Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών: Να καταδικαστεί ο ναζισμός και ο φασισμός μαζί με τη “Χρυσή Αυγή”


Εφτά χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ολοκληρώνεται στις 7 Οκτώβρη η δίκη της ναζιστικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”. Παρότι, η οργάνωση αυτή βαρύνεται με πολλά εγκλήματα και σωρεία επιθέσεων σε βάρος εργαζόμενων και μεταναστών, οι  περισσότεροι από τους κατηγορούμενους-στελέχη της “Χρυσής Αυγής” κυκλοφορούν ελεύθεροι, με ευθύνη του κράτους. Αρκετοί από αυτούς έχουν μεταπηδήσει ή δημιουργήσει οι ίδιοι άλλα φασιστικά οργανωτικά μορφώματα και εξακολουθούν να χύνουν το δηλητήριο του μίσους, του ρατσισμού, του φασισμού στην κοινωνία μας. Άλλοι στο προσκήνιο και άλλοι στο παρασκήνιο, παραμένουν η χρήσιμη εφεδρεία ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό, σε όσους παλεύουν και διεκδικούν ένα καλύτερο κόσμο, χωρίς φτώχεια, προσφυγιά και πολέμους. Διαπιστώνουμε, ως Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών, ότι η μέχρι σήμερα μεταχείρισή τους από το κράτος σε σχέση με τα εγκλήματά τους είναι χαρακτηριστικά ήπια. Ακόμη και η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας στη δίκη που ολοκληρώνεται, δεν αναγνωρίζει ουσιαστικά την εγκληματική φύση της “Χρυσής Αυγής” που πηγάζει από την ίδια τη ναζιστική-φασιστική ιδεολογία της και από την οποία απορρέει και η παράνομη δράση της με τα τάγματα εφόδου.

Για όλα αυτά δεν μπορούμε να μην καταλογίσουμε ευθύνες στα κόμματα που κυβερνούν τη χώρα. Εξυπηρετώντας τις δικές τους σκοπιμότητες, τουλάχιστον ανέχτηκαν την εγκληματική δράση της “Χρυσής Αυγής” ιδιαίτερα σε βάρος των εργαζομένων και των μεταναστών και τους επέτρεψαν να λειτουργούν ως τρομοκράτες κατά του λαϊκού κινήματος. Οι απόστρατοι δεν ξεχνάμε, ούτε τις προσκλήσεις τους στις επίσημες τελετές των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, ούτε τις περιηγήσεις τους με ελικόπτερα μαζί με υπουργούς  και βουλευτές στα ακριτικά μας νησιά, ούτε τη διαρκή προβολή των φασιστικών τους θέσεων από τα κρατικά ΜΜΕ. Πολύ περισσότερο δεν ξεχνάμε ότι όλα αυτά τα χρόνια η “Χρυσή Αυγή” μολύνει με το δηλητήριο της ναζιστικής της ιδεολογίας, τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και τους αποστράτους. Είναι γνωστό ότι ειδικά στο χώρο της αστυνομίας, υπάρχουν θύλακες της ναζιστικής-φασιστικής ιδεολογίας. Αστυνομικοί μέλη της “Χρυσής Αυγής” αναδείχτηκαν μέχρι και πρόεδροι αστυνομικών ενώσεων. Η ένταση της καταστολής σε βάρος του λαού  και η καθυπόταξη κάθε λαϊκής αντίδρασης είναι πρώτιστο κήρυγμα και επιδίωξη των φασιστών. Αυτοί φούσκωναν τα μυαλά στις ειδικές κατασταλτικές μονάδες με την επίκληση εθνικιστικών αθλιοτήτων κατά των προσφύγων, των μεταναστών, του αγωνιζόμενου λαού. Ο χώρος των αποστράτων στελέχωσε τη “Χρυσή Αυγή” σε όλα τα επίπεδα, ενώ οι κοινές δράσεις με τους συνδέσμους των αποστράτων, ιδιαίτερα στις εκδηλώσεις μίσους κατά του λαού μας, είναι ο κανόνας. Όλοι αυτοί λησμόνησαν την ηρωική παρακαταθήκη των πατριωτών αστυνομικών που αγωνίστηκαν μαζί με το λαό στην Αντίσταση και έπεσαν μαχόμενοι ενάντια στους χιλτερικούς ναζιφασίστες κατακτητές, την ιδεολογία και τα εγκλήματα των οποίων εξυμνεί η “Χρυσή Αυγή”.

