Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Απαιτούμε δικαιοσύνη, διεκδικούμε αναπνοή, παλεύουμε για ασφάλεια ,συμπερίληψη, ειρήνη"




Αύριο ξημερώνει μια ιστορική μέρα. Μπορεί ο αγώνας για τη δημοκρατία για τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και τις ελευθερίες να είναι καθημερινός αλλά κάποιες στιγμές αποτελούν ορόσημο. Ως Aκτιβιστές αστυνομικοί για αλληλέγγυες κοινωνίες ενάντια στη φτώχεια και τη ρατσιστική απειλή (Police Activists for Solidary Societies against POverty and Racist Threat) είναι δεδομένη η θέση μας στο πλευρό του αντιφασιστικού κινήματος , της ηρωικής μητέρας που ύψωσε το ανάστημα της απέναντι στους ναζί, τους μάρτυρες κατηγορίας που αψήφησαν την τρομοκρατία και τις απειλές για να αποδοθεί δικαιοσύνη, της πολιτικής αγωγής που με αξιοθαύμαστη μεθοδικότητα και αφοσίωση ξετύλιξε το νήμα της εγκληματικής δράσης της ναζιστικής οργάνωσης.

Αύριο μαζί με όσους και όσες οραματίζονται έναν διαφορετικό κόσμο, απαιτούμε δικαιοσύνη για τα απανταχού θύματα της ναζιστικής βίας, διεκδικούμε αναπνοή  για όλους όσους ο φασισμός θέλει να αφανίσει, παλεύουμε για ασφαλείς , συμπεριληπτικές και ειρηνικές κοινωνίες και γειτονιές.

Αύριο πρέπει να ακουστεί ότι η κοινωνία μας δεν ανέχεται άλλο φασιστικό τρόμο , άλλα θύματα ρατσισμού, άλλα ολοκαυτώματα.

Αύριο είναι μια ευκαιρία , να βάλουμε φρένο σε όσους ακόμη και σήμερα φαντασιώνονται εξοντώσεις και θηριωδίες.

Αύριο το πρωί η μαζικότητα της συγκέντρωσης θα αποτελέσει μια πρώτη ηχηρή καταδίκη των νεοναζί και των εγκληματικών  πρακτικών τους.

Και από αύριο εντείνουμε τον αδιάλειπτο αγώνα για καταδίκη και εξάλειψη κάθε ρατσιστικής και φασιστικής συμπεριφοράς, ρητορικής και πρακτικής από το κοινωνικό σώμα. Το κοινό περί  δικαίου αίσθημα βροντοφωνάζει πλέον με σιγουριά «Δεν είναι αθώοι». Μένει η απόφαση της δικαιοσύνης.   

Η συλλογικότητα μας καλεί και συμμετέχει στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών την 10:00 ώρα. 

 

                                                                                                                       Τα μέλη της P.a.s.s.po.r.t








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια