Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι κλέφτες με τα φρούτα – Μια σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους στα βόρεια προάστια



Δύο ζευγάρια που εφαρμόζουν μια απίστευτη μέθοδο για να εξαπατούν ηλικιωμένους και να τους αφαιρούν χρηματικά ποσά και πολύτιμα αντικείμενα, αποκαλύπτει μια δικογραφία του Τμήματος Ασφάλειας Κηφισιάς.

Τα μέλη της σπείρας αφού παρακολουθούσαν σπίτια στις περιοχές της Κηφισιάς, της Νέα Ερυθραίας, του Ψυχικού και της Φιλοθέης, και διαπίστωναν σε ποια αυτά υπήρχαν ηλικιωμένοι και ποιες ώρες ήταν μόνοι τους, εμφανίζονταν ως υπάλληλοι εταιρίας που προέφεραν τελάρα με φρούτα για διαφημιστικούς λόγους. Κατά κανόνα οι γυναίκες της ομάδας πραγματοποιούσαν την προσφορά κατά την διάρκεια της οποίας συζητούσαν για όσο το δυνατό μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μπορούσαν με το θύμα τους, έτσι ώστε να τον απασχολούν και να δίνουν την ευκαιρία στους άνδρες συνεργούς τους να «τρυπώνουν» μέσα στα σπίτια και να αφαιρούν χρήματα ή ότι άλλα πολύτιμα αντικείμενα έβρισκαν.

Οι αστυνομικοί τους ταυτοποίησαν για έξι τέτοιες περιπτώσεις, από τις οποίες, κατηγορούνται ότι αποκόμισαν λεία η αξία της οποίας φτάνει τα 200.000 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση μίας από τις κλοπές που διέπραξαν σε βάρος Αμερικανίδας στη Νέα Ερυθραία, από το σπίτι της οποίας πρόλαβαν και αφαίρεσαν ένα μικρό χρηματοκιβώτιο γεμάτο κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Η αρχή για την σύλληψή τους έγινε όταν σε μία από τις …δωρεές φρούτων, το θύμα τους αντιλήφθηκε και ένας γείτονας συγκράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσαν σε όλες τις κλοπές και ήταν στο όνομα της μίας από τις γυναίκες της σπείρας. Λίγες ώρες αργότερα ομάδα ΔΙΑΣ εντόπισε το αυτοκίνητο στον Γέρακα και συνέλαβε έναν άνδρα μέλος της ομάδας.

Η αναγνώριση και των άλλων τριών συνεργών του ήταν θέμα χρόνου, αφού όλοι τους είχαν βαρύ ποινικό παρελθόν με ανάλογες κλοπές και απάτες. Με διαφορετικές «συνθέσεις» έχουν συλληφθεί εννέα φορές στο παρελθόν και σε κάθε περίπτωση αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικά μέτρα, συνεχίζοντας βέβαια κανονικά την δράση τους.

Το θράσος τους μάλιστα ήταν τέτοιο που σε μία περίπτωση που φοβήθηκαν ότι υπάλληλος εταιρίας σεκιούριτι είχε συγκρατήσει τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου τους, μετά από μία κλοπή, μια από τις γυναίκες πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που διαμένει και κατήγγειλε ότι άγνωστοι της είχε κλέψει το αυτοκίνητο!!

Για την σχηματισμό της δικογραφίας, που έγινε βάση αναγνώρισης των κατηγορουμένων από φωτογραφίες σεσημασμένων που επιδείχθηκαν από τους αστυνομικούς στα θύματα, ο συνήγορος υπεράσπισης Παναγιώτης Μαριόλης δήλωσε στο astinomiko.gr: «Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι περνούν την πόρτα των ανακριτικών γραφείων δικογραφίες, οι οποίες βρίθουν κενών από την προανάκριση και εδράζονται σε αυθαίρετη σύνδεση στοιχείων για να αποδοθούν αφειδώς πράξεις και κατηγορίες. Σε όλα αυτά δικονομικές παρατυπίες και υπερβάλλων ζήλος φαίνεται αρχικά να αρκούν, ώστε κάποιοι να έρχονται αντιμέτωποι με ευρύτατα κατηγορητήρια κατ’ ευθεία παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας».

 

 https://astinomiko.gr
 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια