Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ιδιωτικά όπλα σε νέους αστυνομικούς - Υποχρέωση ή επικινδυνότητα; Αναγκαιότητα η άποψη σας


Η τραγωδία στο Πέραμα, νομίζουμε ότι πλέον ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για συζήτηση και προβληματισμό. Εν αρχοίς υπήρξε η απαγόρευση προμήθειας ιδιωτικού οπλισμού από τον διευθυντή της άμεσης δράσης, η οποία όπως ενημερώνομαστε άρθηκε μετά από σφοδρή καταγγελτική παρέμβαση του σωματείου των ειδικών φρουρών. Η σχετική ανακοίνωση με ημερομηνία 29 Ιουνίου 2020 (ΕΔΩ).

Με δεδομένο ότι ακόμα κι έμπειροι αστυνομικοί υπέπεσαν στο σφάλμα ή στην αναγκαιότητα εναλλακτικής χρήσης ιδιωτικού και υπηρεσιακού όπλου με ολέθρια αποτελέσματα κι εκπυρσοκροτήσεις που στέρησαν ζωές σε οικείους ή σε άλλους ακόμη και πάνω σε αστυνομικές επιχειρήσεις, νομίζουμε ότι καθιστά την δραματική επικαιρότητα επιτακτική ανάγκη συζήτησης πάνω σε αυτό το θέμα, ειδικά για τους νέους αστυνομικούς.
 
Γνωρίζουμε εκ των πραγμάτων ότι η υπόθεση εγείρει πολλές και διαφορετικές θέσεις, ακόμα και συγκρουόμενες μεταξύ τους και για το συγκεκριμένο λόγο θεωρούμε εξίσου ως επιτακτική ανάγκη τη συνεισφορά τη δική σας άποψης.
 
Ξεκαθαρίζουμε ευθύς εξαρχής ότι δεν είμαστε ειδικοί στα όπλα και ούτε υπήρξε επιθυμία μας η ενασχόληση μας με αυτά. Ως πολίτης θεωρώ ότι τα όπλα δεν είναι υπόθεση πολιτών, αλλά των ένστολων πολιτών που εντέλλονται με συγκεκριμένα καθήκοντα.
 
Γνωρίζουμε όμως από τη διερεύνηση πολλών παλιότερων υποθέσεων, πως πολλοί αστυνομικοί μετά από εκπυρσοκρότηση όπως την παρουσίασαν με θανάσιμο αποτέλεσμα, αιτιολόγησαν τον πυροβολισμό στη διαφορετική πίεση που χρειάζονταν για να πατηθεί η σκανδάλη στο υπηρεσιακό απ' ότι στο ιδιωτικό όπλο τους και τ' ανάπαλιν. 

Για το συγκεκριμένο δε θέμα, νωρίτερα σήμερα στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" υπήρξε ανάμεσα στον υποφαινόμενο και στον πρόεδρο της ένωσης νοτιοανατολικής αττικής, σχετική διαφοροποίηση στην προσέγγιση του όλου θέματος, την επίσης επίσης μπορείτε να παρακολουθήσετε στη συνέχεια.
 
Η άποψη σας σε κάθε περίπτωση πάνω στο πολύ σοβαρό αυτό θέμα, θεωρούμε πως αποτελεί αναγκαιότητα.

Γιώργος Καραϊβάζ
 
 








Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η δικαιολογία ότι χρειάζεται διαφορετική πίεση κάθε όπλο στη σκανδάλη, ως γενεσιουργός αιτία ατυχήματος, είναι γελοία και ανυπόστατη! Το αν στάθηκε στο δικαστήριο, έγινε, διότι οι δικαστές είχαν πλήρη άγνοια από χρήση όπλου, ή για να αθωωθεί ο βλαξ που δεν τηρούσε τα μέτρα ασφαλείας!