Η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών ζητούμε η καταδίκη της ναζιστικής οργάνωσης να είναι παραδειγματική. Στην ιστορική αυτή δίκη πρέπει να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα-ράπισμα στο ναζισμό, το φασισμό, το ρατσισμό, στη μισαλλοδοξία. Η κοινωνία μας πρέπει να απαλλαγεί από τη σαπίλα του ντουνιά. Το λαϊκό κίνημα έχει καταδικάσει τη “Χρυσή Αυγή”, κάθε φασιστική οργάνωση και το σύστημα που τις γεννά, με τον αγώνα του για κοινωνική αλληλεγγύη, ικανοποίηση των αναγκών των εργαζομένων, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση. Όμως, η δικαστική τιμωρία της πρέπει να αποτελέσει λαϊκή απαίτηση. Όχι μόνο για να δικαιωθεί ο δολοφονημένος από τη “Χρυσή Αυγή” Παύλος Φύσσας, όσοι χάθηκαν και όσοι υπέφεραν από τη ναζιστική οργάνωση, αλλά και για να δοθεί ένα ιστορικό μάθημα κατά του ναζισμού-φασισμού για που αφορά όλη την ελληνική κοινωνία.

Στις σημερινές συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού και της επίθεσης που δέχονται τα λαϊκά δικαιώματα με τους αντιδραστικούς νόμους για τις διαδηλώσεις, για να πληρώσει ο λαός και τη νέα κρίση και να ανεχτεί τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, η απομόνωση των ναζιστών και η απόρριψη της  φασιστικής ιδεολογίας στα σκουπίδια της ιστορίας, πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για κάθε απόστρατο, κάθε έντιμο αστυνομικό, κάθε εργαζόμενο.  Το φασισμό τον τσακίζει ο αγώνας και η αλληλεγγύη του λαού.

Την Τετάρτη 7 Οκτώβρη ανακοινώνεται στο Εφετείο της Αθήνας, η απόφαση στη δίκη της “Χρυσής Αυγής”.  Δεκάδες σωματεία εργαζομένων, οργανώσεις και φορείς του λαϊκού κινήματος οργανώνουν συγκέντρωση, απαιτώντας την καταδίκη της ναζιστικής οργάνωσης. Καλούμε λοιπόν, κάθε απόστρατο να βρεθεί την Τετάρτη, 7 Οκτώβρη και ώρα 10.00 στη συγκέντρωση στη Λ. Αλεξάνδρας, έξω από το Σταθμό του Μετρό “Αμπελόκηποι’’. 

 

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για άλλα και άλλα αποστρατε "της δεκαρας" δεν αντέδρασες. Βγήκες στη σύνταξη 43 ετών και πληρώνουμε εμείς τα λάθη σας. Αρχικά μάλλον από Ποινικά και Δικονομικά δεν έχεις ιδέα, γι'αυτό και αναζητάς αυτά που αναζητάς. Δυστυχώς το κατηγορητήριο είναι γελοίο, κάτσε διάβασε τη Σύμβαση του Παλέρμο για αρχή και μετά βγες στις πλατείες και στα πεζοδρόμια για αυτά που ορκίστηκες να προστατεύεις, γιατί αυτά σε πλήρωναν και σε πληρώνουν τόσα χρόνια. Επίσης άμα θα είχες δουλέψει έστω και μια μέρα στο πεζοδρόμιο θα κατανοούσες ότι το πρόβλημα δεν είναι η Χ.Α. αλλά είναι το αποτέλεσμα, το οποίο τους συμφέρει να το στιγματίσουν ώστε να αισθάνεται ο κάθε Έλληνας έρμαιο των αποφάσεων τους. Το άμα θα πρέπει ή όχι να καταδικαστούν θα το αποφασίσει η δικαιοσύνη, όταν όμως βγάζουν δολοφόνους και βιαστές στα 5-7 χρόνια που είσαι-ήσουν να αντιδράσεις?