποιήσει τις τελευταίες 10 ημέρες η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν από το δικαστήριο οι ποινές, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε αυξημένη εγρήγορση για τις συλλήψεις των καταδικασθέντων που θα ακούσουν ποινές μη ανασταλτικού χαρακτήρα.

Οι αστυνομικοί, που ήδη παρακολουθούν διακριτικά τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, θα τους περάσουν χειροπέδες και θα τους οδηγήσουν στον Εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, ο οποίος θα αποφασίσει σε ποιες φυλακές θα κρατηθούν.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής για τη μεταγωγής τους στις φυλακές και την κράτησή τους εκεί, είναι έτοιμο από την προηγούμενη εβδομάδα, ύστερα από σειρά συσκέψεων. Στις συσκέψεις αυτές συμμετείχαν παράγοντες από την ΕΛ.ΑΣ., διευθυντικά στελέχη σωφρονιστικών καταστημάτων αλλά και τα αρμόδια πολιτικά στελέχη.

Οι Αρχές διαθέτουν την εμπειρία του 2013, όταν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής είχαν συλληφθεί από την Αντιτρομοκρατική και είχαν οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. Όπως εξηγούν, ωστόσο, αρμόδιες πηγές, τα δεδομένα σήμερα είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με τότε. Το 2013 υπήρχε «ομόνοια» μεταξύ των πρωτοκλασάτων χρυσαυγιτών, σε αντίθεση με σήμερα που είναι στα…  μαχαίρια. Αυτός είναι και ο λόγος που -σε αντίθεση με το 2013- το σχέδιο που εκπονήθηκε προβλέπει τη «διάσπαση» των χρυσαυγιτών σε διαφορετικά σωφρονιστικά καταστήματα.

Τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής συνεργάστηκαν την περασμένη εβδομάδα -αλλά και νωρίτερα- στενά με «ειδικές» υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να αντλήσουν πληροφορίες που θα καθορίσουν το  που θα κρατηθούν τελικά οι καταδικασθέντες για την εγκληματική οργάνωση.

Οι πληροφορίες αφορούν στις σχέσεις μεταξύ των χρυσαυγιτών αλλά και στην παρουσία κρατουμένων για τρομοκρατία, που θα μπορούσαν να έρθουν σε συμπλοκή με τους χρυσαυγίτες.

Στόχος των Αρχών είναι τα στελέχη της Χρυσής Αυγής που είναι μεταξύ τους στα… μαχαίρια να μην βρίσκονται σε διπλανά κελιά και να μην προαυλίζονται στον ίδιο χώρο. Τα «σφαξίματα» μεταξύ στελεχών της Χρυσής Αυγής είναι και ο λόγος που οι καταδικασθέντες δεν θα κρατηθούν στο σύνολό τους στις φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι χρυσαυγίτες, που δεν θα ακούσουν ποινές ανασταλτικού χαρακτήρα, θα μεταφερθούν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα των πρώην γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, στις φυλακές Δομοκού και ενδεχομένως (ανάλογα με τον αριθμό των ενταλμάτων) στις φυλακές του Μαλανδρίνου.

«Το σχέδιο είναι έτοιμο από την προηγούμενη εβδομάδα και άμεσα εφαρμόσιμο. Βασικός στόχος είναι να μην υπάρξουν επιθέσεις εναντίον των καταδικασθέντων είτε από ομοϊδεάτες τους που κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση είτε από άτομα που κρατούνται για υποθέσεις τρομοκρατίας. Οι χρυσαυγίτες θα είναι απομονωμένοι και σε απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον. Από εκεί και πέρα αυτό δεν σημαίνει ότι θα στερηθούν ό,τι προβλέπεται και για τους υπόλοιπους κρατούμενους. Έχει γίνει όλη η προεργασία, σε συνεργασία με ειδικές υπηρεσίες της Αστυνομίας, προκειμένου να μην έρθουν σε επαφή στη φυλακή με άτομα που θα μπορούσαν να τους επιτεθούν. Το μόνο που μπορεί να διαφοροποιήσει το υπάρχον σχέδιο για τη μεταγωγή τους στις φυλακές είναι κάποια νεότερη πληροφορία που θα μας αναγκάσει να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα», εξηγεί αρμόδια πηγή.

Σημειώνεται ότι ειδικό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει και για τη μεταγωγή των καταδικασθέντων χρυσαυγιτών, οι οποίοι θα συνοδεύονται από πάνοπλους αστυνομικούς. Όσον αφορά στα στελέχη της Χρυσής Αυγής που δεν θα οδηγηθούν στη φυλακή, γιατί οι ποινές τους θα έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα, για ένα διάστημα τα σπίτια τους θα επιτηρούνται από άντρες της ΕΛ.ΑΣ., υπό το φόβο καταδρομικών επιθέσεων.

 

huffingtonpost.gr










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια