Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ιδού οι… ακίνδυνοι -κατά την εισαγγελέα- χρυσαυγίτες


Οι καταδικασθέντες νεοναζιστές δεν πρέπει να πάνε στη φυλακή, διότι δεν είναι ύποπτοι τέλεσης νέων αδικημάτων, σύμφωνα με την εισαγγελέα της έδρας του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Αδαμαντία Οικονόμου.

Δε χρειάζεται να θυμίσουμε ότι το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα πως η εθνικοσοσιαλιστική Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, σκοπός της οποίας είναι η διάπραξη κακουργημάτων και πλημμελημάτων. Χρειάζεται, όμως, να θυμίσουμε πως η εγκληματική δράση της νεοναζιστικής συμμορίας συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της δίκης της. Και όχι από τίποτα «αδέσποτους», αλλά από σημαίνοντα στελέχη της.

Ιδού τρεις υποθέσεις οι οποίες βρίσκονται ήδη υπό ποινική εκκαθάριση.

Λιντσάρισμα του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη

Στις 30 Μάρτη του 2017, ο φοιτητής περνούσε έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΧΑ στη Μεσογείων, κρίθηκε… ύποπτος αντιφασισμού, λόγω εμφάνισης, και δέχτηκε την επίθεση από ομάδα μπράβων που φύλαγε τα γραφεία. Κυριολεκτικά τον τσάκισαν.

Επικεφαλής των μπράβων (αναγνωρίστηκε και από τον φοιτητή και από περίοικους) ήταν ο Χρήστος Ζέρβας. Ο Ζέρβας δεν είναι τυχαίος. Είναι πρωτοπαλίκαρο του φίρερ των νεοναζί, μέλος της ΚΕ της συμμορίας, διορισμένος ως μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του Μιχαλολιάκου στη Βουλή, πυρηνάρχης Αμπελοκήπων και «υπεύθυνος ασφαλείας» των κεντρικών γραφείων στη Μεσογείων, δηλαδή επικεφαλής του τάγματος εφόδου που λιντσάρισε τον διερχόμενο φοιτητή, επειδή οι χρυσαυγίτες διψούσαν για αίμα (μετά την επίθεση που είχαν δεχτεί στα γραφεία τους) και ο νεαρός Λάζαρης ταίριαζε εμφανισιακά με αυτό που έχουν στο μυαλό τους για τους αντιφασίστες.

Στη δίκη της ΧΑ αποκαλύφθηκε ότι ο Ζέρβας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πατέλη την επομένη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και προσπαθούσε να τον εμψυχώσει για να «κρατήσει» άμα τον καλούσαν σε ανάκριση. Πρώην χρυσαυγίτης κατέθεσε στη δίκη: «Οταν ήμουν ανήλικος, με έπαιρναν μαζί τους σε νυχτερινές επιθέσεις κατά μεταναστών οι Κασιδιάρης, Γερμενής, Δεβελέκος, Ζέρβας. Οταν τελείωσα τον στρατό, μου έκαναν σκληρή στρατιωτική εκπαίδευση οι Γερμενής, Κασιδιάρης, Πατέλης, Ζέρβας, Ρουπακιάς και άλλοι».

Ο Ζέρβας καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη 7 ετών. Η δίκη του σε δεύτερο βαθμό έχει οριστεί για την ερχόμενη Παρασκευή 23 Οκτώβρη.

Επίθεση στη συνήγορο Κουνιάκη και δύο ακόμη γυναίκες

Την 1η Νοέμβρη του 2017, η δικηγόρος Ευγενία Κουνιάκη και δύο άλλες γυναίκες (μία αρχιτέκτων και μία καθηγήτρια ιταλικών) δέχτηκαν επίθεση από αφιονισμένους χρυσαυγίτες σε στάση έξω από το εφετείο. Τις χτύπησαν και εξαφανίστηκαν, αφού πέταξαν τρικάκια της Χρυσής Αυγής.

Κατηγορούμενοι είναι ο Σωτήρης Δεβελέκος, οδηγός και σωματοφύλακας του φίρερ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής και ένας άλλος χρυσαυγίτης ονόματι Δραμυτινός. Η δίκη είχε οριστεί για τις 5 Οκτώβρη και αναβλήθηκε, λόγω μη προσέλευσης δύο βασικών μαρτύρων (οι χρυσαυγίτες κατηγορούμενοι δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο, ούτε έστειλαν δικηγόρους).

Επίθεση στη «Φαβέλα», τραυματισμός συνηγόρου Τομπατζόγλου

Στις 25 Φλεβάρη του 2018, ομάδα χρυσαυγιτών εισέβαλε στο στέκι «Φαβέλα» στον Πειραιά. Πρώτα πέταξαν καπνογόνα και μετά άρχισαν να χτυπούν με λοστούς όσους ήταν στο χώρο, ουρλιάζοντας «απόψε θα σας κάψουμε» και «αίμα-τιμή-Χρυσή Αυγή». Τραυματίστηκαν πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και η συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου.

Η υπόθεση βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της ανάκρισης. Εχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής πάλι ο Δεβελέκος και ένας άλλος χρυσαυγίτης ονόματι Θεοδώρου.

Kάλυψη και διπλοπροσωπία

Σε όλες αυτές τις επιθέσεις το νεοναζιστικό μόρφωμα ή προσέφερε πλήρη κάλυψη στα τάγματα εφόδου ή εμφανίστηκε με τη γνωστή διπλοπροσωπία του.

  • Οταν οι μπράβοι των γραφείων λιντσάρησαν τον φοιτητή, η ΧΑ έβγαλε την εξής ανακοίνωση: «Αντί να συλλάβουν τους εγκληματίες – τρομοκράτες που επιτέθηκαν με τσεκούρια στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, συλλαμβάνουν αθώους πολίτες και στήνουν Χρυσαυγιάδες και προπαγανδιστικά σόου με ψευδολογίες στα διαπλεκόμενα κανάλια. H Χρυσή Αυγή καταδικάζει κάθε πράξη βίας απ’ όπου και αν προέρχεται». Αθώος πολίτης ο Ζέρβας, που τον αναγνώρισαν και το θύμα και άλλοι πολίτες και έχει ήδη καταδικαστεί σε κάθειρξη 7 ετών!
  • Οταν χτύπησαν τη δικηγόρο Κουνιάκη, ο Κασιδιάρης έκανε δήλωση ότι η ΧΑ καταδικάζει τη βία και δεν έχει καμιά σχέση με την επίθεση και ότι το κύριο θέμα είναι πως η Κουνιάκη δεν είναι συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη! «ΠΡΟΣΟΧΗ FAKE NEWS: Δεν είναι συνήγορος πολιτικής αγωγής στην δίκη της Χρυσής Αυγής η Ε. Κουνιάκη!», ήταν ο τίτλος του βίντεο που ανέβασαν οι νεοναζιστές! Λες και το θέμα ήταν η σχέση της Κουνιάκη με τη δίκη και όχι ότι δέχτηκε επίθεση και χτυπήθηκε από χρυσαυγίτες.

Η Ευγενία Κουνιάκη είναι γνωστή δικηγόρος με αντιφασιστική δράση και οι χρυσαυγίτες τη γνώριζαν πολύ καλά, διότι είχε ασχοληθεί με περιστατικά ρατσιστικής βίας στον Αγιο Παντελεήμονα κ.α. Αλλωστε, στον τόπο της επίθεσης ήταν πεταγμένα τρικάκια της ΧΑ και η συνήγορος αναγνώρισε τους δύο χρυσαυγίτες.

 

  • Οταν έγινε η επίθεση στη «Φαβέλα» ο Μιχαλολιάκος έβγαλε ανακοίνωση ότι η ΧΑ δεν έχει καμιά σχέση και… καταδικάζει.

Η ταυτοποίηση του πρωτοπαλίκαρού του Δεβελέκου, σωματοφύλακα και οδηγού του και μέλους της ΚΕ του νεοναζιστικού μορφώματος, απέδειξε την αλήθεια αυτής της δήλωσης. Συνηθισμένος είναι, άλλωστε, ο φιρερίσκος σε κάτι τέτοια.

Οπως αποδομήθηκαν όλα τα υπόλοιπα επιχειρήματα της εισαγγελέα Οικονόμου, έτσι κατέρρευσε και το έωλο επιχείρημά της, ότι τάχα οι χρυσαυγίτες είναι… ακίνδυνοι και δεν πρόκειται να διαπράξουν άλλα εγκλήματα. Είναι νομίζουμε μονόδρομος να πάνε όλοι στη φυλακή (για το δυστυχώς μικρό χρονικό διάστημα που θα εκτίσουν).


https://eksegersi.gr










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια